Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan értelmezik a JW szervez...

Hogyan értelmezik a JW szervezetnél ha az alábbi Igehelyet és az Evangéliumból az alábbi történet részletet egymás mellé párhuzamba állítják?

Figyelt kérdés

5Móz 6:5 Szeresd tehát az Örökkévalót, a te Istenedet egész szíveddel, egész lelkeddel és egész erőddel.

Ján 21:15 Mikor aztán megebédelének, monda Jézus Simon Péternek: Simon, Jónának [fia]: jobban szeretsz-e engem ezeknél? Monda neki: Igen, Uram; te tudod, hogy szeretlek téged! Monda neki: Legeltesd az én bárányaimat!

Ján 21:16 Monda neki ismét másodszor is: Simon, Jónának [fia], szeretsz-e engem? Monda neki: Igen, Uram; te tudod, hogy én szeretlek téged. Monda neki: Őrizd az én juhaimat!

Ján 21:17 Monda neki harmadszor [is]: Simon, Jónának [fia], szeretsz-e engem? Megszomorodék Péter, hogy harmadszor [is] mondotta vala neki: Szeretsz-e engem? És monda neki: Uram, te mindent tudsz; te tudod, hogy én szeretlek téged. Monda neki Jézus: Legeltesd az én juhaimat!

Mielőtt elkezdenétek beírkálni a Őrtorony tanításait, észrevehető számotokra hogy az Ószövetségben Isten felé a szeretet három területen nyilvánul meg szív-lélek-erő és Jézus a kérdést háromszor teszi fel?

Vagyis Péterben az Isten felé adandó szeretetet megvallás által három lépésben állítja helyre.

Ez egyik bizonyíték a sok közül a Szentháromság valóságára, vagy pedig maradunk a vének tanításánál de akkor itt Mihály arkangyal saját magának követeli ki az Istennek járó szeretetet.

nov. 22. 05:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező

Nagyon kedves tőled, hogy minket is megkérdeztél. Nem másolok be semmit,

nem az "őrtorony", hanem a Biblia szövegkörnyezete alapján látható, hogy Krisztus Péternek megakart tanítani valamit, mielőtt hazatér.

Jézus mindig is oktatta, tanította a követőit, minden szavának ez volt a célja. A Szentírásban a hármas szám az erőteljességet, illetve a nyomatékosítást jelképezi, nem pedig a szentháromságot.

PL:(Prédikátor 4:12) . . .a hármas kötelet nem lehet egyhamar szétszakítani.

Itt a házasság kötelékét említi, hogy a férj és a feleség harmadik személyként Isten szeméylét, vezetését is tegyék életük részévé a tanácsaival. Így tartósabb, erősebb lesz a házasságuk is.

A teljes írás, és Jézus szavai alapján, Isten továbbra is egyedüli Isten, aki nem osztozkodik senkivel az Istenségén. A törvény nem változott, Jézus maga is az első legnagyobb parancsolatot kiemelve beszélt Atyja egyedüli Istenségéről. Sőt Jézus is az Atyjának, Istenének hívta. Neki ugyan úgy Istene, mint nekünk.

(János 20:17) . . .»Felmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, az én Istenemhez és a ti Istenetekhez.«. . .

Figyeld meg kérlek, hogy Jézus milyen körülmények között kérdezte Pétert.

Itt arról van szó, hogy Péter háromszor tagadta meg Jézust, mint a testvérét, mesterét, megváltóját.

Röviddel azelőtt, hogy Jézus a feltámadása után megjelent Galileában az apostolainak, Péter elindult halászni, és több apostol is vele tartott.

Péternek, ahogy akoriban másoknak is a mestersége a halászat volt, amiből a megélhetését biztosította.

Viszont Jézus arra hívta el Pétert, hogy a megélhetése helyett, tartsa fontosabbnak Isten munkáját, és támogassa, "legeltesse" Isten nyáját".

Korábban Jézus azt mondta, hogy emberek halászaivá teszi őket, mint akiket kiválasztott, hogy legyenek majd társai ebben a feladatban. Jézus kérdése, arra irányult, hogy Péter, vajon jobban ragaszkodik a halászatból fakadó üzlethez, mint a prédikálómunkához, amelyre felkészítette őt?

