Van kerezstény, aki meg tudja magyarázni a dinoszauruszokat? Hogy jön ez össze a Bibliával? Az egyik egyház szerint kitaláció, a másik szerint csak rossz terv volt.
Többféle keresztény van. Én személy szerint nem veszem szószerint a Bibliát. A teremtés könyvében az van, hogy alsó és felső vízek, vagyis az akkori ember azt hitte, hogy fölöttünk, az ég, az víz.
A teremtés könyve nagyban az akkori embernek a hiedelem világán, tudásán alapul, inkább csak szimbolikus, mint kemény tény.
Szerintem voltak dinók, kihaltak, megjelent az ember, aki nem tudott róluk, megírta a saját szemlélete alapján a Bibliát. Ennyi.
Az evangélikus lelkész nem hiszi el, hogy azok valódi csontok, anélkül kételkedik, hogy megvizsgálta volna őket.
Én azt gondolom, hogy az illetékesek biztos, hogy megvizsgálták a csontokat.
Én egy egyházi személytől sem hallottam még, hogy bármi gond lenne a dínókkal. Teológiát végzett barátom is van.
Kihaltak és kész. Ma is halnak ki állatok sajnos, éghajlatváltozás vagy ma gyakran az emberi tevékenység miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!