Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van kerezstény, aki meg tudja...

Van kerezstény, aki meg tudja magyarázni a dinoszauruszokat? Hogy jön ez össze a Bibliával? Az egyik egyház szerint kitaláció, a másik szerint csak rossz terv volt.

Figyelt kérdés

#vallás #egyház #Dinoszaurusok
dec. 13. 09:22
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:
Jól képzett ember vagyok. Ha nekem címezted ezt az arrogáns beszólást. Arra vagyok kíváncs, hogy aki abban his, hogy teremtve meg vízözön az hogyan latja ezt a dínó dolgot. A földönkívüli életröl legalább ilyen nihil van a vallásos fejekben. Hogyhogy kívüli... Ide lettünk teremtve azt nincs más. Ez a szabvány duma.
dec. 13. 18:32
 22/36 anonim ***** válasza:
19%

Láttam egy filmet, amiben nagyon frappáns választ adtak, ami hihető is. Noé után Isten viccből mindenfajta állati csontot rakott a földbe, hogy majd idővel röhögjön a tudósokon, akik ilyen értelmetlen dolgokon fognak gondolkodni. Nagyon vicces ám az ÖREG!

Egyébként az egésznek annyi értelme van, hogy Isten azért szeretné, hogy hitből üdvözüljünk és nem megtapasztalásból. Pl. a dinók a kisebb hitű embereket átvezetik az ateizmus felé, hitüket vesztik.

dec. 13. 19:03
 23/36 yans válasza:
14%

Ez azert van mert a Biblia nem ir a Dinoszauroszokrol...

Isten 6 nap alatt teremtette a foldet es neki egy nap nem 24 ora...nagyon sok ev eltelhetett...ugyhogy elkepzelheto hogy millio evekkel ezelott Isten alkotta oket. meglepodnel ha tudnad mennyi mindenben egyezzik a tudomany es a Biblia, de az evolucioban nem es a Dinok nem az evolucio resze...elbiztak magukat es kihaltak

dec. 13. 21:18
 24/36 anonim ***** válasza:
14%

Két lehetséges magyarázat van:

Az első, hogy Isten megteremtette a világot, Ádám, Éva...stb. Aztán teremtett a világnak egy eredettörténetet is. A művészek is csinálják, hogyha valami jó sztorit hoznak össze, akkor később megteremtik az eredettörténetét például egy karakternek. Isten pedig a legnagyobb művész.

A másik magyarázatom pedig az, hogy Isten időrendileg nem úgy halad, mint a Biblia. Ő az, aki életre hívta saját magát. Ezt úgy képzelem el, hogy Isten, mint Jézus született meg, és valahol a kereszt és a feltámadás között a lelke egyenesen a kezdetekhez került. Jézus lelke, Isten lelke, ami a teremtés legelején lebeg a vizek felett. Hatalma pedig korlátlan. Így teremtett. Teremtett földet. Földeket. Egészen addig teremtett, amíg létre nem hozott valami olyat, mint a föld. Aztán teremtett életet. Hagyta, hogy fejlődjön. Nem mondom, hogy Isten a teremtésnél hibázott, inkább azt mondanám, hogy fejlődött és ha valami nem olyanra sikerült a bolygón, akkor eltörölte a színéről. Egészen addig csinálta ezt, amíg valami emberszerű nem jött létre az életből. Mondhatni a sárból gyúrta, ami évmilliókba is telhetett. Te Isten végtelen hatalma miatt mindez csak 6 napba került. Csak emberi szemszögből tűnik évmilliárdoknak. A dínók pedig nem léteztek Jézus korában így sajnos meg kellett tőlük szabadulni.

Ebben az esetben Isten saját maga megteremtésétől függött és az egész történelmet olyannak kellett szavatolnia, amilyen lett, hogy Jézus megszülessen és az események olyanná formálják, ami miatt a kereszt és a feltámadás között valamiként a lelke a kezdeteknél kötött ki. A feltámadás után már nem Jézust látjuk, aki 3 napig volt a föld gyomrában, hanem Jézust, aki Istenné lett és mindent újrateremtett olyannak, amilyennek ismerte. Ez egy paradoxont elhárító paradoxon, ami szerintem teljesen reális, ha Istenről beszélünk.

