Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Josephus Flavius szerint...

Bölcsek köve kérdése:

Josephus Flavius szerint mikor lett kinevezve Júdea királyává Nagy Heródes és mikor halt meg?

Figyelt kérdés

tegnapelőtt 23:28
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
89%
Baszki olvasd el a könyvét... Én a kedvedért egy órát olvasgattam. Nem elég, hogy én olvasom el helyetted, de annyira kretén vagy, hogy meg is hazudtolsz.
tegnap 15:39
 12/43 A kérdező kommentje:

"Baszki olvasd el a könyvét... Én a kedvedért egy órát olvasgattam. Nem elég, hogy én olvasom el helyetted, de annyira kretén vagy, hogy meg is hazudtolsz."

Kedves Ismeretlen, te nem Josephus Flavius írásait olvasgattad..., amennyiben azt állítod, hogy ő szerinte Nagy Heródest i.e. 40-ben nevezték volna ki Júdea királyának Rómában.

Keress tovább... Biztosan meg fogod találni a helyes választ.

tegnap 15:50
 13/43 anonim ***** válasza:
89%

Kedves bunkó kérdező, akkor ezt lehet a szomszéd Mariska írta és nem Flavius:

[link]

Nézz hülyének másokat!

tegnap 15:55
 14/43 A kérdező kommentje:

"Nézz hülyének másokat!"

Másoljad be kérlek ide azt a mondatot, ami alapján te ragaszkodsz a téves állításodhoz.

tegnap 16:05
 15/43 anonim ***** válasza:
89%
Ott van a könyv, olvasd el és keresd ki magad. Nekem se 5 perc volt, biztos nem fogom helyetted, ha már miattad ennyi időt feleslegesen elcsesztem rá.
tegnap 16:07
 16/43 A kérdező kommentje:

"Ott van a könyv, olvasd el és keresd ki magad. Nekem se 5 perc volt, biztos nem fogom helyetted, ha már miattad ennyi időt feleslegesen elcsesztem rá."

Nem tartalmazhat az általad megadott link se olyat, hogy Josephus Flavius azt állította volna, hogy Nagy Heródest i.e. 40-ben nevezték ki Júdea királyának Rómában, mivel ilyet soha nem írt le. Biztosan nem fogsz ilyen információt találni benne...

tegnap 16:17
 17/43 A kérdező kommentje:

"Nekem meg van magyarúl a "zsidó háború" könyve. még nem tudtam teljesen kiolvasni."

A felvetett kérdésre a helyes választ a "Zsidó régiségek"-ben ("Die jüdische Alterthümer) találod meg.

tegnap 16:23
 18/43 anonim ***** válasza:
89%
Igen, okoska, mivel Kr.e. és Kr.u. későbbi elnevezések. De a könyvben szereplő római eseményekből elég könnyen át lehet számolni. Neked is menni fog, ha újra nekiugrasz. Utána már csak összeadás, kivonás.
tegnap 16:24
 19/43 A kérdező kommentje:

"Igen, okoska, mivel Kr.e. és Kr.u. későbbi elnevezések. De a könyvben szereplő római eseményekből elég könnyen át lehet számolni. Neked is menni fog, ha újra nekiugrasz. Utána már csak összeadás, kivonás."

Meg fogod látni, hogy tévedsz...

Bármilyen magyarázat, vagy számítás hamis, ami azt hangoztatja, hogy Josephus Flavius szerint Nagy Heródest i.e. 40-ben nevezték ki Júdea királyának Rómában.

tegnap 16:29
 20/43 anonim ***** válasza:
88%

De mit vizsgáztatsz itt minket? Láthatóan tudod melyik könyvben kell keresni az információt, azt is, hogy mit kellene ott megtalálnunk, minek túráztatsz itt minket feleslegesen?

Egy gyors keresés az angol nyelvű szövegben arra enged következtetni, hogy még Marcus Antonius halála előtt, mert, hogy őt emlegetik aki, királlyá tette, miután az elődjét kivégeztette. Marcus Antonnius i.e. 30-ban halt meg, ez lesz az "Ante quem", azaz "korábban, mint"-dátumunk.

Egyébként egy gyors internetes keresés, és már tudhatod is, hogy Heródes i.e. 37-től uralkodott hivatalosan és i.e. 4-ben halt meg.

tegnap 16:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!