Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha öngyilkos szeretnék lenni,...

Ha öngyilkos szeretnék lenni, hogyan érhetném el, hogy ne kerüljek pokolra?

Figyelt kérdés

dec. 3. 08:15
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
90%
Jehova tanúi egyenlő jehovás, szektás stb. Az egy szekta, maga a pokol. Én három évig tanulmányoztam náluk, hát egy nagy hazugság maszlag az egész. Azért maradtam ott három évig, mert utána egy barátnőmmel létrehoztunk egy angol nyelvű csatornát, ahol próbáljuk felhívni a figyelmet a szekta veszélyeire. Itt Angliában és otthon Magyarországon is sok embert sikerült már "kitérítenünk" a szekta karmaiból. Akit kiközösítenek és a család megszakítja velük a kapcsolatot, nekik is próbálunk segítséget nyújtani, munkát találni, vissza vagy beilleszkedni a reális világba. Három pszichológussal is együtt működünk, vallás károsultakon segítünk. Nagyon sok labilis, lelkileg elhagyatott ember van, akit ez a szekta behálóz. Más szektából szabadultakon is segítünk, de kb. 100 jehovásra jut egy más szektához tartozó. A jehovások a legkártékonyabbak.
dec. 4. 11:05
 42/54 A kérdező kommentje:

40. Nekem nincsenek bűneim, amiket meg kellene bánnom. Az, hogy öngyilkos akarok lenni, szintén nem bűn, hiszen az érzéseinket, gondolatainkat nem mi irányítjuk. Ha megtenném, az már lehet, hogy bűn lenne, bár ez sem igaz teljes mértékben (ebbe most nem megyek bele).

Hívő vagyok, de nem keresztény. Vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy minden vallásban hiszek. Nem korlátozom le magam ezen a téren és nem köteleződöm el egyik vallási iranyzathoz sem. Ezt az egész vallási témakört racionálisan próbálom felfogni.

Kérdés: Ez a "kövesd Jézus szavait" kifejezés mire utal pontosan? Én nem hallok semmi ilyesmit. Fizikailag lehet hallani ezeket a "szavakat"? Vagy hogyan kell ezt értelmezni?

dec. 4. 16:19
 43/54 anonim ***** válasza:

Nem olvastam el a hozzászólásokat, kedves Kérdező.

Az eredeti kérdésre 3 válasz van:

-visszatartod a lélegzeted,

-megvárod, míg eljön az időd,

-a harmadik megoldást meg nem kötöm az orrodra.

Ajánlom olvasnivalónak Popper tanár úr: Hogyan legyünk öngyilkosok? c. esszégyűjteményét.

dec. 4. 18:15
 44/54 anonim ***** válasza:
Amikor olvasod az Újszövetséget, abban Jézus Krisztus tanításai, példabeszédei, szavai, cselekedetei vannak. Ha olvasod az Újszövetséget, akkor tudod, hogy mik Jézus Krisztus szavai, és tudod követni is a szavait. Az érzéseinket, gondolatainkat mi irányítjuk. Isten szabad akaratot adott. Higgyetek Istenben, imádkozzatok Istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget.
dec. 4. 22:13
 45/54 anonim ***** válasza:
Az érzéseinket sokszor a külvilág is irányítja a történésekkel, sok érzelem ér minket, de ezeket tudjuk irányítani, és elkerülni, hogy öngyilkosságot kövessünk el. Imádkozni kell Istenhez, hogy segítsen. Isten mindig segít.
dec. 4. 23:36
 46/54 pelgrim ***** válasza:

10/... anonim

« Aki azt válaszolta, hogy már most a pokolban van/úgyis a pokolra jut: »

« 1. Honnan tudjátok? »

Onnan, hogy az amit pokolnak neveznek, nemegy földrajzi hely, hanem a tudat szánalmas állapota. A vidám, boldog embertől távol van az öngyilkosság gondolatata.

« 2. Hisszük, hogy Isten végtelenül irgalmas, egyedül Rajta múlik. Igen, jobban ismer minket, mint mi magunkat, tudja a dolgok okát, eredetét. Én hiszem, hogy lesz még egy lehetőség halálunk után, amikor Isten elég állhatunk, és beszélgethetünk vele, megbánhatjuk, amit tettünk. »

Ísten nem egy személy, nem egy valaki és következetesen nem ítélketik senki fölött. Az egyetlen valaki aki fölötted ítélkezik az te magad vagy, a saját isteni kiléted.

« 3. Igen, bűn, de Jézus pont azért halt meg értünk, hogy eltörölje a bűneink eredményét, a halált. »

Nem, Jézus nem azért halt meg, hogy eltörölje a bűneinket, hanem azért, hogy tanítását feltámadásával kellőképpen alátámaszthassa. Képzeld csak el tanítványai lelkiállapotát, mikor az első alkalommal találkoztak vele azon emlékezetes nap után, mikor a kereszten látták mghalni! (ön-)tudatuk akkor a magasba szökkent egy embertársuk lehetőségeinek láttára, aki isteni kilétére ébredve a Krisztust hozta kifejezésre.

dec. 5. 09:45
 47/54 anonim válasza:
100%

Nincs olyan nap, hogy ne döbbennék meg azon, hogy a MAI tudásunk mellett van ember aki hisz ilyen dolgokban.