Vajon Péter jobban szereti a halászatot, mint Jézust? Háromszor tagadta meg Urát, és most lehetőséget kap tőle, hogy a barátai jelenlétében háromszor is megerősítse, hogy szereti őt. Jézus azzal bízta meg Pétert, hogy segítsen gondot viselni értékes javaira, a drága, juhszerű követőire.

Ezzel biztosította Pétert, hogy megbocsátotta neki azt, hogy megtagadta a mesterét. Jézus így megerősítette, hogy ő és az Atyja továbbra is számít Péterre. Péter felismerte, hogy Jézus még mindig bízik benne.

Ellenben nem használta volna fel ilyen fontos feladatra.

Jézus elmondja neki, hogyan fejezheti ki a szeretetét: úgy, hogy a szent szolgálatot helyezi az első helyre, legelteti, erősíti és terelgeti Krisztus nyáját, azaz a hűséges követőit. Isten pedig gondoskodni fog róla, hogy a szükséges dolgokat, mint az élelmet, ruházatot, megkapja.

Jézus ezzel nem taníthatta a szentháromságra, mert akkor a saját szavainak mondana ellent, amikor az Atyját az Istenének nevezte. Neki ugyan úgy kell engedelmeskednie, imádatot bemutatnia, mint másoknak.

Mihály nem követel magának imádatot, soha nem olvasunk ilyet sehol, és nem is tett iylesmit.

Mihályt, vagy is Jézust, követésre méltónak kell tartani, utánozni kell abban, hogy Ő mként szolgálta Istenét a tetteivel, szavaival.

Azzal, hogy Jézusnak hálával, köszönettel tartozunk, még nem illeti meg az Istenének járó imádat.

A szellemről pedig mindig úgy beszél az írás, mint ami Istenhez tartozik. Vagy is Isten rendelkezik vele, hozzátartozik.

(1Mózes 41:38) . . .akiben Isten szelleme van. . .

(1Sámuel 10:10) . . .Isten szelleme azonnal működni kezdett rajta,. . .

(Lukács 11:20) . . .Isten szelleme által űzöm ki a démonokat,. . .

(Kolosszé 1:8) . . .Isten szelleme segítségével. . .

(1Péter 4:14) . . .Isten szelleme nyugszik rajtatok.

Ahogy a te erőd, amivel tevékenykedsz, nem válik tőled független személlyé, hanem te irányítod az akaratod szerint, hogy elvégezz egy feladatot, megvalósíts egy szándékot.

nov. 22. 08:57
 2/13 A kérdező kommentje:

Értem, a JW szervezetnél kiképzik a professzionális téveszmék hirdetőit....

Figyeld meg kérlek hogy az Ószövetség és az Újszövetség szoros kapcsolatban áll egymással

Jézus és a Biblia író rendszeresen idézték az Ószövetséget.

Ahogyan az általam említett Igehelyek is összefüggenek megértem hogy ez számodra értéktelen felismerés ezért is írtál hosszabb cáfololó választ mivel nem a véneitektől hallottad vagy olvastad.

nov. 22. 11:43
 3/13 anonim ***** válasza:

2

Kedves Kérdező

Ha Te így gondolod, jogod van hozzá.

Ugyanakkor a tanítás nem magamtól jön hanem a szentírásból, amire Isten mindig is embereket használt fel a népe szellemiségének érdekében.

Ezért egységesen gondolkodunk a Bibliában leírtakról.

Ha azt mondanám, hogy a "vénektől" jön a tanítás, akkor abba kötnél bele.

De a vének is csak azt mondják, amit a Biblia ír, tanít.

Az első keresztények is tanultak, hogy emberek oktatták őket Isten szavára, és nem úgy, hogy külön külön egyénileg értelmeztek egy tanítást.

Ami pedig a hosszabb írást illeti úgy véltem, hogy az összefüggéseket sem hagyhatom ki, hogy a Biblia ezzel is bizonyítja, hogy összhangban van önmagával.

