Ha öngyilkos szeretnék lenni, hogyan érhetném el, hogy ne kerüljek pokolra?
Drága kérdező.
Mindenre Krisztus a válasz. Te gondolatokat is már megválaszolta Krisztus:
A Satán felvitte Krisztust a templom tetejére és azt mondta ugorj le.
( Olvasd el kérlek szépen Máté evangéliuma 4. Fejezetét.)
Krisztus azt mondta : "Ne kisértsd utadat Istenedet."
Tehát ne kényszeritsd Istent hogy megmentsen.
Ha hallgatsz az öngyilkossági hangokra,akkor te nem helyezed Krisztus ellenőrzése alá magadat. Sátán hatalmat gyakorolhatna rajtunk, ha már akaratunk vele egyetért, és hitünk nem fogódzik Krisztusba.
Őrizd tartsd erősen Krisztust ne engedd hogy bárki letéritsen Róla. Mert ő az út, igazság és élet.
Kedves #31-es. A veled történt igazságtalanságért és szeretetlenségért nem te vagy a felelős, miért bántanád magadat vagy miért ölnéd meg magadat? Azok, akik elkövették ezeket ellened, majd a megfelelő időben megkapják érte a büntetésüket, ha meg nem térnek. Lehet, hogy nem ebben a világban, lehet, hogy utána, a túlvilágon.
Én nem szeretnék ugyan megítélni senkit, aki öngyilkos lesz, mert én nem ismerem az ő fájdalmukat, hogy miért nem látnak más megoldást. De abban biztos vagyok, hogy Isten tud segíteni, ha valaki ki tud jönni a saját fájdalmára figyelésből, és Istenre tekint, segítségért tud kiáltani vagy legalább suttogni Istenhez. Ő még a suttogást is meghallja.
Én imádkozom érted, hogy kérj segítséget akár Istentől, akár bárkitől, aki a környezetedben elérhető, de ez nem csak az én imámom múlik. Azon is, hogy te kire hallgatsz! Azokra az ördögi hangokra, akik azt sugallják, hogy nincs remény, nem fordulhatnak már jóra a dolgok, és "jobb lesz odaát", vagy Istenre, aki a hit és reménység Istene, és aki mindenható, és tud segíteni. Nem szégyen segítséget kérni, amikor nagy szükség van rá, nem szégyen sebezhetőnek és gyengének lenni, emberként mind ilyenek vagyunk, csak sokan jól titkolják, pedig nem kell titkolni. Még maga Jézus is sebezhető volt, és kért segítséget, amikor ott a Gecsemáné kertben szenvedett.
Még egy fontos dolog, és ezzel nem bántani akarlak, ha amúgy is óriási fájdalmakat élsz át, hanem szeretetből figyelmeztetni, hogy neked is vannak bűneid, te is követtél el bűnöket, és Jézus a Bibliában figyelmeztetett néhány haláleset kapcsán (nem öngyilkosságok voltak ezek, de ez ebben a tekintetben nem lényeges, csak hiretelen, váratlan halálesetek, ld. Lk 13:1-5), szóval Jézus figyelmeztette a hallgatóit, hogy azok az emberek, akik meghaltak, elvesztek, vagyis egy olyan állapotban haltak meg, amikor a bűneik miatt el voltak választva Istentől. És mivel a testüket itt hagyták, elég nehéz elképzelnem, hogy test híján a túlvilágon változtatni tudnak ezen az állapotukon, mármint azon, hogy Istentől, és minden jótól, amit Isten adhat, el vannak választva. Tehát a a földön elkövetett bűnök bocsánatára itt a földön van lehetőség.
Egy másik, mindenkinek szóló figyelmeztetés persze, hogy amikor valaki öngyilkos lesz, akkor sokan egyedül az öngyilkos személyt hibáztatják. Soha nem hallottam még, hogy a környezetetét hibáztatnák, akik elég önzőek és elég figyelmetlenek voltak ahhoz, hogy ne vegyék észre a jeleket, amik valakinek az öngyilkosságához vezettek. Tehát ha egy közösségben, pl. országban (ld. Magyarország) sok az öngyilkos, az nem csak az öngyilkosokat minősíti, hanem azt a közösséget is. Ahol az emberek figyelnek egymásra, törődnek egymással, együtt sírnak a másik emberrel annak bajában vagy gyászában, és nem csak önzően saját magukkal törődnek, ahol biztatják és bátorítják egymást a kitartásra, mert a kitartást Isten megjutalmazza, ahol tudnak a saját életük alapján példát mutatni, hogy Isten kihozza a krízisekből azokat akik benne hoiszenk, azokban a közösségekben/országokban aligha történnek öngyilkosságok.
Szóval barátom, tarts ki, kérj segítséget, figyelj a jó tanácsra, ne kövess el meggondolatlanságot, és előbb-utóbb jobbra fordulnak majd a dolgok!
üdv, a javuló Stefán
28
Kedves Jégszív.
