Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A kígyókat miért tüntetik fel...

A kígyókat miért tüntetik fel gonosznak, hisz ők is Isten teremtményei?

Figyelt kérdés
jan. 9. 10:58
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Na meg most már a farkasok is...!
jan. 9. 15:02
 12/21 anonim ***** válasza:
0%

Szia.

A Biblia egy kígyóról beszél, nem használ többes számot.

Ezért félreérted azt, amiért ezt az állatot használja szemléltetésként.

Szerencsétlen kígyó, rosszkor volt rossz helyen, amikor Sátán megszólította Évát, aki elhitte, hogy egy állat beszél hozzá, mivel az angyalok nem láthatóak.

Egyetlen állatfajta sem gonosz, nem úgy lettek megteremtve.

Sajnos a lázadás után alakult úgy, hogy némely állatok veszélyesek lettek az emberre is.

jan. 9. 15:12
 13/21 IstenGyermeke1 ***** válasza:
24%
A kígyó a gonosz SZIMBÓLUMA.
jan. 9. 16:08
 14/21 BécsiFehér ***** válasza:
66%

"a kígyónak a bűnös ember a tápláléka"

Inkább fordítva, Távol-keleten van, ahol a kígyót megeszik.

jan. 9. 19:25
 15/21 BécsiFehér ***** válasza:
84%

#13: "A kígyó a gonosz SZIMBÓLUMA."

És van, ahol a gyógyításé és a bölcsességé.

jan. 9. 19:27
 16/21 IstenGyermeke1 ***** válasza:

Igen. De a Szentírásban nem. És a kérdés szempontjából ezt tartanám relevánsnak.

jan. 10. 06:51
 17/21 BécsiFehér ***** válasza:
0%
Hol van a kérdésben említve a Szentírás? Különben, az 5. számú válaszban, amit AI generált, az első pont egyből a bibliai megközelítést taglalja, gondolom, ezt akarta a kérdező hallani, mégis nullázta a választ.
jan. 10. 08:59
 18/21 anonim ***** válasza:
73%

BécsiFehér: szerintem egyébként azért nullázták le sokan a válaszodat (a kérdezővel együtt), mert AI-generált választ adtál. Nem tudom pontosan megmagyarázni, hogy miért, de ez valahogy visszásnak érződik. Részemről talán azért, mert a saját gondolataid helyett csak simán copy-paste-eltél valamit, amiből hiányzik a saját gondolataid megfogalmazásába fektetett idő és energia, mintha meg se tisztelnéd a kérdezőt azzal, hogy a saját gondolataid megfogalmazásával foglalkozz - vagy pont hogy nincsenek saját gondolataid, vagy a kettő együtt.

Nem rosszindulatból írom ezt, mielőtt félreértenél, csak látom a neved melletti pipák alapján h eléggé kevés válaszodra érkezik pozitív értékelés, és ha nem értenéd h miért, gondoltam, elmondom a keresetlen véleményemet.

Egyébként #6-os vagyok, az enyémet is lenullázták, pedig őszintén leírtam a gondolataimat, nem akartam senkit megbántani a véleményemmel (bár a szándék nem mindig elég, ezt tudom), és mégis. De ez egy ilyen oldal, itt vannak hobbilepontozók :D A válasz hasznossága helyett a személyes érzések alapján értékelnek, innentől kezdve ennek az egész pontozási rendszernek semmi értelme, de hát ez is több a semminél, és hát itt tartja a jónépet, van látogatottság, jön a reklámbevétel az üzemeltetőknek, hurrá!

jan. 10. 13:09
 19/21 anonim ***** válasza:
Még annyi h a kérdező a válaszai alapján vagy troll, vagy gyerek - ne csodálkozz, ha lepontoz. Az értelmi képességei valószínűleg ennyiben kimerülnek. Nem kérdezett vissza semmire, nem mondott sok értelmes véleményt azóta se semmiről (összvissz ennyit: "Más élőlényekben is van méreganyag, mégis istenítik őket, az embernél gonoszabb úgysincs." és "Na meg most már a farkasok is...!"), nem folytat párbeszédet.
jan. 10. 13:13
 20/21 A kérdező kommentje:
Ennyire zavar mások jelenléte?
jan. 10. 13:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!