Persze írhattam volna rövidebben is.

nov. 22. 17:11
 4/13 anonim ***** válasza:

Mihaly, ha fejre állsz akkor sem lesz Jézus.

Angyalbol sosem lesz Messiás.

nov. 22. 19:02
 5/13 A kérdező kommentje:

3-mas válaszoló!

Ugyanakkor a tanítás nem magamtól jön hanem a szentírásból, amire Isten mindig is embereket használt fel a népe szellemiségének érdekében.

Milyen érdekes nekem is a Szentírásból jön.....

Ezért egységesen gondolkodunk a Bibliában leírtakról.

A felekezeten belül mivel nincs meg az a felismerés bennetek hogy más hívőkön és akár nem hívőkön keresztül is tudsz szólni számunkra az Isten ezt szektásodásnak hívják.

-Mózes elfogadta apósa tanácsát

-Balámhoz egy szamár szólt

-Salamon megfigyelte az állatok hasznos tevékenységét mert bölcs volt.

(Biztosan ti is bölcsek vagytok legalábbis annak tartjátok magatokat,de az hogy mint gondoltok magatokról nem biztos hogy tükrözi a valóságot.)

Ha azt mondanám, hogy a "vénektől" jön a tanítás, akkor abba kötnél bele.

De a vének is csak azt mondják, amit a Biblia ír, tanít.

Ha azt mondják a vének amit a Biblia tanít akkor miért kell olyan gyakran változtatni az általatok közre adott tanításokon???

Az első keresztények is tanultak, hogy emberek oktatták őket Isten szavára, és nem úgy, hogy külön külön egyénileg értelmeztek egy tanítást.

Értem nekem is tanulnom kellene, azokat a kártyavár kinyilatkoztatásokat amit a vénektől származik, amelyek ha összedőlnek akkor legfeljebb változtatnak rajta.....

Ami pedig a hosszabb írást illeti úgy véltem, hogy az összefüggéseket sem hagyhatom ki, hogy a Biblia ezzel is bizonyítja, hogy összhangban van önmagával.

Én is írtam összefüggéseket, de ezek szerint az még sem az bizonyára tévedtem......vagy mégsem???

nov. 22. 20:37
 6/13 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező

Az általad idézett személyek, ugyan annak az imádatnak voltak a tagjai, nem más vallásokhoz tartoztak. Ami pedig ezeket a taácsokat illeti, az nem befolyásolta az Isten által előirt imádat részét, vagy erkölcsi értékeit. Bálámról pedig annyit, hogy bizony sokszor tett Isten ellenes dolgokat, hazugságokat mondott, amibe Istennek késlekedés nélkül belekellett avatkoznia, a szándékai érdekében.

Az tény, hogy Isten néha felhasznált más embereket a saját céljai érdekében, de ami az imádat egységét és tisztaságát jelentette, soha nem engedte, hogy ezeken higítsanak, vagy más vallások szokásait átvegyék, vagy belekeverjék abba, amit Isten lefektetett.

Erre mindig is egy "valláson" belül lévő kinevezetteket használt fel, nem más vallások tanítóit.

Sőt a más "vallásúaknak" kellett ezekhez igazodniuk, a régi vallásaikat, szokásaikat nem gyakorolhatták. Isten nem alkalmazott soha ökomenizmust.

ellenben az nem egységet, hanem megosztottságot eredményez.

"miért kell olyan gyakran változtatni az általatok közre adott tanításokon???"

Ez nem változtatás, hanem finomítás.

Isten a szavát fokozatosan tárja fel és nem egyszerre. Ez az első században sem volt másként. Jézus nem mondott el mindent előre és egyszerre. Nem is tudták volna megérteni, feldolgozni. Ők is folyamatosan értették meg idővel az írásokat. Azokat amik az Ő idejükben fontos, szükséges volt.

Amit nem értettek, vagy felmerült egy kérdés, akkor azt a gyülekezetek a Jeruzsálemi apostolokhoz, vénekhez vitték, és az írásokat kutatva, a szellem segítségével finomítottak annak megértésén.

