Ha öngyilkos szeretnék lenni, hogyan érhetném el, hogy ne kerüljek pokolra?
50. Nem tudom miért vannak ilyen gondolataim, mint föntebb már írtam, a gondolatainkat nem mi irányítjuk.
Az pedig, hogy miért azonosulok ezekkel a gondolatokkal, egyszerű. Ha tudod előre, mikor és hogyan fogsz meghalni, sokkal tudatosabban éled az életet. Gyakorlatilag megszűnnek a félelmek, mert tulképp minden félelem gyökere, a haláltól való félelem. Ha nincsenek félelmek az élet is sokkal "élhetőbb".
Ahogy írtad kedves kérdező, gondolatainkat nem mi irányítjuk, mi csak kifogjuk azokat a gondolatok folyamából. Hogy miért éppen egy bizonyos fajta gondolatokat fogunk ki, az a gondolat folyamatink, vagy gondolat-magatartásunktól függ. Ha gyakran gondolunk a halálra, akkor a hallállal kapcsolatos gondolatokat kapunk egyre gyakrabban.
De mi lenne ha száműznénk tudatunkból minden halálra vonatkozó gondolatot és meggyőznénk magunkat saját halhatatlanságunkról?
Én azt tapasztaltam, hogy végeredményben a tudaton múlik minden, tehát, ha azt tudjuk, hogy halhatatlanok vagyunk, ha megtudunk győződni saját halhatatlanságunkról, akkor nem kényszerülünk elszenvedni a halált. Ez nem jelenti azt, hogy örökké ebben az anyagi világban kell élnünk, Názáreti Jézus ugyanis egy nagyszerű példát adott feltámadásával és mennybemenetelével. Ő testét magával vitte a tudatba, a hetedik mennybe, de nem csak ő, már nagyon sokan vannak, akik hasonlóképpen tettek.
Emellett élhetünk tudatosan, tudva, hogy bármikor elhagyhatjuk az anyagi világot és vissza is térhetünk, ha úgy akarjuk, anélkül, hogy ismét feledésbe merülve ujra szülessünk és mindent ujra megkelljen tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!