Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha öngyilkos szeretnék lenni,...

Ha öngyilkos szeretnék lenni, hogyan érhetném el, hogy ne kerüljek pokolra?

Figyelt kérdés

tegnap 08:15
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
77%
Elmész egy olyan országba, ahol legális az eutanázia és ha indokolt, kinyírathatod magad. Pokol nincs, Isten nincs, lemegy a függöny és kész. Most, hogy kiírtad ezt a posztot, tutira megtalálnak a Jehovák és behúznak. Ők utaznak azokra, akik ilyen gondolatokat fontolgatnak. Ne dőlj be nekik, mert ha van pokol, az csakis a Jehovista egyház meg a hasonló szekták.
tegnap 14:41
 22/43 anonim ***** válasza:

18

Kedves Válaszoló.

Én senkit nem ítélek el, nem az én hatásköröm. Mindekit a saját tettei ítélnek el.

Jehova tanúi is bűnös tökéletlen emberek, még is békében élnek egymás mellett, mert alkalmazzák az életükben Krisztus parancsát.

Ha más emberek is alkalmaznák, akkor nem lenne szükség fegyverekre, akármilyen tökéletlen, bűnrevaló hajlammal rendelkezel is.

Az első keresztények sem vonultak be katonának, mert Isten nem engedélyezi a harcot a népének. Arra tanítja őket, hogy éljenek békében és legyenek egymáshoz irgalmasak és megbocsátóak.

A gondolkodásodban van a hiba, a tökéletlenség, az öröklött bűn még nem mentség, vagy kibúvó arra, hogy bárkinek az életet élvedd.

Ha mi tudjuk ezt alkalmazni az életünkben, akkor mások is, pedig nem vagyunk tökéletesek, de elhatároztuk, hogy nem akarunk senki ellen harcolni, sem haragudni.

Sőt azt a parancsot kaptuk, hogy még az ellenségeinket is szeretni kell.

És tudod mit, tiszta lelkismerettel elmondhatom, hogy boldog vagyok amiért nem tartok haragot az ellenségemmel sem, sőt inkább jót teszek vele.

tegnap 16:34
 23/43 anonim ***** válasza:
16%

21

Jehova Tanúi nem tanítják, hogy van pokol. A szeretet Istene ilyen helyet nem hozott létre, a büntetés az élet megvonása, nem pedig az életben való testi-lelki gyötrődés végtelen időkön keresztül.

Jó lenne ha nem hazudoznál....

tegnap 16:36
 24/43 anonim ***** válasza:

Sehogy kérdező, mert előre eltervelted és végre is hajtottad. Abban bízhatsz esetleg, hogy az utolsó pillanatokban ténylegesen megbánod, de azért ez elég halvány remény.

Amúgy nem tudom mi kapcsán jött fel a katona téma, mert nem olvastam végig az összes hozzászólást, de az egyik első megtért keresztény, Cornelius egy római százados volt. A Biblia sehol se írja, hogy kilépett volna megtérése után, hanem továbbra is századosként utal rá.

