Ha öngyilkos szeretnék lenni, hogyan érhetném el, hogy ne kerüljek pokolra?
40. Nekem nincsenek bűneim, amiket meg kellene bánnom. Az, hogy öngyilkos akarok lenni, szintén nem bűn, hiszen az érzéseinket, gondolatainkat nem mi irányítjuk. Ha megtenném, az már lehet, hogy bűn lenne, bár ez sem igaz teljes mértékben (ebbe most nem megyek bele).
Hívő vagyok, de nem keresztény. Vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy minden vallásban hiszek. Nem korlátozom le magam ezen a téren és nem köteleződöm el egyik vallási iranyzathoz sem. Ezt az egész vallási témakört racionálisan próbálom felfogni.
Kérdés: Ez a "kövesd Jézus szavait" kifejezés mire utal pontosan? Én nem hallok semmi ilyesmit. Fizikailag lehet hallani ezeket a "szavakat"? Vagy hogyan kell ezt értelmezni?
Nem olvastam el a hozzászólásokat, kedves Kérdező.
Az eredeti kérdésre 3 válasz van:
-visszatartod a lélegzeted,
-megvárod, míg eljön az időd,
-a harmadik megoldást meg nem kötöm az orrodra.
Ajánlom olvasnivalónak Popper tanár úr: Hogyan legyünk öngyilkosok? c. esszégyűjteményét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!