Nem mentek más "vallásokhoz" tanácsért, hanem kizárólag a Jézus által kinevezettek voltak az akkori "vezető testület".

Ilyen volt pl a körülmetélkedés kérdése, illetve a hogyan kell a gyülekezetekben abban eljárni, ha hitehagyás üti fel a fejét, vagy erkölcstelenség történik.

Isten egy folyamatot hazsnál fel, mint egy értékes anyag megtisztításánál. Soha nem alkalmazott durva, egyszerre megkövetelt változást. Tudja nagyon jól, hogy minden ilyesmihez idő kell, hogy az ember tudja érteni, és tudjon változtatni.

Az első keresztények sem egyből lettek tökéletes, mindenben hiánytalan emberek.

(Malakiás 3:2, 3) . . .. 3 Ül majd, mint az ezüst olvasztója és tisztítója, és megtisztítja Lévi fiait. Megtisztítja őket, mint az aranyat és az ezüstöt, és így Jehovának olyan népe lesz, amely igazságosan ajánl fel ajándékot.

(János 15:2) . . .amely nem terem gyümölcsöt, eltávolít, amelyik pedig gyümölcsöt terem, azt mind megtisztítja, hogy még több gyümölcsöt teremjen.

Ez nem kártyavár. A Biblia erkölcsi értékrendje, és Isten szándéka semmit nem változott. Ezért ugyan az az alap. Krisztus az alapszegletkő, őrá épül minden. Ő pedig egy célért egytanításért, kinevezett egy egységes csoportot, akit felhasznál arra a célra, hogy a világon mindenütt ugyan abban a tanításban részesüljön mindenki. Hatalmas munka, feladat ez.

Ami pedig az összefüggéseket illeti, Jézus tanítása Péternek valóban összhangban van azzal, hogy az egyedüli igaz Istent teljes lelkülettel kell szeretni.

Péternek pedig ezt úgy tanította, hogy már ne a megélhetése legyen az első helyen az életében, hanem az, hogy a növekvő gyülekezetekben a juhokat, gyengéden vezesse.

A háromság az egy teljesem más téma, és nem is Biblia tanítás.

nov. 22. 21:11
 7/13 anonim ***** válasza:
A Jehova mint helytelenül összerakott műsző nem Bibliai tanítás.
nov. 22. 21:44
 8/13 A kérdező kommentje:

Az általad idézett személyek, ugyan annak az imádatnak voltak a tagjai, nem más vallásokhoz tartoztak.

Köszönöm hogy tájékoztattál erről a nagyon fontos lehagyhatatlan infóról de ezzel eddig is tisztában voltam, valamint azzal is tisztább vagyok hogy a tanúk valahogy ide nagyon nem illenek bele......

Ami pedig ezeket a taácsokat illeti, az nem befolyásolta az Isten által előirt imádat részét, vagy erkölcsi értékeit. Bálámról pedig annyit, hogy bizony sokszor tett Isten ellenes dolgokat, hazugságokat mondott, amibe Istennek késlekedés nélkül belekellett avatkoznia, a szándékai érdekében.

Nem Bálám személyéről volt szó hanem arról hogy szólt hozzá a szamár !!!

(Ismét összekeveritek a szezont a fazonnal)

Az tény, hogy Isten néha felhasznált más embereket a saját céljai érdekében, de ami az imádat egységét és tisztaságát jelentette, soha nem engedte, hogy ezeken higítsanak, vagy más vallások szokásait átvegyék, vagy belekeverjék abba, amit Isten lefektetett.

Igen ez így igaz nyilván azt azért megengedi a szervezetnek hogy csürje csavarja az igazságot, ferdítse a fordítást.

Erre mindig is egy "valláson" belül lévő kinevezetteket használt fel, nem más vallások tanítóit.

Péld 26:5 Válaszolj az ostobának a bolondsága szerint, nehogy bölcs legyen a maga szemében!

Természetesen tisztában vagyok vele erre a célra Isten csakis a kiválasztott tanúkat használja fel......

Sőt a más "vallásúaknak" kellett ezekhez igazodniuk, a régi vallásaikat, szokásaikat nem gyakorolhatták. Isten nem alkalmazott soha ökomenizmust.

