Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Elveszíthető a kegyelem?

Elveszíthető a kegyelem?

Figyelt kérdés
Nagyon próbálkozom Istennek tetsző életet élni, de van egy területem, ahol folyton elesek. Minden egyes alkalommal úgy érzem, hogy Isten csak kevésbé szeret, és hogy egyre közelebb kerülök ahhoz, hogy soha többé rám se nézzen, vagy hogy “meggondolja” magát, és azt mondja, hogy nem bocsát meg nekem… Ez mennyire “valós”? Nem igazán van ezt kivel megbeszélnem…

nov. 23. 21:21
1 2 3
 21/22 IstenGyermeke1 ***** válasza:

Azt írtam, hogy ha nincs meg a közös alap (a Szentírás), akkor bármit írok neked vagy te nekem, nem lesz elfogadható a másiknak. És ha te szemezgetsz a Bibliából, vagy egyes részeit nem teljesen igaznak véled, írhatok neked bármit, nem fog neked számítani.

dec. 3. 06:55
 22/22 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy még mindig nem veszed észre, hogy a saját elképzelésed másoké felé helyezed. Mások szerint pl. te szemezgetsz, és félreértelmezed a Szentírást.

A hitviták lassan kétezer éve tartanak. Ideje volna észrevenni, hogy ezeknek semmi köze Isten akaratához. Nem is beszélhetünk Egy-házról, ha ilyen módon százfelé szakad. Ezért hívják fele-kezeteknek ami van.

Ha bármit írsz, és bármit olvasol első sorban azt kellene észrevenned, hogy neke mit számít. Ismered Jézus tanítását: más szemében a szálkát....

dec. 3. 08:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!