Az én elmém keresztényként ezeket az alternatívákat hozza ha a teremtésről vagy dínókról van szó. De nem kizárt, hogy van ennél jobb magyarázat is. Jelenleg kételkednek a tudósok az ősrobbanásban is.

Azt tudom, nem hiszem, hanem tudom, hogy van Isten. A tapasztalatom a röpke 36 életévemmel ezt mutatja. Azt is tudom, hogy voltak dínók. Ezekkel a magyarázatokkal ált elő az agyam, hogy összeegyeztesse a dolgokat.

A lényeg, hogy Isten Ura az időnek is és a térnek is. Ha nem így lenne, nem lenne Isten. Így pedig valószínüsítem, hogy azért engedi meg a világban előforduló rémségeket, mert pontosan látja a végkifejletet. Jelenleg pedig Isten végkifejletet teremt általunk, hogy ismét megjelenhessen. Ha pedig Isten a felhőben kíván megjelenni, akkor mi készítjük el azt a felhőt. Szerintem közel járunk. De azt csak az Isten tudja, mikor jön el a napja.

dec. 13. 21:37
 25/36 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem az Ószövettség egy része nem is a múltban játszódik, hanem a jövőben. A bárka a jövőből indúlt a múltba. az utolsó napról indúl a múltba.

Ez nem egy hajó, hanem inkább valami olyasmi, mint az, ami ott van a Norvégiában: Az Ítélet nap magtár. Csak mindenféle genetikai mintával felturbózva kell elképzelni. Az özönvíz pedig az, amit a globális felmelegedés okoz.Megnő a tengerszint. De addigra már képesek leszünk DNS módosítással megnövelni az élet hosszát. Ádám és Éva édenkertje pedig most valósúl meg. De kiűzetnek majd onnan.

Emlékezzünk, mit mondj Jézus az utolsó napról?

"Az Emberfiának eljövetelekor úgy lesz, ahogy Noé napjaiban történt. A vízözön előtti napokban ettek-ittak, nősültek, férjhez mentek egészen addig, amíg Noé be nem ment a bárkába, s jött a vízözön, és el nem ragadta mindnyájukat. Ugyanígy lesz az Emberfiának megjelenésekor is."

Jézus kerek perec összeköti az utolsó nap eseményeit azzal a nappal, amikor Noé beszáll a bárkába. Elmondja, hogy egy Noé nevű fazon bemegy a bárkába és akkor jön el az ember fia. Hova jön el, Hát innen a múltba.

Itt valami időutazós témára kell gondolni, úgy vélem isten jóvoltából.

De én nem vagyok próféta. Inkább csak élénk a fantáziám. Lehet jobb, ha elfelejti mindenki a mondataimat, de ki kell néha adnom magamból az agymenéseimet. Aztán meglehet, pont beletrafáltam nagyjából.

dec. 13. 21:56
 26/36 IstenGyermeke1 ***** válasza:
0%

Ismerjük, mit jelent a sugalmazás? Írtam erről, aki nem ismeri, olvassa el a https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__.. 8-as válaszát.

És mivel az ember keze által alkotott mű nem rendelkezhet a korát meghaladó ismeretekkel, az ókori személetmód szerint íratott le mind a kettő teremtéstörténet. Nem szó szerint kell értelmeznünk.

