Miert nincsen leirva a Bibliaban, hogy bun-e az oralis szex hazastarsak kozott?
Mindenki mast mond errol. Itt van a mi peldank 8 eve vagyunk hazasok, van 2 gyerekunk, jelenleg terhes vagyok megint. Amiota terhes vagyok, huvelyfajdalmam van, az orvos szerint meg van rovidulve a mehnyak, azt mondta, hogy ne legyen behatolasos szex, de minden mas mehet. A hazassagunk elejen volt oralis szex, aztan feladtuk, mert nekunk is megmagyaraztak, hogy az bun. Aztan megint csináltuk, es most 3 eve mar megint nem csinaltuk. Igy, amiota terhes vagyok (19 hetes) egyutt sem voltunk, kezdtunk eltavolodni egymastol, konkretan a szex szamomra nyug lett, semmi elvezet, semmi vágy. A ferjem viszont, tegnap felhozta, hogy probaljuk meg oralisan. Kiprobaltuk, jo volt mind a kettonknek, erre most megol a buntudat, hogy Isten biztosan haragszik rank…
Kicsit bosszanto mar abban a tudatban elni, hogy barmit csinalsz, ami neked jo lenne, az a vallasok szerint bun. Most megis honnan tudjam, hogy a Satan vadol, vagy Isten szol a lelkiismeret altal, hogy ezt nem kene??? Allitolag a hazassag egy fontos intezmeny es az is, hogy megmaradjon az intimitas a felek kozott, akkor Isten megis miert haragudna meg azert, ha ujra felcsap a vágy es a szerelem a ketto fel kozott?
A Bibliaban konkretan semmi nincsen irva errol, max az, hogy a házas ágy legyen tiszta es szeplotlen (zsido 13.3) de ez is mit jelent? Az Enekek Enekeben meg allitolag van utalas orális szexre is. Hat, ember legyen a talpán, aki kibogozza, hogy most mi az Istennek tetsző dolog ebben a témában.
Inkább azt nézd meg,mit ír erről Isten igéje. Mondjuk a Pb. 5:28-19. verse:
"Legyenek áldottak a forrásaid, örülj ifjúkori feleségednek:
kecses szarvasünő és bájos zerge! Veled beszélgessen, nyugodj meg a keblén, és szerelmétől légy szüntelen részeg." -a Szt. István Társulat fordítása szerint. Vagy a revideált Károli:
"Legyen áldott a forrásod, és örvendezz ifjúságod feleségének.
Szerelmes szarvasünő és kedves zerge ő, keblei elégítsenek meg téged minden időben, és az ő szerelmében gyönyörködjél szüntelen."
Esetleg az Új fordítás:
"Legyen forrásod áldott, és örülj ifjúkorodban elvett feleségednek.
Szerelmes szarvasünő és kedves őzike ő, keblei gyönyörködtetnek mindenkor, szerelmétől mindig mámoros leszel."
Egyikben sem olvasok olyasmit, hogy csakis és kizárólag egyféle módon szeretheti az ember a feleségét, minden más az ördögtől való...
És akkor még nem is említettem az Énekek Énekét, ami elég részletes leírása annak, amit az ember a szerelmével tehet...
Szia!
20 éve vagyunk házasok a feleségemmel. Elmondanám, hogy mi mire jutottunk a témában.
Nem egyszerű a kérdés, mert tényleg nincs feketén-fehéren leírva a Bibliában, hogy ez tiltott lenne. De például a dohányzásról (meg még sok másról) sincs egy árva szó sem a Bibliában, mégis jól tudjuk, hogy milyen megkötözöttség tud lenni. Az egy hamis érvelés, hogy ami nincs a Bibliában konkrétan megnevezve, az mind szabad lenne.
Te is idézted a Zsidókhoz írt levelet a házaságy tisztán tartásáról. Csak ez az egy vers is nagyon világossá teszi, hogy bizony nem minden tiszta, amit ott szokott történni.
