Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Én vagyok a feltámadás és az...

Én vagyok a feltámadás és az élet: a ki hisz én bennem, ha meghal is, él; És a ki csak él és hisz én bennem, soha meg nem hal. A Jehovások, hogyan fordították ezt a csodás mondatát Jézusnak?

Figyelt kérdés

dec. 20. 09:21
 1/5 anonim ***** válasza:
83%
Félre.
dec. 20. 10:29
 2/5 anonim ***** válasza:
26%

Ha valóban érdekel, és nem csak provokálni akarsz, simán megnézed egy jehovás bibliában.

[link]

dec. 20. 13:14
 3/5 KZitus ***** válasza:
69%

Szia

Fontos figyelembe venni, miért mondta Krisztus az általad idézett mondatot. Gyakorlatilag Márta szavaira válaszolt: "Márta ezt mondta Jézusnak: „Uram, ha itt lettél volna, nem halt volna meg a testvérem. De még most is tudom, hogy amit csak kérsz az Istentől, megadja neked.” János 11:21,22 Nos erre mondta Krisztus: "Jézus ezt mondta neki: „Én vagyok a feltámadás és az élet. Aki hisz bennem, még ha meghal is, életre fog kelni, és mindaz, aki él és hisz bennem, nem fog meghalni soha. Hiszel ebben?” János 11:25,26

És te hiszed ezt?

dec. 20. 17:46
 4/5 KZitus ***** válasza:
53%

érdekes tovább gondolkodni azon, amit Krisztus mondott. Jézus utalt rá, hogy egy hasonló ’nap’ fog eljönni a mi időnkben is. Azok, akik odafigyelnek arra az ismeretre, amely ezzel az eseménnyel kapcsolatos, nemcsak abban reménykedhetnek, hogy megmenekülnek, hanem abban is, hogy örökké fognak élni. Továbbá azok a halottak, akik Isten emlékezetében vannak, fel lesznek támasztva azzal a kilátással, hogy soha többé nem kell meghalniuk (János 5:28, 29). Figyeld meg, hogyan fejezte ki Jézus ezt a két gondolatot. Amikor a halottak feltámadásáról beszélt Mártának, a következőket mondta: „Aki hitet gyakorol bennem, még ha meghal is, életre fog kelni; s mindaz, aki él és hitet gyakorol bennem, nem fog meghalni soha.” Minden bizonyíték azt mutatja, hogy ez a ’nap’ már nagyon közel van, ami azt jelenti, hogy talán ’soha nem fogsz meghalni’ János 11:25–27.

Ezek után Jézus ezt kérdezte Mártától: „Hiszed-e ezt?” Ő így válaszolt: „Igen, Uram.” Ha Jézus most ugyanezt megkérdezné tőled, mit felelnél neki? Elképzelhető, hogy nehéz lenne elhinned, hogy talán soha nem fogsz meghalni. De még ha ez is a válaszod, kétségtelenül szeretnél hinni benne. Gondolj bele, mennyit tudnál tanulni, ha ’soha nem halnál meg’! Képzeld el magad, amint mindazt megtanulhatod és megteheted, amit most csak szeretnél, de sosincs rá időd. És gondolj arra, amint újra együtt vagy a szeretteiddel, akiket a halál miatt elveszítettél!

A kérdés a továbbiakban ez: Milyen ismeret teheti mindezt lehetővé, és hogyan szerezheted meg? Krisztus ezt is elmondja a János 17:3-ban.

dec. 20. 17:55
 5/5 anonim ***** válasza:
Jézus ezt mondta neki: „Én vagyok a feltámadás és az élet. Aki hisz bennem, még ha meghal is, életre fog kelni, 26 és mindaz, aki él és hisz bennem, nem fog meghalni soha. Hiszel ebben?”
dec. 21. 00:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!