Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nincsen szó az Újszövets...

Bölcsek köve kérdése:

Miért nincsen szó az Újszövetségben Máriának Jézus születését megelőző életéről?

Figyelt kérdés

jan. 19. 14:38
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
54%
Mert a nöket akkoriban nem tartották számon, lényegtelen valakik voltak.
jan. 19. 14:44
 2/32 anonim ***** válasza:
81%
Azért, amiért arról sincs forrás hogy Piroska mit csinált a nagyihoz vezető útja előtt, vagy hogy a vasorrú bába mit csinált mielőtt beállított Jancsi és Juliska.
jan. 19. 15:14
 3/32 anonim ***** válasza:
94%
Azért van róla pár információ, például elmeséli az egyik evangélium, hogy Mária meglátogatta rokonát, Erzsébetet. EZ is Jézus születése előtt történt.
jan. 19. 16:21
 4/32 anonim ***** válasza:
0%
Miért lett törölve az, hogy Mária életében Jézus születése előtt 9 hónappal történt egy esemény, ami megcáfolja az egész isteni beavatkozásos teóriát és ezt nyilván titkolni kell? Értem én, hogy a vallásban vagyunk és a vallás nem szereti az igazságot, de attól még nem kéne büntetni annak kimondását. 🤷‍♂️
jan. 19. 16:38
 5/32 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy a trágár megfogalmazás miatt? Gondolom a moderátorok úgy tartják, hogy ez nem egy kocsma, ahol hasonló alpári stílus megengedett, mint amilyenek egyes hozzászólásaid.

jan. 19. 16:55
 6/32 anonim ***** válasza:
0%
#5 A megfogalmazás nem változtat a tényeken.
jan. 19. 17:21
 7/32 anonim ***** válasza:
78%

Sir Isaac Newton:

“A Kozmosz csodálatos elrendezése és harmóniája csak egy mindenható és mindentudó lény tervében születhetett meg.

Ez mindörökre a legnagyobb felismerésem.”

A Mindenhatónak lenne lehetetlen, hogy egy szűztől gyermek szülessen? Neki nincs lehetetlen. Máriáról ott van a Bibliában, hogy milyen engedelmes volt, milyen hite volt... De persze nem ő a főszereplő. A Bibliát sok-sok olyan forrásból írták össze, amely leírások több példányban, több helyen is megtalálhatóak voltak. Máriáról valószínűleg kevesebb írás maradt fenn, és ha nem ő szülte volna Jézust, valószínűleg ennyi sem lenne.

jan. 19. 17:22
 8/32 anonim ***** válasza:
0%

#7 Newton 300+ évvel ezelőtt élt, ideje lenne elengedni ezeket a régi irreleváns és BIZONYÍTATLAN érveket. Einstein meg azt mondta 200 évvel Newton után, hogy a vallásos emberek (tanítók) győzték meg őt arról, hogy isten nem létezik és a vallás egy hülyeség.

Ha Newton állítása számotokra releváns, mert tudományos elmélet köthető a nevéhez és ez számotokra egy meggyőző érv, akkor Einstein állítása is legyen releváns és meggyőző, hogy nem létezik isten.

jan. 19. 17:26
 9/32 anonim ***** válasza:
Ja én nem Newtonnak hiszek, csak szerintem elég szépen írta le, és igen sok tudós is egyetért vele. Nekem élő kapcsolatom van Istennel, nekem bebizonyította magát. Ha egy kicsit is megnyitnád a szívedet előtte, neked is megmutathatná, kicsoda ő. Azért Einstein sem gondolta, hogy egy véletlen alkotta a világmindenséget.
jan. 19. 17:33
 10/32 anonim ***** válasza:
A végén kiderül, hogy a túlvilági utazásszervező iroda reklámarca is úgy lett, hogy a római katonák mentek forgácsért szalonna füstöléshez :)
jan. 19. 20:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!