Valaki olvasta már a Tenyerembe írtam a Nevedet? Mert nagyon érdekel a könyv, de sehol nem találok róla leírást, csak azt tudom, hogy egy apáca életéről szól. Légyszi aki hallott róla vagy már olvasta az írjon!
Szia, én olvastam, többször is. Sőt, egy rokonom közelről ismerte az íróját (az írója is apáca volt és a rokonom is, bár azt hiszem, nem egy rendben, pontosan nem is tudom, honnan ismerik egymást és sajnos már nem tudom megkérdezni :( Mindenesetre mesélt róla.)
Aki írta, a saját életét írta le, más nevekkel. Nem egy irodalmi remekmű, de nagyon meg tud fogni, ha érdekel a téma.
A történet röviden:
Egy lány (az író), úgy érzi, hívást érez Istentől a szerzetességre. Jelentkezik egy zárdába, ott letölti a noviciátus idejét, sok nehézséggel és vívódással. Majd leteszi a fogadalmait először ideiglenesen, dolgozni kezd a rend hivatása szerint ápolóként és éli az apácák nehéz, szabályokkal, imákkal és munkával teli életét. Úgy érzi, megtalálta az útját és leteszi az örökfogadalmat. Majd jön a kommunizmus és a zárdák bezárása, az ő rendjét is feloszlatják, szélnek eresztik a szerzetesnőket. Ő és rendtársai azonban továbbra is azt az életet élik, amire örökfogadalmat tettek, csak most már a zárda falain kívül, a nagyvilágban. Ez ismét sok nehézséget és vívódást okoz, de a lány nem tér le az útról. Aztán jön rendszerváltás és a szerzetesrendek szabadon újraszerveződhetnek, ő is visszatér a zárdába.
Dióhéjban ennyi, persze ez eseményekben dúsabban, ismerősök, barátok, társak életének epizódjaival tarkítva.
Ami személyes tapasztalat: az én rokonom is ugyanezt élte át. Gyermekként gyakran voltam nála és láttam, hogy pont úgy él, mintha zárdában lenne. Eljárt a kórházba dolgozni, de ezn kívül ugyanaz volt a napirendje, ami a zárdában: hajnalban kelt, ima, szerény reggeli, munka, ima, stb. És hihetetlen szeretetet árasztott magából! Nagyon tisztelem azért, amit végigcsinált. És nagyon hiányzik... :'(
Szia!
Nagyon köszönöm, hogy válaszoltál!:)Találtam egy oldalt, ahogy meglehet rendelni ezt a könyvet.:)Így, hogy leírtad röviden a történetét egyre jobban érdekel ez a könyv.
Szép estét!:)
Szia!
[link] én itt találtam egy példányt amit meg is rendeltem,de lehet, hogy ez volt az utolsó, mert a kiírásban azt olvastam, hogy nincs több.:(
Remélem hamar megtalálod a tied vagy ha nem akkor beírod a google-ba a címét és biztos meglehet rendelni máshol is. Még egyszer köszi a leírást.:)
Köszi, majd keresgélek még akkor :)
Végülis nem sürgős, mivel olvastam már, csak szeretném, ha meglenne :)
Én olvastam, szerintem nagyon jó, és úgy ír le mindent ahogy van és volt...
Az ember elolvassa és kedvet kap az apáca életre :D
Szia, azóta biztosan elolvastad, hogy tetszett? :)
(Első voltam)
Szia!
Igen, tényleg nagyon jó könyv.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!