Ezek az emberek hogy néznek ki a valóságban? Lehet velük beszélgetni?

Még a reinkarnációs tábort is komolyabban lehet venni

Ez az imádkozz istenhez, hogy segítsen megoldani a problémáidat 2 emelettel lejjebb van mint amikor valaki egy politikustól várja ugyan ezt.

Még ha a fenti iromány alapján nem is tűnik úgy, én a meséktől függetlenül próbálok "jó" lenni de minimum nem megkárosítani senkit.

Remélem ezért főhely jár nekem a pokolban!

dec. 5. 20:59
 48/54 anonim ***** válasza:
Nem szabad öngyilkosnak lenni. Ha rossz az életed, akkor sem. Néhány probléma miatt lemondani az egész életről, elvenni magadtól a sok jót, és az életet, nem szabad. Egy kereszténynek senkit sem szabad bántania, és meg kell bocsátani azoknak is, akik rosszak voltak hozzád. Aki nem keresztény, azokért imádkozni kell, hogy azok lehessenek. Aki öngyilkos akar lenni, arra hatással van a gonosz. Csak akkor tudjuk legyőzni, vagy legalábbis a mi életünkben elérni, hogy ne hasson ránk, ha imádkozunk Istenhez. Imádkoznunk kell Istenhez, és követnünk Jézus Krisztus szavait. Nem tehetünk mást, keresztényként ezt kell tennünk. Nem haragudhatunk, vagy állhatunk bosszút. Istenhez kell imádkoznunk, mert csak Isten tud segíteni. Az ember nem tud sokat, Isten tudása végtelen. Isten a legnagyobb tőle van minden, ami jó, és nincs tőle olyan, ami rossz. Ha imádkoznál hozzá, akkor segítene. Nem hiszel benne, és meg sem próbálsz imádkozni hozzá. Ha imádkoznál hozzá, kérnéd, hogy segítsen, akkor segítene. Segítsen, hogy higgy benne, és hogy jólelkű lehess, segítsen, hogy tudd követni Jézus Krisztus szavait, és segítsen, hogy tudd szeretni az embereket, és tudj megbocsátani azoknak is, akik rosszak voltak veled, akkor Isten segítene. A tudomány félrevezeti az embereket, a legtöbb tudományos dolog a gonosztól van, és csak káros az emberekre, és tönkreteszi a természetet. A gonoszság elvakít, a tudomány pedig nem ér semmit. Istenben kell bízni, nem magunkban. Istenhez kell imádkozni, Istentől kell segítséget kérni. Isten bölcsessége, szeretete, más, mint az emberi bölcsesség. Az emberi tudás nem ér semmit, Isten bölcsessége, ami lelki, az a leglényegesebb. Isten bölcsessége lelki, és az ember ezt a bölcsességet nem értheti meg, mert Istentől van a bölcsesség, és lelki, és csak az kapja meg, aki imádkozik Istenhez, és kéri Isten segítségét, és hogy adjon neki bölcsességet. Lehet velem beszélgetni, de a gonoszság elvakítja az embert, és olyan dolgok nem érdekelnek, amik rosszak. Csak a jóra szabad figyelni, a rosszra nem. Csak Jézus Krisztus szavait kell követni. Aki keresztényellenes, azzal nem szabad vitatkozni, vagy a keresztényellenes írását elolvasni, mert elszakít minket Istentől. Keresztényként csak a jóra kell figyelnünk, és Jézus Krisztus szavait követhetjük. Aki nem hisz Istenben, azért csak imádkozni lehet. Imádkoznunk is kell azokért, akik nem hisznek Istenben. Sokszor lusták vagyunk imádkozni, de imádkoznunk kell, magunkért is, és másokért is. Mert Isten segít, csak imádkoznunk kell hozzá. Sokszor az emberre hatnak rossz vágyak, de keresztényként imádkoznunk kell Istenhez, hogy segítsen. Nem szabad a rosszra rosszal válaszolni. Mindig jószívűnek kell lennünk, és ha rossz, önző vágyaink vannak, imádkozni kell Istenhez. Higgyetek Istenben, imádkozzatok Istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget.
dec. 6. 02:07
 49/54 anonim ***** válasza:
75%

34. "Ne legyél vadász kutya, igen Jehova tanúja vagyok, nem "jehovás"."

Jehovás szektás.

Nem tudtok leállni ezzel a nyálcsorgató szöveggel, ez nem hittérítő oldal.

dec. 8. 01:12
 50/54 anonim válasza:
Szia! Miért vannak ilyen gondolataid? Ha gondolod priviben megírjatod! Válaszolok!
dec. 18. 00:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!