Ne legyél vadász kutya, igen Jehova tanúja vagyok, nem "jehovás".
Ismerem a hitehagyott kereszténység történelmét, tanultunk erről is.
Ők nem Isten szava alapján élték az életüket, mert elhagyták az eredeti keskeny utat, és a széles utra tértek át.
Isten nevében olyasmit tettek, amire semmilyen felhatalmazást nem kaptak.
Ők megalkudtak a világgal, és azok emberi uralkodóival kötöttek szövetséget, így valamelyest elkerülték az üldözést, sőt ők maguk váltak mások üldözőivé. Erre sem kaptak semmilyen felhatalmazást, sem engedélyt Istentől, sem Krisztustól.
Nem engem bántasz elsősorban, hanem Istent, hiszen azt állítod, hogy Istennek szándéka volt az, hogy a nevében embereket írtsanak ki a nacionalizmus és a háború oltárán. Holott pont az ellenkezőjére adott parancsot, és tanítást.
Nem haragszom, a harag nem a békét mozdítja elő.
"Ismerem a hitehagyott kereszténység történelmét, tanultunk erről is."
Tehát egy olyan szektában tanultál erről, akik hírhedten gyűlölettel tekintenek minden keresztény irányzatra és azok tagjaira? Biztos nagyon hiteles.
35
Jehova Tanúi nem szekta, és nincsenek gyülőlettel senki iránt. A keresztény életet élőnek még az ellenségét is szeretnie kell.
Azt, hogy nem értünk egyet mindenben mindenkivel, még nem ok a gyűlölködésre.
A gyülekezetben elsősorban arról tanulunk, hogy miként sajátítsuk el Krisztus gondolkodás módját, és életét, hogy Isten előtt elfogadhatóak legyünk. Mások hibájából pedig tanulni kell.
Személyszerint történelmi filmekből, könyvekből olvastam, hogy Isten nevében némelyek mit műveltek, és művelnek még napjainkban is.
Épen ezért egy kereszténynek nem azzal kell foglalkoznia, hogyan gyűlölködjön, hanem azzal, hogy miként lehet segítségére a tévelygőnek, vagy annak akiknek nincs pontos Ismeretük Istenről és a szándékairól.
Ha nem szeretnénk az embereket nem keresnénk fel őket, éljenek úgy ahogy akarnak. Krisztus és az első tanítványok sem így gondolkodtak, hanem a Krisztus iránt érzett szeretet és hála vezérelte őket abban, hogy folyatssák azt a feladatot amit Jézus elkezdett.
Mi is megtehetnénk, hogy a jó meleg lakásban, munka után a saját kényelmünkkel jólétünkkel foglalkozva éljünk, nem törődve másokkal.
31
Jézus Krisztus Érted is kereszt halált halt.
Annyira szereti az embereket, hogy megérte Neki megtenni Értük.
Amióta ezt tudom vagyok teljesen szabad és boldog...
Vele közösségben járom végig a földi utam.
Keresd Jézust a szíveddel.
Vannak bűneim nem tagadom. Itt nyilvánosan meggyónom hogy 5 éves korom óta irigylem ( örökbe fogadó anyám részéről) a 2,6 évvel idősebb unokatestvérem. Sokat ártottam is neki vagy szándékoztam mert irigylem hogy mentálisan egészséges meg a két lányát is irigylem. Évről évre jobban gyűlölöm és mióta elvált és anyukámhoz került közel azóta nem tudom mit tudnék vele csinálni annyira gyűlölöm. A szülei külföldön élnek és anyu van itt aki a keresztanyja. Én ha katolikus ( sajnos református vagyok) volnék se Ehetnék Ostyát mert 5 éves korom óta irigylem az unokatestvérem és évről évre jobban. Halálos bűn terhe alatt ha áldoznék az olyan volna mintha Istent megcsufolnám, mintha én a külvilág felé azt bizonyítanám hogy ez az ostyát illetve már Isten helyesli az irigységemet. 5 éves korom óta tudom hogy a kenyér meg a bor maga Isten. Mert megmondta valaki fenntröl. Csak ez az átkozott református vallás évek alatt mást tanított nekem. Mikor elkezdtem az ortodox és katolikus templomba járni akkor nem esett le nekem hogy az Eucharistia az mikor átalakul. Ebben az évben jöttem rá hogy 5 éves koromban úrvacsora alkalomkor én tudtam hogy az Urat vacsorázzák, eszik meg isszák mert beletesszi magát a borba kenyerbe és csak az eheti ihatja aki nagyon jó. Ameddig nem jártam iskolába és azt a hülye református vallást (és mi az úrvacsora vagy hogyan hiszik ők) nem tanultam és az 8 éves koromtól volt szóval addig abba voltam hogy a kenyér és bor az Isten. Évekkel később,32 éves koromba ugye hallottam erről az Eucharistiarol. De nem értettem és nem hittem. Az idén valami megsúgta hogy az Euharistia ugyanaz amit 5 éves koromban tudtam csak