tegnap 17:42
 25/43 anonim ***** válasza:
Hívd segítségül Jézust...és megmenekülsz !
tegnap 17:48
 26/43 anonim ***** válasza:
64%
Egy keresztény nem harcol fegyverrel. Hanem imádkozik Istenhez, hogy segítsen. És Isten segít neki. Minden embernek segít, aki hisz benne, és imádkozik hozzá. Egy keresztény Jézus Krisztus szavait követi, és nem háborúzik. Az öngyilkosság bűn, és aki megteszi, az nagyon komoly bűnt követ el. Hogy van enyhítő körülmény, vagy nincs, azt csak Isten tudja. Nem szabad ölni, nagyon komoly bűn. Pokol létezik, sokan nem hiszik el, de ír róla az Újszövetség. A gonoszt szánja oda, ha csak nem térnek meg. Elég sok időt adott, hiszen még mindig nem jött el Jézus Krisztus ítéletet mondani a világ felett. Vagyis van még idő megtérni. Annyit kell csak tenni, hogy hiszel Istenben, és követed Jézus Krisztus szavait. Akármikor megtehetik az emberek, csak annyi a dolguk, hogy megbánják bűneiket, és hisznek Istenben, és követik Jézus Krisztus szavait. Mégsem teszik sokan, pedig rengeteg időt ad, és még egy ideig biztos ad is időt, hiszen nem jött még el ítéletet mondani a világ felett. Vagyis akármikor megtérhetnek az emberek, mégsem teszik. Pedig milyen jó, és normális világ lenne, ha az összes ember tudná követni Jézus Krisztus szavait. Minden jó Istentől van, és nincs tőle rossz. Tehát a pokol egy olyan hely, ahol nincs Isten, és szenvedés van. Nem Isten kínoz, hanem a pokolban a gonoszság miatt van rossz. Nem tudom pontosan, nem is gondolkodtam még rajta, de az ember nem is tudhatja, hogy mi van a Mennyországban, vagy a pokolban, és jó ez így. Isten vár az ítéletig, és amikor Jézus Krisztus eljön ítéletet mondani a világ felett, akkor az emberek a megfelelőt adja, az alapján, hogy milyen életet élt. Ezt nem tudja senki, hogy mikor jön el Jézus Krisztus ítéletet mondani a világ felett. De ezeket nem is kell tudnia egy embernek. Elég, ha hiszünk Istenben, és imádkozunk hozzá. És ezek már le vannak írva az Újszövetségben, nekünk keresztényeknek ezt kell tudnunk. Szóval keresztényként nem azon kell gondolkodni, hogy hogyan működik, ahogy Isten ad, vagy büntet, hanem nekünk keresztényeknek csak hinnünk kell Istenben, és követnünk Jézus Krisztus szavait. Nekünk nem szabad foglalkozni ítélkezéssel, azt Istenre hagyjuk. Egy keresztény nem ítélkezik, hanem megbocsát, és Jézus Krisztus szavait követi. De a legfontosabb, hogy higgyünk Istenben. Valójában a bűneinktől a hitünk ment meg, nem az, hogy jók vagyunk. Aki hisz Istenben, és hogy Jézus Krisztus megváltotta a világot a bűneitől, és aki követi Jézus Krisztus szavait, az a Mennyországba kerül, az nem tesz rosszat, hanem Jézus Krisztus szavait követi. Higgyetek Istenben, imádkozzatok Istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget.
tegnap 18:02
 27/43 anonim ***** válasza:
Ne legyél öngyilkos. Nincs olyan dolog az életben, amiért fiatalon öngyilkosnak kéne lenned. Az egész életről lemondani nagyon rossz dolog. A pénzügyi problémák, és a barátnőszerzés, meg a hasonló dolgok nem olyanok, amiért öngyilkosnak kéne lennie az embernek. Ha problémád van, bocsáss meg másoknak, és imádkozz Istenhez. Kérj tőle bölcsességet, egészséget, szeretetet.
tegnap 19:14
 28/43 Jégszív ***** válasza:

#12, 15.

Jó, elfogadom, hogy nem "jehovás" vagy. Tudom, mindegyőtöknek föláll a szőr a hátán, ha ezzel illetik...😊

De vadászkutya legyek, ha nem vagy a "Jehova tanúja"!

Fényesen bizonyítja alábbi kijelentésed:

"Először is egy keresztény nem lesz Katona, és nem harcol senki ellen..."

Naivitásotok szinte patológiás, fingotok nincs a kereszténység történelemben betöltött szerepéről, mivel foggal-körömmel a Bibliába kapaszkodva élitek mindennapjaitokat. Itt abba is hagyom, nem bántalak...

tegnap 19:21
 29/43 anonim ***** válasza:
Hogyha valami komoly problémád van, mért nem imádkozol? A problémára mért az öngyilkosságot választod ahelyett, hogy imádkoznál Istenhez? Mért nem imádkozol, mért nem kérsz Istentől segítséget? Aki nem hisz Istenben, még az is imádkozhatna, megpróbálhatná, hogy ha kéri, őszintén imádkozik Istenhez, és kér Istentől segítséget, és kéri Istent, hogy adjon neki hitet, és bölcsességet, és szeretetet, hogy ő is keresztény lehessen, akkor Isten segítene. De nem próbálja meg. Inkább nem imádkozik, pedig ha imádkozna Istenhez, segítene. Őszintén bánd meg a bűneidet, imádkozz Istenhez, és kérj tőle segítséget, hogy oldja meg Isten a problémákat, mert Isten a legnagyobb, és minden, ami jó, Istentől van, és nincs tőle olyan, ami rossz. Ha meg hiszel Istenben, akkor meg még inkább kéne imádkoznod hozzá, egy kereszténynek Istenhez kell imádkoznia, Istentől kell segítséget kérnie. Amikor imádkozol, bocsáss meg másoknak, azoknak is, akik rosszak voltak veled. Bánd meg saját bűneidet őszintén, és imádkozz Istenhez, hogy segítsen, hogy többet ne kövess el bűnt, és tudd követni Jézus Krisztus szavait. Imádkozz Istenhez, hogy adjon bölcsességet, egészséget, szeretetet, türelmet. Higgyetek Istenben, imádkozzatok Istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget.
tegnap 20:08
 30/43 A kérdező kommentje:
Nem vagyok fiatal és jelenleg nincsen komoly problémám. Sőt, igazából tökre jól vagyok. Nem azért akarok öngyilkos lenni, mert valami nem oké. Egyszerűen elhatároztam és kész. Sztem különösebb ok nem kell hozzá. Vagy rosszul gondolom?
tegnap 20:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!