33 lenne, ha megállt volna az idő vagy ha nem élne. De él.
tegnap 11:57
12/18 Alex Fly válasza:
Jézus születését a Máté ev. 2. fejezete alapján az i.e. 7. év őszére teszik. Mivel 0. Év nincs, így ezserint az idei karácsonykor 2030 éves.
tegnap 12:40
13/18 A kérdező kommentje:
Élni él, azt nem is vitatom. De hol van? Azt mondják az egyházi tanítók, a Biblia alapján, hogy felment az Atyához. De ahol az Atya van, ott milyen lehet az idő természete? Abból a magasságból egyszerre látható múlt jelen és jövő. Nem mondják, hogy odafent is van öregedés vagy az idő múlása. Azt mondják inkább, hogy ott minden örök.
Kell, hogy legyen egy csavar a számításban. Ezért írtam, hogy mindörökre 33. Hozzáteszem: szerintem.
tegnap 14:19
14/18 anonim válasza:
A kérdésed az itteni időszámítás szerint tetted ki.
"Odafent" az idő nem lineáris és nem egyenletes. Ezért lehet 1000 év egy nap és fordítva. De ez ebben a kérdésben nem számít.
tegnap 14:29
15/18 anonim válasza:
Jézus élete nem a Földön kezdődött, és a halálával nem ért véget.
Ezért sokkal idősebb, mint 2025 év. Már Ádám teremtése, vagy az angyalok megteremtése, a föld megteremtése előtt létezett.
tegnap 17:12
16/18 anonim válasza:
A karácsony nem születésnap, így eleve hülyeségről megy a vita. Akkoriban még nem ünnepeltek születésnapot hónapra és napra pontosan. Alapból nem volt még naptár sem, hülyeség az egész. Jézus születését ünnepelték a hanukához igazítva amit később a Vatikán lerögzítette december 25-re egy téves évszámmal. Ilyen egyszerű.
tegnap 19:22
17/18 anonim válasza:
Állítólag halak jegyben született, az meg március. Én már nem értek semmit annyi mindent mondanak.
tegnap 22:08
18/18 anonim válasza:
Nem a helyes válasz. Akkoriban nem volt "időszámítás", illetve sokféle volt. Ott éppen akkor holdévben mértek. És ma nincs konszenzusabban, miképpen kell visszaszámlálni. A helyes választ tehát: nem tudjuk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!