Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha öngyilkos szeretnék lenni,...

Ha öngyilkos szeretnék lenni, hogyan érhetném el, hogy ne kerüljek pokolra?

Figyelt kérdés

tegnapelőtt 08:15
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
100%
Jehova tanúi egyenlő jehovás, szektás stb. Az egy szekta, maga a pokol. Én három évig tanulmányoztam náluk, hát egy nagy hazugság maszlag az egész. Azért maradtam ott három évig, mert utána egy barátnőmmel létrehoztunk egy angol nyelvű csatornát, ahol próbáljuk felhívni a figyelmet a szekta veszélyeire. Itt Angliában és otthon Magyarországon is sok embert sikerült már "kitérítenünk" a szekta karmaiból. Akit kiközösítenek és a család megszakítja velük a kapcsolatot, nekik is próbálunk segítséget nyújtani, munkát találni, vissza vagy beilleszkedni a reális világba. Három pszichológussal is együtt működünk, vallás károsultakon segítünk. Nagyon sok labilis, lelkileg elhagyatott ember van, akit ez a szekta behálóz. Más szektából szabadultakon is segítünk, de kb. 100 jehovásra jut egy más szektához tartozó. A jehovások a legkártékonyabbak.
tegnap 11:05
 42/45 A kérdező kommentje:

40. Nekem nincsenek bűneim, amiket meg kellene bánnom. Az, hogy öngyilkos akarok lenni, szintén nem bűn, hiszen az érzéseinket, gondolatainkat nem mi irányítjuk. Ha megtenném, az már lehet, hogy bűn lenne, bár ez sem igaz teljes mértékben (ebbe most nem megyek bele).

Hívő vagyok, de nem keresztény. Vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy minden vallásban hiszek. Nem korlátozom le magam ezen a téren és nem köteleződöm el egyik vallási iranyzathoz sem. Ezt az egész vallási témakört racionálisan próbálom felfogni.

Kérdés: Ez a "kövesd Jézus szavait" kifejezés mire utal pontosan? Én nem hallok semmi ilyesmit. Fizikailag lehet hallani ezeket a "szavakat"? Vagy hogyan kell ezt értelmezni?

tegnap 16:19
 43/45 anonim ***** válasza:

Nem olvastam el a hozzászólásokat, kedves Kérdező.

Az eredeti kérdésre 3 válasz van:

-visszatartod a lélegzeted,

-megvárod, míg eljön az időd,

-a harmadik megoldást meg nem kötöm az orrodra.

Ajánlom olvasnivalónak Popper tanár úr: Hogyan legyünk öngyilkosok? c. esszégyűjteményét.

tegnap 18:15
 44/45 anonim ***** válasza:
Amikor olvasod az Újszövetséget, abban Jézus Krisztus tanításai, példabeszédei, szavai, cselekedetei vannak. Ha olvasod az Újszövetséget, akkor tudod, hogy mik Jézus Krisztus szavai, és tudod követni is a szavait. Az érzéseinket, gondolatainkat mi irányítjuk. Isten szabad akaratot adott. Higgyetek Istenben, imádkozzatok Istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget.
tegnap 22:13
 45/45 anonim ***** válasza:
Az érzéseinket sokszor a külvilág is irányítja a történésekkel, sok érzelem ér minket, de ezeket tudjuk irányítani, és elkerülni, hogy öngyilkosságot kövessünk el. Imádkozni kell Istenhez, hogy segítsen. Isten mindig segít.
tegnap 23:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!