Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha öngyilkos szeretnék lenni,...

Ha öngyilkos szeretnék lenni, hogyan érhetném el, hogy ne kerüljek pokolra?

Figyelt kérdés

tegnap 08:15
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
51%

Nekem kicsit ellentmondásos.

Ha öngyilkos akarsz lenni, akkor tudod milyen a világ, ezt nem tudod feldolgozni, ergo hogyan hihetsz istenben?

Amúgy ne legyél öngyilkos.

Mindig vannak rossz időszakok. Nagyon rossz időszakok. De az élet tényleg tele van lehetőségekkel, bármikor jobbra fordulhatnak a dolgok, ez tőled függ és nem istentől.

tegnap 11:26
 12/43 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Jégszív.

Az általad felsoroltak egyike sem összeegyeztethető a keresztény gondolkodással, vagy Isten gondolkodásával.

Aki azt állítja, hogy keresztény, és ezek közül bármelyiket legálisnak mondja az tévedésben él.

1, Először is egy keresztény nem lesz Katona, és nem harcol senki ellen.

2, A keresztény még a kín vallatás előtt sem fogja megölni magát, mert bízik abban, hogy Isten nem enged meg többet, mint amit ellehet viselni.

Ha még is ilyesmit tesz, akkor nem bízik Istenben.

3,Egy keresztény tudja, hogy mások életét csak Jézus halála mentheti meg, mert senki nem adhat váltságot még a testvéréért sem. Egy tökéletlen ember áldozata Istennél semmit nem ér, csak egyetlen áldozatot fogadott el mások érdekében.

tegnap 11:36
 13/43 anonim ***** válasza:
43%
Mivel nincs pokol, nem fogsz oda kerülni. Halál után mindenkinek elsötétül minden és kész. Mint amikor a tv elromlik. Se a vallásos, se a bűnöző nem jár máshogy.
tegnap 11:36
 14/43 anonim ***** válasza:
77%
12-es egy buta jehovás, hülyeséget ír.
tegnap 11:37
 15/43 anonim ***** válasza:
0%

14

Először is nem vagyok "jehovás".

Másodszor, bármennyire is rugdalózól Krisztus tanítása és parancsa ellen, illetve Isten szava ellen, egy keresztény életet élő nem vonul be katonának, és nem harcol senki ellen emberek parancsára.

Egyetlen Istenhez hűséges ember sem lett öngyilkos azért mert tudta, hogy mi vár rá. Krisztus sem menekült el, a követői sem futamodnak meg gyáván, hanem kitartanak utánozva Jézust.

Harmadszor pedig Isten maga kijelentette, hogy senki nem adhatja, vagy válthatja meg a társát, még a rokonát sem.

(Zsoltárok 49:7, 8) 7 senki sem válthatja meg a testvérét, nem adhat érte váltságot Istennek 8 (az életükért fizetendő váltságdíj olyan magas, hogy sosem tudják kifizetni azt),

Ennél fogva ezeket hiába is terjeszted, ellene beszélsz Istennek.

Majd megtudod Te is, hogy ki az aki buta....

tegnap 11:47
 16/43 A kérdező kommentje:
11. Igazából nincs rossz életem és jelenleg nem is vagyok depressziós, nem vagyok mélyponton. Egyszerűen én akarom eldönteni, mikor legyen vége.
tegnap 11:49
 17/43 anonim ***** válasza:

Jogod van hozzá, kedves Kérdező

Ezzel hasonlóan gondolkodsz Ádámhoz, aki maga határozott a sorsáról.

Bár ezt mikor szembesült a következményeivel, nagyon megbánta.

tegnap 11:56
 18/43 anonim ***** válasza:
34%
Agyhalott 15-ös, ki vagy te, hogy megítélj másokat. De egy elborult jehovás szektás van ez lejön, hiába is tagadod. Vajon mit szól a jehovád, hogy letagadod? Mivel a keresztények azt hirdetik, hogy az ember eredendően bűnös, mi lenne itt a fegyveres erők nélkül? Anarchia? Betegek vagytok ti fejben.
tegnap 13:48
 19/43 anonim ***** válasza:

Oh, akkor jó. 11-es vagyok.

Jogos kívánság szerintem. Egyébként nincs se pokol, se menny. Azért nincs, mert ezeket mi találtuk ki, ilyen olyan indokokkal. Befolyasoljuk az emberek cselekedeteit, hogy legyenek jók, és nyugtassuk magunkat, hogy nem fogunk megszünni létezni. Amit valljunk be, elég furcsa elképzelni.

Nem lesz viszont valami valóságos, csak azért, mert hiszünk benne és úgy könnyebb elviselni a nehézségeket. Sajnos.

Szóval ne aggódj emiatt.

tegnap 13:52
 20/43 anonim válasza:

Először is azt tanácsolom ne legyél öngyilkos, mert az élet egy csoda, élvezd ki.

Van, aki az életet vallásosan szemléli, itt Magyarországon az evangélikus és a katolikus vallás a népszerű és úgy tudom mindkettő szerint súlyos bűn az öngyilkosság és pokolra jut, aki elköveti.

És vannak, akik például tudományosan szemlélik a világot és az ő elméletük az "ősrobbanással" kezdődik, habár sok tudós szerint nem egészen tudják és biztosak benne hogyan kezdődött a mai ismert univerzum , de ez egy általános elmélet.

Viszont azt, hogy mi történik és mi lesz akkor, ha valaki meghal, csak az tudja, aki sajnálatosan elhunyt.

tegnap 14:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!