De konkrétum nincs leírva, hogy hol is van a határ, mi fér bele, mi nem! Ezért nehéz a kérdés.
Egyesek szeretik az Énekek-énekébe belelátni az orális szexet. Rendben, tegyük fel, hogy ott van, de tényleg Salamon szexuális élete lenne a követendő minta? Illetve minden, ami a Bibliában van, az önmagában helyes lenne? Rengeteg példa van a Bibliában arra, hogy csak tényként meg vannak említve dolgok, mindenféle magyarázat nélkül, hogy az helyes volt-e vagy sem. Az Énekek-énekére, illetve annak igencsak szubjektív magyarázatára alapozni elég ingatag dolog.
Tisztátalanok nem öröklik Isten országát - ezt tudjuk. Nézzük meg a 4 lehetőséget:
- Tiszta az orális szex, és csináljuk.
- Tiszta az orális szex, és nem csináljuk.
- Tisztátalan az orális szex, és csináljuk.
- Tisztátalan az orális szex, és nem csináljuk.
Melyiknek mi a következménye? A 3. eset az üdvösségünkbe kerülhet! Ha nem tudjuk, hogy tiszta-e vagy sem, vajon mi a bölcs magatartás? Csináljuk, aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz?
A Zsidókhoz írt levél beszél arról is, hogy az érett korúaknak gyakorlottak az érzékeik a jó és rossz közti külöbség tételre. Az ószövetség idején Áron fiainak a papoknak volt a feladata, hogy megtanítsák a népet a tiszta és tisztátalan közti különbségtételre, illetve arra, hogy ne tanulják el a környező népektől az ő utálatosságaikat.
Rátérnék a saját személyes tapasztalataimra. A házasságunk első pár hónapjában bejött az orális szex, egy szexualitásról szóló "keresztény" könyv hatására. Nem volt túl gyakori, de onnantól kezdve időnként mi is csináltuk. Arra már sajnos nem emlékszem, hogy az elején volt-e bármilyen lelkiismertfurdalásom emiatt. Később viszont rendszeres volt, hogy utólag olyan felemás érzéseim voltak, hogy ez jó volt-e vagy sem, de nem nagyon emésztettem magam emiatt.
Aztán évekel később az első hidegzuhany akkor ért, amikor hallottam emberekről, hogy szabadultak ebből. Az egy kicsit helyretett, de nem tartott túl sokáig. Nem volt az Úrral se túl jó a kapcsolatom, az istenfélelem hiányzott belőlem, a szexuális életünk se volt az igazi.
Bár nincs benne a Bibliában Énokh könyve, több hivatkozás is van rá a Bibliából, Jézus is tanított belőle. Énokh könyve leírja a démonok eredetét, és mond róluk egy nagyon döbbenetes dolgot. Nem szó szerint idézem, de valami olyasmi a lényege, hogy a démonoknak nincs testük (korábban volt nekik), és most testet keresnek maguknak, ahol kiélhetik az ő bűnös vágyaikat és jól érzik magukat. Amikor ezt olvastam, szinte sokkolt a dolog, és rádöbbentem, hogy a szexuális perverziók mögött is ez áll.
De idő kellett, mire le tudtuk tenni. Amit el tudok mondani, hogy a mi szexuális életünk sok hullámvölgyön átment, és általában a mélyponton jött elő az orális szex, meg más perverziók is. De az Úr megtisztított belőle, és most már azt tudom mondani, és ezt egyébként rendszeresen megtapasztaltuk időközben is, hogy az ég világon semmi szükség nincs az orális szexre.
A házasságon belüli önkielégítéssel kapcsolatban azt mondanám, hogy nekem nagyon furcsa, hogy ez egyáltalán felmerül kérdésként. Azért kaptuk a társunkat, hogy ő elégítsen ki. Bizonyos élethelyzetekben szükség lehet erre, nincs ezzel semmi gond, de orális szexre sincs szükség hozzá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!