Vallásos vagy?

Figyelt kérdés

márc. 27. 05:59
A kérdező szavazást indított:
Hívő ember vagyok.
Nem követek egy vallást sem.
Nem tudom eldönteni a kérdést.
40 szavazat
 1/8 Potyondi Gergely ***** válasza:
82%
Igen.
márc. 27. 06:37
 2/8 anonim ***** válasza:
45%

Nem vallásos, hanem keresztény életet élő.

Vallásosnak lenni, vagy Isten vezetése alapján élni nem ugyan az.

Ha valaki hisz valamiben, de nem él azzal összhangban, az csak felületes dolog, nincs gyakorlati értéke.

márc. 27. 07:51
 3/8 Jégszív ***** válasza:
37%
Már nem.
márc. 27. 09:13
 4/8 anonim ***** válasza:
88%
Inkább hívő, mint vallásos, de van konkrét egyház, amihez tartozom, szóval pl. kérdőívekben azt adom meg, de valójában inkább vagyok hívő, az egyház tanításaitól jelentős mértékben eltérő nézetekkel, mint az adott egyház szabálykövető báránykája. Összességében nem hívő nem tudnék lenni, vallás nélkül azonban lényegében én meglennék. Inkább a közösség és a hagyományok miatt vallom magam oda tartozónak. Illetve szerintem nem baj társadalmi szempontból, ha vannak intézményes vallások.
márc. 27. 14:37
 5/8 anonim ***** válasza:
83%
Hivő ember vagyok.
márc. 27. 15:57
 6/8 Senior Séf ***** válasza:
45%
Nem. Bigottul vallásos nagyszüleim megtettek mindent, de isten nem engedett közel magához. Gyerekkoromban, amikor a család barátját, a "plébit" faggattam, az "istent hinni kell, fiam, nem megérteni" frázisokkal etetett, ami nekem valahogy nem volt elég. Így aztán a nálam másfél évvel idősebb nagybátyám, akivel 6 éves koromig együtt nevelkedtem, pap lett, én megveszekedett ateista.
márc. 28. 15:54
 7/8 anonim válasza:
Nem.
tegnap 10:14
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem. Fizikusként nem is tudnám összeegyeztetni a vallást a gondolkodásommal.
tegnap 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!