Hogyan értelmezik a JW szervezetnél ha az alábbi Igehelyet és az Evangéliumból az alábbi történet részletet egymás mellé párhuzamba állítják?
5Móz 6:5 Szeresd tehát az Örökkévalót, a te Istenedet egész szíveddel, egész lelkeddel és egész erőddel.
Ján 21:15 Mikor aztán megebédelének, monda Jézus Simon Péternek: Simon, Jónának [fia]: jobban szeretsz-e engem ezeknél? Monda neki: Igen, Uram; te tudod, hogy szeretlek téged! Monda neki: Legeltesd az én bárányaimat!
Ján 21:16 Monda neki ismét másodszor is: Simon, Jónának [fia], szeretsz-e engem? Monda neki: Igen, Uram; te tudod, hogy én szeretlek téged. Monda neki: Őrizd az én juhaimat!
Ján 21:17 Monda neki harmadszor [is]: Simon, Jónának [fia], szeretsz-e engem? Megszomorodék Péter, hogy harmadszor [is] mondotta vala neki: Szeretsz-e engem? És monda neki: Uram, te mindent tudsz; te tudod, hogy én szeretlek téged. Monda neki Jézus: Legeltesd az én juhaimat!
Mielőtt elkezdenétek beírkálni a Őrtorony tanításait, észrevehető számotokra hogy az Ószövetségben Isten felé a szeretet három területen nyilvánul meg szív-lélek-erő és Jézus a kérdést háromszor teszi fel?
Vagyis Péterben az Isten felé adandó szeretetet megvallás által három lépésben állítja helyre.
Ez egyik bizonyíték a sok közül a Szentháromság valóságára, vagy pedig maradunk a vének tanításánál de akkor itt Mihály arkangyal saját magának követeli ki az Istennek járó szeretetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!