Ennyi, nem nagy mágia, csak gondolkodni kell hozzá.

dec. 14. 09:14
 27/36 Thunderfairy ***** válasza:
10%
El se olvasom ezt a sok hülyíeséget amit vallásos alapon ide írkáltok. Jól le kell ám pontozni azt aki az igazat írja láttom. Az ember az egyetlen aki ki tud találni ilyen hülyeségeket mint a vallás. NINCS ISTEN. Ennél a kérdésnél, meg a hasónloaknál, is látszik. Tele van hibákkal a biblia és amikor valaki elgondolkodik rajta akkor kiírja ide kérdés formályába hogy igaziból rájött hogy kitaláció az egész. Persze ő továbbra is hinni akar, csak az már nem fog menni. Remélem hogy eltűnnek a vallások a víláűgból.
dec. 14. 11:07
 28/36 anonim ***** válasza:
0%

Békesség neked, kérdező!

Olvasva itt is meg máshol is a megnyilvánulásokat, egyszerűen elképesztő sötétség honol ebben a világban és lesújtó, a léleknek nagyon fájó, emberbaráti szeretettel kijelentve, hogy mekkora tévelygésben élnek az emberek, ima a kivételekért. Sikerült a kígyó terve, dörzsöli önelégülten a markát. Elhitetett ennyi embert, aki neki szolgál, csak azt nem tudja, éli lélekből. Ez volt mindig is a tendencia, ma meg főleg az. Hol lesz ennek a vége, jobb nem is megtudni. De sokan vallásba, emberi rendszerekbe menekülnek, azt hiszik, ott megtalálták az Igazságot, de Isten, az Egy Igaz Teremtő Atya, az emberiség Istene (nem a vallásé, mert őt kisajátítani nem lehet) sem volt vallás. Ő a maga tökéletes egységébe hív el, nem pedig megoszt és gyűlöletet generál az emberek között. Vajon ki csinálja ezt? Tudják sokan a választ, csak nem vallják meg maguknak, mert akkor az egész addigi hitük összetörne és ők maguk is.

Ezért inkább képmutatóan módon hiszünk valamiben, csak azért is alapon, mert más is hiszi, és nem helyénvaló, ha a család, a környezet megszól, mert én nem hiszek, nem járok misére, templomba. De azért elmegyek, közben teljesen máshol járok lélekben, unom már, de azért este teszek pár Miatyánkot lefekvés előtt, megelégszem azzal, hogy felolvassák nekem azt a Bibliát, amit emberek állítottak össze okkal, magam szinte egyszer sem olvastam el az elejétől a végéig, de hiszek a tekintélyelvűségben, ha az atyám azt mondja, aki egy ember! Amikor Krisztus elmondja, hogy senkit se hívjunk atyának, mert egy az Atyánk, aki a Mennyekben van! Rendszeresen járok imádkozni hűvös, bálványokkal teli falak közé, amiről szintén megíratott, hogy nem lakik az Isten emberkéz emelte templomokban! Mások előtt imádkozom, a számmal ismételgetek, akár a papagáj, majd meghajlok Isten előtt. Mit mond erről Krisztus? Ne mások előtt imádkozzunk, hanem menjünk a belső szobánkba! Ne legyünk szavak szaporítói, mint a farizeusok és meg ne hajoljunk még előtte sem, mert ő is szolgatársunk! Szolgálok egy rendszert, ahol ennyi lelki abúzusról, pedofil esetről hallani! Elmegyek bemerítkezni is, ami egy ősi pogány rítus. És ennyi elegendő, hiszen Isten már szeret is. Egy kereszt előtt meghajolok, azt veszem fel, hordom, magamra tetoválom, ami szintén egy bálvány. A misén egy embertől elfogadom az ostyát és a bort, de mikor cselekszem? Amikor Krisztus szimbolikus kenyérről és borról beszélt, a kenyér megtöréséről. Olvasom a könyvet, bálványozom, ragozok, igeidőket vizsgálok, teleírom a margót, de értek is? Van kapcsolatom Istennel? Hallom Őt? A közösségi oldalakon tetszikekért mondok pár míves és giccses összetett mondatot Istenről, amiért kapok szívecskét is. Még éneklek is Róla, hogy magasztossá tegyem a hangulatot, főleg így év végén. Adakozom, közben felveszem és videót készítek róla vagy kiposztolom. Amikor szintén elmondja a Mester, hogy amikor adsz, akkor a bal kéz ne tudja, mit tesz a jobb! Nem ismerős ez sokaknak? Tükör? És még lehetne hosszasan sorolni. De hiszen mindegy is, itt van Isten! Legalábbis ezt mondják róla, akkor maradok itt én is és szolgálom Őt. Ima kivételekért. Isten szeretete, itt!

