Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van kerezstény, aki meg tudja...

Van kerezstény, aki meg tudja magyarázni a dinoszauruszokat? Hogy jön ez össze a Bibliával? Az egyik egyház szerint kitaláció, a másik szerint csak rossz terv volt.

Figyelt kérdés

#vallás #egyház #Dinoszaurusok
tegnap 09:22
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Jól képzett ember vagyok. Ha nekem címezted ezt az arrogáns beszólást. Arra vagyok kíváncs, hogy aki abban his, hogy teremtve meg vízözön az hogyan latja ezt a dínó dolgot. A földönkívüli életröl legalább ilyen nihil van a vallásos fejekben. Hogyhogy kívüli... Ide lettünk teremtve azt nincs más. Ez a szabvány duma.
tegnap 18:32
 22/25 anonim ***** válasza:

Láttam egy filmet, amiben nagyon frappáns választ adtak, ami hihető is. Noé után Isten viccből mindenfajta állati csontot rakott a földbe, hogy majd idővel röhögjön a tudósokon, akik ilyen értelmetlen dolgokon fognak gondolkodni. Nagyon vicces ám az ÖREG!

Egyébként az egésznek annyi értelme van, hogy Isten azért szeretné, hogy hitből üdvözüljünk és nem megtapasztalásból. Pl. a dinók a kisebb hitű embereket átvezetik az ateizmus felé, hitüket vesztik.

tegnap 19:03
 23/25 yans válasza:

Ez azert van mert a Biblia nem ir a Dinoszauroszokrol...

Isten 6 nap alatt teremtette a foldet es neki egy nap nem 24 ora...nagyon sok ev eltelhetett...ugyhogy elkepzelheto hogy millio evekkel ezelott Isten alkotta oket. meglepodnel ha tudnad mennyi mindenben egyezzik a tudomany es a Biblia, de az evolucioban nem es a Dinok nem az evolucio resze...elbiztak magukat es kihaltak

tegnap 21:18
 24/25 anonim ***** válasza:

Két lehetséges magyarázat van:

Az első, hogy Isten megteremtette a világot, Ádám, Éva...stb. Aztán teremtett a világnak egy eredettörténetet is. A művészek is csinálják, hogyha valami jó sztorit hoznak össze, akkor később megteremtik az eredettörténetét például egy karakternek. Isten pedig a legnagyobb művész.

A másik magyarázatom pedig az, hogy Isten időrendileg nem úgy halad, mint a Biblia. Ő az, aki életre hívta saját magát. Ezt úgy képzelem el, hogy Isten, mint Jézus született meg, és valahol a kereszt és a feltámadás között a lelke egyenesen a kezdetekhez került. Jézus lelke, Isten lelke, ami a teremtés legelején lebeg a vizek felett. Hatalma pedig korlátlan. Így teremtett. Teremtett földet. Földeket. Egészen addig teremtett, amíg létre nem hozott valami olyat, mint a föld. Aztán teremtett életet. Hagyta, hogy fejlődjön. Nem mondom, hogy Isten a teremtésnél hibázott, inkább azt mondanám, hogy fejlődött és ha valami nem olyanra sikerült a bolygón, akkor eltörölte a színéről. Egészen addig csinálta ezt, amíg valami emberszerű nem jött létre az életből. Mondhatni a sárból gyúrta, ami évmilliókba is telhetett. Te Isten végtelen hatalma miatt mindez csak 6 napba került. Csak emberi szemszögből tűnik évmilliárdoknak. A dínók pedig nem léteztek Jézus korában így sajnos meg kellett tőlük szabadulni.

Ebben az esetben Isten saját maga megteremtésétől függött és az egész történelmet olyannak kellett szavatolnia, amilyen lett, hogy Jézus megszülessen és az események olyanná formálják, ami miatt a kereszt és a feltámadás között valamiként a lelke a kezdeteknél kötött ki. A feltámadás után már nem Jézust látjuk, aki 3 napig volt a föld gyomrában, hanem Jézust, aki Istenné lett és mindent újrateremtett olyannak, amilyennek ismerte. Ez egy paradoxont elhárító paradoxon, ami szerintem teljesen reális, ha Istenről beszélünk.

Az én elmém keresztényként ezeket az alternatívákat hozza ha a teremtésről vagy dínókról van szó. De nem kizárt, hogy van ennél jobb magyarázat is. Jelenleg kételkednek a tudósok az ősrobbanásban is.

Azt tudom, nem hiszem, hanem tudom, hogy van Isten. A tapasztalatom a röpke 36 életévemmel ezt mutatja. Azt is tudom, hogy voltak dínók. Ezekkel a magyarázatokkal ált elő az agyam, hogy összeegyeztesse a dolgokat.

A lényeg, hogy Isten Ura az időnek is és a térnek is. Ha nem így lenne, nem lenne Isten. Így pedig valószínüsítem, hogy azért engedi meg a világban előforduló rémségeket, mert pontosan látja a végkifejletet. Jelenleg pedig Isten végkifejletet teremt általunk, hogy ismét megjelenhessen. Ha pedig Isten a felhőben kíván megjelenni, akkor mi készítjük el azt a felhőt. Szerintem közel járunk. De azt csak az Isten tudja, mikor jön el a napja.

tegnap 21:37
 25/25 anonim ***** válasza:

Szerintem az Ószövettség egy része nem is a múltban játszódik, hanem a jövőben. A bárka a jövőből indúlt a múltba. az utolsó napról indúl a múltba.

Ez nem egy hajó, hanem inkább valami olyasmi, mint az, ami ott van a Norvégiában: Az Ítélet nap magtár. Csak mindenféle genetikai mintával felturbózva kell elképzelni. Az özönvíz pedig az, amit a globális felmelegedés okoz.Megnő a tengerszint. De addigra már képesek leszünk DNS módosítással megnövelni az élet hosszát. Ádám és Éva édenkertje pedig most valósúl meg. De kiűzetnek majd onnan.

Emlékezzünk, mit mondj Jézus az utolsó napról?

"Az Emberfiának eljövetelekor úgy lesz, ahogy Noé napjaiban történt. A vízözön előtti napokban ettek-ittak, nősültek, férjhez mentek egészen addig, amíg Noé be nem ment a bárkába, s jött a vízözön, és el nem ragadta mindnyájukat. Ugyanígy lesz az Emberfiának megjelenésekor is."

Jézus kerek perec összeköti az utolsó nap eseményeit azzal a nappal, amikor Noé beszáll a bárkába. Elmondja, hogy egy Noé nevű fazon bemegy a bárkába és akkor jön el az ember fia. Hova jön el, Hát innen a múltba.

Itt valami időutazós témára kell gondolni, úgy vélem isten jóvoltából.

De én nem vagyok próféta. Inkább csak élénk a fantáziám. Lehet jobb, ha elfelejti mindenki a mondataimat, de ki kell néha adnom magamból az agymenéseimet. Aztán meglehet, pont beletrafáltam nagyjából.

tegnap 21:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!