Ha öngyilkos szeretnék lenni, hogyan érhetném el, hogy ne kerüljek pokolra?
40. Nekem nincsenek bűneim, amiket meg kellene bánnom. Az, hogy öngyilkos akarok lenni, szintén nem bűn, hiszen az érzéseinket, gondolatainkat nem mi irányítjuk. Ha megtenném, az már lehet, hogy bűn lenne, bár ez sem igaz teljes mértékben (ebbe most nem megyek bele).
Hívő vagyok, de nem keresztény. Vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy minden vallásban hiszek. Nem korlátozom le magam ezen a téren és nem köteleződöm el egyik vallási iranyzathoz sem. Ezt az egész vallási témakört racionálisan próbálom felfogni.
Kérdés: Ez a "kövesd Jézus szavait" kifejezés mire utal pontosan? Én nem hallok semmi ilyesmit. Fizikailag lehet hallani ezeket a "szavakat"? Vagy hogyan kell ezt értelmezni?
Nem olvastam el a hozzászólásokat, kedves Kérdező.
Az eredeti kérdésre 3 válasz van:
-visszatartod a lélegzeted,
-megvárod, míg eljön az időd,
-a harmadik megoldást meg nem kötöm az orrodra.
Ajánlom olvasnivalónak Popper tanár úr: Hogyan legyünk öngyilkosok? c. esszégyűjteményét.
10/... anonim
« Aki azt válaszolta, hogy már most a pokolban van/úgyis a pokolra jut: »
« 1. Honnan tudjátok? »
Onnan, hogy az amit pokolnak neveznek, nemegy földrajzi hely, hanem a tudat szánalmas állapota. A vidám, boldog embertől távol van az öngyilkosság gondolatata.
« 2. Hisszük, hogy Isten végtelenül irgalmas, egyedül Rajta múlik. Igen, jobban ismer minket, mint mi magunkat, tudja a dolgok okát, eredetét. Én hiszem, hogy lesz még egy lehetőség halálunk után, amikor Isten elég állhatunk, és beszélgethetünk vele, megbánhatjuk, amit tettünk. »
Ísten nem egy személy, nem egy valaki és következetesen nem ítélketik senki fölött. Az egyetlen valaki aki fölötted ítélkezik az te magad vagy, a saját isteni kiléted.
« 3. Igen, bűn, de Jézus pont azért halt meg értünk, hogy eltörölje a bűneink eredményét, a halált. »
Nem, Jézus nem azért halt meg, hogy eltörölje a bűneinket, hanem azért, hogy tanítását feltámadásával kellőképpen alátámaszthassa. Képzeld csak el tanítványai lelkiállapotát, mikor az első alkalommal találkoztak vele azon emlékezetes nap után, mikor a kereszten látták mghalni! (ön-)tudatuk akkor a magasba szökkent egy embertársuk lehetőségeinek láttára, aki isteni kilétére ébredve a Krisztust hozta kifejezésre.
Nincs olyan nap, hogy ne döbbennék meg azon, hogy a MAI tudásunk mellett van ember aki hisz ilyen dolgokban.
Ezek az emberek hogy néznek ki a valóságban? Lehet velük beszélgetni?
Még a reinkarnációs tábort is komolyabban lehet venni
Ez az imádkozz istenhez, hogy segítsen megoldani a problémáidat 2 emelettel lejjebb van mint amikor valaki egy politikustól várja ugyan ezt.
Még ha a fenti iromány alapján nem is tűnik úgy, én a meséktől függetlenül próbálok "jó" lenni de minimum nem megkárosítani senkit.
Remélem ezért főhely jár nekem a pokolban!
34. "Ne legyél vadász kutya, igen Jehova tanúja vagyok, nem "jehovás"."
Jehovás szektás.
Nem tudtok leállni ezzel a nyálcsorgató szöveggel, ez nem hittérítő oldal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!