Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miert nincsen leirva a Bibliab...

Miert nincsen leirva a Bibliaban, hogy bun-e az oralis szex hazastarsak kozott?

Figyelt kérdés

Mindenki mast mond errol. Itt van a mi peldank 8 eve vagyunk hazasok, van 2 gyerekunk, jelenleg terhes vagyok megint. Amiota terhes vagyok, huvelyfajdalmam van, az orvos szerint meg van rovidulve a mehnyak, azt mondta, hogy ne legyen behatolasos szex, de minden mas mehet. A hazassagunk elejen volt oralis szex, aztan feladtuk, mert nekunk is megmagyaraztak, hogy az bun. Aztan megint csináltuk, es most 3 eve mar megint nem csinaltuk. Igy, amiota terhes vagyok (19 hetes) egyutt sem voltunk, kezdtunk eltavolodni egymastol, konkretan a szex szamomra nyug lett, semmi elvezet, semmi vágy. A ferjem viszont, tegnap felhozta, hogy probaljuk meg oralisan. Kiprobaltuk, jo volt mind a kettonknek, erre most megol a buntudat, hogy Isten biztosan haragszik rank…

Kicsit bosszanto mar abban a tudatban elni, hogy barmit csinalsz, ami neked jo lenne, az a vallasok szerint bun. Most megis honnan tudjam, hogy a Satan vadol, vagy Isten szol a lelkiismeret altal, hogy ezt nem kene??? Allitolag a hazassag egy fontos intezmeny es az is, hogy megmaradjon az intimitas a felek kozott, akkor Isten megis miert haragudna meg azert, ha ujra felcsap a vágy es a szerelem a ketto fel kozott?

A Bibliaban konkretan semmi nincsen irva errol, max az, hogy a házas ágy legyen tiszta es szeplotlen (zsido 13.3) de ez is mit jelent? Az Enekek Enekeben meg allitolag van utalas orális szexre is. Hat, ember legyen a talpán, aki kibogozza, hogy most mi az Istennek tetsző dolog ebben a témában.

tegnap 08:33
1 2 3 4 5 6
 11/55 A kérdező kommentje:
Az eredeti héber szovegben is hazassagtores van. Akkor miert csak a karoli forditasban van “Ne paraznalkodj!”? Egyebkent, a Hit Gyulekezeterol van szo. Ott voltunk hazassagi tanacsadason es mondtak, hogy a sima szexen kivul minden mas bun.
tegnap 10:42
 12/55 anonim ***** válasza:
89%
A hitgyüli a legelcseszettebb szekta Magyarországon. Mihamarabb kikeveredsz belőle, annál jobb.
tegnap 10:47
 13/55 anonim ***** válasza:
100%
#12 Az ilyen szekták szeretik bűntudatban tartani az alattvalóikat (NEM híveiket), hogy könnyebben uralkodhassanak fölöttük.
tegnap 10:54
 14/55 anonim ***** válasza:
100%

13

Tudom, személyes tapasztalatom volt a Hitgyülivel. Nyilván nem tudtak beszervezni, de 18 éves hülye kislányként összejöttem egy szektás fiúval.

Életem legelbamroltabb döntéseinek egyike volt.

tegnap 10:57
 15/55 A kérdező kommentje:
Jo, akkor most tegyuk felre a HGY-t, mert mar amugy is kivagyok toluk, engem konkretan Isten es a Biblia velemenye erdekel a dologrol.
tegnap 11:04
 16/55 anonim ***** válasza:
68%
Istent mi a búbánatért érdekelné, hogy hogyan értek el az orgazmust a pároddal?
tegnap 11:09
 17/55 anonim ***** válasza:
79%

Évek óta vagyok itt, de most először pontoztam fel Jégszív válaszát!

Ami engem illet, a sima szexbe beletartozik a szopóka-nyalóka is. Szerintem ez alap.

De én sem emlékszem ilyen jellegű tiltásra a Bibliában. Házasságon belűl 2 ember azt csinál egymással, ami jól esik. Gondoljunk csak bele:

Vannak férfiak, akinek csak egy jó kis nyalástól áll fel a cerka úgy igazán. Tehát így egy ilyen férfinál elengedhetetlen a gyermekáldáshoz, hogy használja a nyelvérzékét is.

Ugyanígy vannak nők, akik attól nedvesednek, ha a szájukban érzik az embert.

Így ezek mind elengedhetetlen dolgok az ilyen esetekben. Egyébként Isten testet adott a férfinak és a nőnek is, hogy szerethessék egymást. Ezt csak itt lehet megtenni az életben, mert utána már nem kell és szükség sem lesz rá. (Odaát)

tegnap 11:27
 18/55 anonim ***** válasza:
83%
Csak kettőtökre tartozik, hogy mit csináltok az ágyban. Nem kell beszámolnotok minden mozdulatról senkinek. Főleg, ha a házasságotok megtartása érdekében teszitek, azért, hogy ne hűljön ki a kapcsolat, és csak csupa olyasmit, amit mindketten szeretnétek, akkor hajrá!
tegnap 11:43
 19/55 anonim ***** válasza:
93%

"Ugy erzem, hogy soha nem fogok tudni megfelelni Istennek."

Momentán nem Istennek próbálsz megfelelni, hanem a hitgyülinek...

tegnap 11:45
 20/55 Prókátor ***** válasza:
56%

Egyrészt azért nincs leírva a Bibliában, mert amikor az íródott, még kissé máshogy tekintettek általánosságban bizonyos testrészek szerepére. Spirituális jelentéssel bírt például a fej befedése is, és annak módja is. A takaratlan fej "segítette" a szellemi energiák áramlását, míg a takart fej ezt a szellemi energiát részben elzárta. Különösen a sapkával/kalappal (lsd zsidók) elzárt fejre volt ez érvényes, ami nemcsak "megszűrte" a szellemi energiákat, hanem a fej szorításával csak egy adott tudássíkban engedte be.

A szájra az ókorban szent testrészként tekintettek. Ez logikusan nem is meglepő, hiszen ha nincs az embernek szája, akkor étlen-szomjan hamarosan meghal. De ugyan így a böjtöt is a száj segít megtartani vagy megszegni. Ezen az alapon például az ókori Rómában csak a prostituáltak voltak hajlandóak az orális kielégítésre.

Viszont! Igaz, kicsit bővebben értelmezve, de mit is mondott Jézus? Nem az teszi tisztátalanná az embert, ami a száján bemegy, hanem az, ami a száján kijön! Vagyis ha egy házaspár esetében a páros szájába jutnak a másik szexuális nedvei, de közben szívből hangzik el köztük az, hogy "Szeretlek!"... akkor melyik a fontosabb, melyik a bűnösebb tevékenysége a szájnak?

(A választ a saját logikádra bízom, remélem közlöd, hogy mire jutottál)

tegnap 11:47
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!