És miért lett ez így körülírva, keményebb tónusban? Azért kérdező, mert te a keresztényeket kérdezed erről? Isten nem rendszerben van, hanem Ő az emberiség Istene. Miért ez a hangsúlyozás, hogy a keresztényeket? Csak őket szólítod meg, bocsásd meg érte? A fentiek tükrében sokan közülük erre tudják az Igaz választ? Amikor ennyi helyen van szembemenve Isten akaratával? Elnézést érte, de nagyon dühít már ez a tékozlás, ez a képmutatás! És azt hisszük, ismerünk már valamit, közben a hazugságok urát emeljük fel!

Isten semmiféle dinoszauruszt nem teremtett, még a feltevés is sértő és káromló Rá nézve! Egyszerűen a lelkem fáj, hogy sokan elhiszik ezeket a tudományos fikciókat. Nézzük meg egy pillanatra azokat a lényeket. Főleg a T. Rexet azzal a csökevény ki karjaival vagy mellső lábával. Hihető, hogy Isten ilyet alkot? Mire tudja használni azokat a csökevényeket? Semmire. Amit Isten teremtett, minden élőlényt úgy formálta meg, hogy azok koherens egészek. A testük következetesen épül fel, a testrészek segítik a mindennapi életvitelüket. Nincsen felesleg, ami van, az szükségszerű. Ezzel szemben azok az őslények milyenek? Nem is tudom, ezen már lehet-e egyáltalán nevetni. Elkeserítő a tudatlanság a világban. És akkor nem is beszélve az űrről, a Világegyetemről, a majom ősöktől, az evolúciós fikcióról és lehetne sorolni.

Dinoszauruszok több száz millió évvel ezelőtt? Amikor senki sem tudja, 200 évvel ezelőtt mi is volt ténylegesen a világban, hiszen senki sem él már! Ezt mondja Salamon is, hogy minden, ami van az már volt, és ami lesz, az is volt már. De hogy régen mi volt, az senki sem tudja, mert nem él már, hogy arról beszámoljon! De hiszünk a tört-énelemnek, mert az megírja, hogy élt egyszer állítólag Hannibál, aki elefántokkal! átkelt hegységeken, meg volt Szókrátész is meg Platón. Csak igaz, ha valaki azt mondja, aki "szakember", meg van róla fosszília is, amit tegnap ástak ki, és mutatták a TV-ben is. Nem hiába a mondás, hogy az egész világunk egy színház! Nem áll össze a kép?

Igen, az sem furcsa, hogy az egyik szerint igaz, a másik szerint nem? Ez mit okoz az emberek között? feszültséget, háborúskodást. A tudomány ezt vallja, a vallás meg azt. De azt kérdezzük, hogy minderről mit mond Isten személyesen?

Hozzá megyünk gyermeki alázattal, hogy életünk legyen? Ha csak az Isten mond igazat, akkor világos, hogy minden más hazugság? Hogy Érte mindent! szükséges elengedni? és mennyien tesszük ezt naponta?

A Szent Lélek nyissa fel a hályogos szemeket és szabadítsa meg a tévelygőket a Babilonból!

Üdv.

dec. 14. 13:21
 29/36 Jégszív ***** válasza:
46%

#28.

tldr!

dec. 14. 15:20
 30/36 anonim ***** válasza:
40%

Jégszív! Kicsit megfogyatkoztak a pipáid és egy szintre kerültél velem.

Így szól az Úr:

Esetleg befejeznéd az Úr szolgáinak gyalázását vagy lefaragjunk még egy pipát tőled jövő karácsonyra?

dec. 14. 22:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!