Eltávolodtam istentől?
Figyelt kérdés
Már jó pár éve nem érzékelem isten jelenlétét az életemben és hivatalosan ateistaként definiálnám magam. Ha nem érzékelem, eltávolodtam volna vagy mindenkinek ilyen. (Korábban római katolikus voltam, rossz benyomást keltett az egyház stb.)ma 13:48
1/5 anonim válasza:
Hát, ha kis betűs isten neked, akkor jogosan nincs jelen az életben. Vagy egy teljesen más entitás hiányzik neked, nem Isten.
2/5 anonim válasza:
A leírásod alapján soha nem voltál közel hozzá.
3/5 anonim válasza:
Mi van? Ha ateista vagy, akkor nem is hiszel benne. Hogyan tudsz eltávolodni valamitől, ami nem létezik?
Egy rakás istenképben nem hiszel: melyik hiányzik?
4/5 anonim válasza:
Szerintem te pontosan tudod a kérdésedre a választ. Jól írta az előttem szóló, hogy talán sosem sikerült még elég közel kerülnöd Istenhez, különben ezt a kérdést talán nem tetted volna fel, hiszen magad is tudnád rá a választ. Aki közel kerül Istenhez, az bizony tudja, ha eltávolodik tőle. Ettől függetlenül engem érdekelne, hogy miért tetted fel a kérdésedet? Milyen választ remélsz? Van egyáltalán bármi jelentősége számodra, hogy mit mondanak mások? Ha úgy lenne, hogy bár közel voltál, de mostanra eltávolodtál Istentől, kérdezd meg magadtól, hogy szeretnél-e újra közel kerülni hozzá. Ha igen, bizonyára vannak még emlékeid arról, hogy korábban miket tettél azért, hogy így legyen. Ezeket újra megteheted (pl. ha korábban sokat imádkoztál, akkor ismét imádkozz sokat; ha jártál Istentiszteletre, menj el úja; ha olvastad a Bibliát, olvasd újra …). Ha mindezek ellenére még mindig úgy érzed, hogy nem sikerült hozzá elég közel kerülni, akkor gyere vissza, és kérdezd meg, hogy mások mit tesznek ezért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!