annyi hogy pap által való átalakítás után lesz Isten a bor és kenyér. Meg 9 éves koromban a kukába doptam anyu anyjának a feszületét amin rajta volt Jézus meg azután többször gunyolodtam is Istennel. Lehet ez a mentális betegségem miatt volt, lehet kényszert éreztem rá, lehet gyűlöltem az Istent hogy beteg vagyok és úgy felyeztem ki. Ez a gunyolodas ami elég durván volt és több alkalom úgy négy évig tartott. Az a baj hogy most is gyűlölöm Istent hogy mentális beteg vagyok még hogy otthagytak a szüleim de már nem gúnyolódom hanem gondolatban vádolom meg sokszor átkozom. Az Istent. Úgy érzem rosszabb most mint amikor gunyolodtam. Hiába akkor mindenki hallotta most meg a gondolatot nem hallja senki de ez rosszabb. Mert már tudom mi bajom az Istennel. Jobb lett volna ha marad a gunyolodas mert érzem hogy jobb volt mint most hogy vádolom meg átkozom. Akkor csak a gunyolodassal tudtam kifejezni mi bajom van az Istennel. Hogy valaki nekem megmutatta a Sátán dolgait meg terveit meg a régi bűneit meg a nefilimek dolgait és azért gyűlölöm az egy dolog. Pont azért gyűlölöm a Gonoszt mert tudom mit tett az emberek ellen, tudom miért volt az árvíz, a 10 csapás, tudom Isten egyes népeket miért ölt meg ( helyeslem mert tudom hogy nefilim utódok voltak) a zsidókkal mikor vándoroltak és azt is tudom hogy nem Isten vezette Heródeshez a napkeleti bolcseket. A gonosz és azért gyűlölöm mert tudom miket tett az emberek ellen, miket akar tenni és mi a végső célja. Azt is tudom milyen a pokol. Annyira gyűlölöm hogy inkább látnám az embereket Isten mellett a mennyben mert tudom a gonoszt hogy felidegesíteném ha csak egy ember az írásom által Istenhez fordulna.
1. Istent azért gyűlölöm mert nem lehetek egészséges és mert a saját szüleim otthagytak és nem lehetek román ortodox. Magyarok fogadtak örökbe. Majd meghalnék hogy a román kultúrát megismerjem. Az életem adnám a román nemzetért annak ellenére hogy tudom hogy hazatlan vagyok nekik meg hogy hamis a dák elmélet és Albániábol erednek és úgy szerezték Erdélyt hogy elárulták a szövetségeseket. Én ezek ellenére szeretem őket mert román vagyok. Az fáj nekem ami nekik. Isten meg kellett volna adja hogy a szüleim ne hagyjanak itt hogy románnak nöjjek fel.
2. A Sátánt azért gyűlölöm mert tudom hogy miket tett meg tesz meg a végső célját. Annyira gyűlölöm hogy inkább látnám a mennybe az embereket minthogy a gonosz sikere váljon be és kínozza őket a pokolban. Tudom hogy azt akarja. Kínozni az embereket meg az állatokat. És tudjátok mi az érdekes? Ahányszor valahol leírom a gonosz tetteit mindig felerősödik a betegségem. Az elején azt gondoltam Isten csinálja mert rossz. De már csak arra gyanakszom hogy az ördög erősiti meg a mentális bajom mert mindig azután erősebb mikor írok róla. Istennek nem állna érdekében hogy begegebb legyek miután az ördögröl írok. De az ördögnek érdekében áll hogy gyötörjön mert rajtam kívül nem sokan ismerik őt sem a láthatatlan világot és nem akarja hogy tőlem az emberek megtudjanak valamit és Istenhez forduljanak. Meghalni azért akarok hogy ne legyek mentális beteg. Istennek nincs hatalma hogy meggyógyítson. Sokszor azt gondolom a Gonosz erősebb mint az Úr mert látom az erejét. Tudom miket csinál meg hogy megszáll egyes embereket persze nem ő hanem a nefilimek vagy kissebb démonok. Isten Jóságát nem ismerem de a gonosz rosszasagat látom. Tudom hogy egy ideje le lett lokve az égből és a tehnologia meg a háttérhatalom segítségével ,,dolgozik,,. Már csak a tehnologia fegyvereit tudja felhasználni a démonjaival mert az égből végleg le lettek lökve. A kommunizmus kezdetén kerültek közénk mert a kommunizmusban volt a nagy vallás ellenesség és a tehnologia. Meg az evolúció hazug tana.
Értem, tehát fiktív filmekből és regényekből :)
Jó hát ez is valami, a Vikingek sorozat is nagyon jó volt, kár, hogy a valósághoz kevés köze van. Máskor próbálj szakirodalomban olvasgatni regények és filmek helyett. Egyetemi fizika előadásokon se sci-fi filmekből merítenek tudást.
Persze lehet azt se érted, amit írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!