Ha öngyilkos szeretnék lenni, hogyan érhetném el, hogy ne kerüljek pokolra?
18
Kedves Válaszoló.
Én senkit nem ítélek el, nem az én hatásköröm. Mindekit a saját tettei ítélnek el.
Jehova tanúi is bűnös tökéletlen emberek, még is békében élnek egymás mellett, mert alkalmazzák az életükben Krisztus parancsát.
Ha más emberek is alkalmaznák, akkor nem lenne szükség fegyverekre, akármilyen tökéletlen, bűnrevaló hajlammal rendelkezel is.
Az első keresztények sem vonultak be katonának, mert Isten nem engedélyezi a harcot a népének. Arra tanítja őket, hogy éljenek békében és legyenek egymáshoz irgalmasak és megbocsátóak.
A gondolkodásodban van a hiba, a tökéletlenség, az öröklött bűn még nem mentség, vagy kibúvó arra, hogy bárkinek az életet élvedd.
Ha mi tudjuk ezt alkalmazni az életünkben, akkor mások is, pedig nem vagyunk tökéletesek, de elhatároztuk, hogy nem akarunk senki ellen harcolni, sem haragudni.
Sőt azt a parancsot kaptuk, hogy még az ellenségeinket is szeretni kell.
És tudod mit, tiszta lelkismerettel elmondhatom, hogy boldog vagyok amiért nem tartok haragot az ellenségemmel sem, sőt inkább jót teszek vele.
21
Jehova Tanúi nem tanítják, hogy van pokol. A szeretet Istene ilyen helyet nem hozott létre, a büntetés az élet megvonása, nem pedig az életben való testi-lelki gyötrődés végtelen időkön keresztül.
Jó lenne ha nem hazudoznál....
Sehogy kérdező, mert előre eltervelted és végre is hajtottad. Abban bízhatsz esetleg, hogy az utolsó pillanatokban ténylegesen megbánod, de azért ez elég halvány remény.
Amúgy nem tudom mi kapcsán jött fel a katona téma, mert nem olvastam végig az összes hozzászólást, de az egyik első megtért keresztény, Cornelius egy római százados volt. A Biblia sehol se írja, hogy kilépett volna megtérése után, hanem továbbra is századosként utal rá.
#12, 15.
Jó, elfogadom, hogy nem "jehovás" vagy. Tudom, mindegyőtöknek föláll a szőr a hátán, ha ezzel illetik...😊
De vadászkutya legyek, ha nem vagy a "Jehova tanúja"!
Fényesen bizonyítja alábbi kijelentésed:
"Először is egy keresztény nem lesz Katona, és nem harcol senki ellen..."
Naivitásotok szinte patológiás, fingotok nincs a kereszténység történelemben betöltött szerepéről, mivel foggal-körömmel a Bibliába kapaszkodva élitek mindennapjaitokat. Itt abba is hagyom, nem bántalak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!