Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Eltávolodtam istentől?

Eltávolodtam istentől?

Figyelt kérdés
Már jó pár éve nem érzékelem isten jelenlétét az életemben és hivatalosan ateistaként definiálnám magam. Ha nem érzékelem, eltávolodtam volna vagy mindenkinek ilyen. (Korábban római katolikus voltam, rossz benyomást keltett az egyház stb.)

dec. 20. 13:48
1 2
 11/16 pelgrim ***** válasza:
42%

Dehogy tavolodtál el Istentől, az lehetetlen, te nem tudsz eltávolodni Istentől, ha az lehetséges lenne, akkor azon pillanatban megszűnnél létezni. Isten nem egy valaki, Isten feltétlen minden és a fététlen mindentől eltávolaodva csak feltétlen semmivé válhatsz. Te nem teremtménye, játékszere vagy Istennek, hanem fejleménye, mit ahogy a fa levelei, a legfrissebb hajtásai sem teremtményei a fának, hanem fejleményei.

Milyen érzés Isten? Biztonság érzése, érzed, hogy szeretve vagy, mint a gyerek aki a szüleiben bízik, tudva hogy bármi is történik ő biztonságban van. És ez teljesen függtetlen attól, hogy te ateista vagy vagy keresztény, vagy bármilyen felekezwethez tatrozol. Istent érezni tudatosság.

dec. 21. 14:39
 12/16 anonim ***** válasza:
0%

A kérdező lélekben távolodott el Istentől. Ha érezni akarod Istent lélekben, akkor ahhoz sokat kell imádkoznod, és követned Jézus Krisztus szavait.

Az ember Isten miatt jó, és Isten miatt tud jó lenni. Az embereknek szüksége van Istenre, nem lehet Istent elhagyni. Hinni kell Istenben mindig! Az ember nem bízhat önmagában. Istenben kell bízni, és csak Istent szabad imádni! Imádni kell Istent, és hinni kell Istenben! Higgyetek benne, és kérjetek tőle minél több segítséget!

Imádkozzatok Istenhez minél többet. Imádkozzatok Istenhez, hogy adjon bölcsességet, szeretetet, egészséget, türelmet. Imádkozzatok Istenhez, hogy segítsen, hogy legyetek megbocsátók, szeressétek az embereket, ne legyetek ítélkezők, ne haragudjatok, ne legyetek bosszúállók. Imádkozzatok Istenhez, hogy küldje el nektek a Szentlelket, segítsen, hogy tudjátok követni Jézus Krisztus szavait, és segítsen, és űzze ki a gonoszt az emberekből, szabadítson ki a gonosz kötelékeiből, és segítsen, hogy védjen meg a gonosztól. Imádkozzatok Istenhez, hogy segítsen, hogy legyetek tisztelettudók, türelmesek, szeressétek az embereket, ne ítélkezzetek, legyetek alázatosak, és jószívűek. Imádkozzatok Istenhez, hogy növelje az emberekben az Istenbe vetett hitet, és hogy küldje el az embereknek a Szentlelket. Amikor imádkoztok, bocsássatok meg másoknak, azoknak is, akik rosszak voltak veletek, imádkozzatok értük is, imádkozzatok Istenhez, hogy Isten nekik is küldje el a Szentlelket. Csak az Istent imádjátok. Isten a legnagyobb, Istentől van minden jó, és nincs tőle rossz. Higgyetek Istenben, imádkozzatok Istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget.

dec. 21. 16:47
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Javuló Stefán,

Oszlasd el kérlek a kételyeimet.

Azt írod, hogy Isten, aki gondolom, a Teremtő, elküldte a Fiát (gondolom, Jézus Krisztus) értünk meghalni (legalábbis én így értelmezem, amit írtál), majd azt írod, hogy "Isten kínhalált halt az ellenségeiért..."

A Teremtő Isten Fia, Jézus halt meg, vagy a Teremtő Isten?

dec. 22. 12:40
 14/16 anonim ***** válasza:
40%

Kedves Kérdező!

Azt írod "Lehet, hogy csak valamire nem figyelek." Igen, valószínűleg.

"Mi az amire nem figyelek?" - kérdezed. Esetleg a Biblia üzenetére, mert nem ismered? --> János 17:3

dec. 22. 12:49
 15/16 A kérdező kommentje:
Ugye jó ideig vallásos közegben voltam, de szerintem sosem voltam hívő igazán. Ha úgy vesszük sosem voltam annyira "jó" hívőként sem, a függőségek és egyéb rosszaságok sorozata jelen volt akkor is. Imádkozzak? Hogyan? A tradícionális mód nem tűnik számomra autentikusnak mióta kijöttem a római-katolikus egyházból.
dec. 28. 01:49
 16/16 pelgrim ***** válasza:

15/...

« Imádkozzak? Hogyan? A tradícionális mód nem tűnik számomra autentikusnak mióta kijöttem a római-katolikus egyházból. »

Úgy, hogy örvendj az életnek, élvezd, vigadj, élvezd a szabaságot, hogy megszabadultál az egyház szorongató öleléséből, a függőségektől.

Úgy téve helyesen érzékeled Isten jelenétét. Amit korábban érzékeltél nem Isten volt, hanem valami más, amit az egyház rád erőltetett.

dec. 28. 09:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!