Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia magyarázók miért...

A Biblia magyarázók miért olyan biztosak abban, hogy az eredeti leìrat van a kezükben?

Figyelt kérdés

Miközben mindegyikük beszél arról, hogy 500, 5000, vagy nem tudom hány féle fordítás volt a száz évek alatt. Akkor így biztos, hogy minden fordító kicsit máshogyan értelmezve egyes gondolatokat, egy idő után teljesen elferdült az eredeti szöveg. Hiszen az "emberi tényezőt" nem lehet kikapcsolni.

Egyszer azt olvastam egy Biblia kutatótól, hogy jelenleg 270 Biblia változat van, olyan, amit hitelesnek tartanak. Hogy lehet hitelesnek tartani 270 féle változatot egyszerre, amelyek között kisebb és nagyobb eltérések vannak?

Lehet, hogy a napjainkban olvasott Biblia köszönő viszonyban sincs az elsőnek megírott példánnyal?

Meg egyébként, ki írta a legelsőt? Mi a garancia arra, hogy már a legelső írnok/szerzetes/bárki nem a saját szája íze szerint írta, még ha utasítás, "diktálás" alatt is.

Meg ma már mindent hamisítanak, múltat, történelmet. Miért pont a Biblia lenne kivétel?

#vallás #fordítás #Biblia #Hiteles Biblia
jan. 12. 10:59
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Ebben azért jó pár hazug állítás szerepel.

jan. 14. 09:00
 22/24 anonim ***** válasza:
0%

21.

Tudsz az üres rágalmad mellé dokumentumokat is tenni,vagy csupán az urad-a hazugság atyja- hűséges szolgája vagy?

jan. 14. 19:35
 23/24 anonim ***** válasza:

[link]

jan. 14. 19:52
 24/24 anonim ***** válasza:

Te milyen dokumentumokat hoztál állításaid mellé? Utána én is azonnal kifejtem, hogy milyen hamisságok, tévedések, vagy hazugságok szerepelnek hozzászólásodban.

jan. 14. 21:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!