Nyilván a más vallásúak (vagyis mi) nem akarnak igazodni az eretnek tanításokhoz, a tévedésekhez és az igazság elferdítéséhez......

ellenben az nem egységet, hanem megosztottságot eredményez.

Igen így van ezt eddig is tudtam hogy nálatok egységesen mindenki a tétvanításokat követi.

Ez nem változtatás, hanem finomítás.

Amit ti csináltok az változtatás és nem finomítás értem én hogy véded a szervezetet de arra vigyázz hogy a nagy védekezés nehogy átcsapjon képmutatásban.

Isten a szavát fokozatosan tárja fel és nem egyszerre. Ez az első században sem volt másként. Jézus nem mondott el mindent előre és egyszerre. Nem is tudták volna megérteni, feldolgozni. Ők is folyamatosan értették meg idővel az írásokat. Azokat amik az Ő idejükben fontos, szükséges volt.

Még mindig nem értem milyen jogon hasonlítod magatokat az első századi keresztényekhez???

Amit nem értettek, vagy felmerült egy kérdés, akkor azt a gyülekezetek a Jeruzsálemi apostolokhoz, vénekhez vitték, és az írásokat kutatva, a szellem segítségével finomítottak annak megértésén. Nem mentek más "vallásokhoz" tanácsért, hanem kizárólag a Jézus által kinevezettek voltak az akkori "vezető testület".

Ilyen volt pl a körülmetélkedés kérdése, illetve a hogyan kell a gyülekezetekben abban eljárni, ha hitehagyás üti fel a fejét, vagy erkölcstelenség történik.

Igen értem a célzást nekünk is kívülállóknak ha valamit nem értünk vagy ha felmerül egy kérdés a királyságtermekbe kellene menni tanácsadásért hogy értsük azokat a dolgokat amiket nem értünk mert nyilván a mai korunkban Jézus a JW szervezet véneit nevezte ki helytartóinak és tanácsadóinak hogy képviseljék öt a tudatlan kívülállókat (vagyis minket) pedig rátereljék a helyes útra.

Isten egy folyamatot hazsnál fel, mint egy értékes anyag megtisztításánál. Soha nem alkalmazott durva, egyszerre megkövetelt változást. Tudja nagyon jól, hogy minden ilyesmihez idő kell, hogy az ember tudja érteni, és tudjon változtatni.

Néha nem, néha igen:

(A korszakváltás előtt igen, az embereknek meg kell hozni a döntést hogy beállnak az Isten által elrendelt idő hozta változás követésébe)

Máté 3:1 Azokban a napokban pedig eljöve Keresztelő János, aki prédikál vala Júdea pusztájában.

Máté 3:2 És ezt mondja vala: Térjetek meg, mert elközelített a mennyeknek országa.

Máté 3:3 Mert ez az, akiről Ésaiás próféta szólott, ezt mondván: Kiáltó szó a pusztában: Készítsétek az Úrnak útját, és egyengessétek meg az ő ösvényeit.

Az első keresztények sem egyből lettek tökéletes, mindenben hiánytalan emberek.

Még mindig nem értem milyen jó alapon hasonlítod magatokat az első keresztényekhez???

Ez nem kártyavár. A Biblia erkölcsi értékrendje, és Isten szándéka semmit nem változott. Ezért ugyan az az alap. Krisztus az alapszegletkő, őrá épül minden. Ő pedig egy célért egytanításért, kinevezett egy egységes csoportot, akit felhasznál arra a célra, hogy a világon mindenütt ugyan abban a tanításban részesüljön mindenki. Hatalmas munka, feladat ez.

Ha az őrtorony tanítás nem kártyavár akkor miért szokott összeomlani miért kell újra és újra változtatni mindig arra amerről fúj a szél ezt a képmutató politikusok szokták csinálni mindig arra fordulnak amerre változik a hatalom szele.

A háromság az egy teljesem más téma, és nem is Biblia tanítás.

Ez a téma nem más téma hanem nagyon is a Bibliai tanítások közé tartozik, több hete indítottam kérdéssorozatot amelyek pont arról szólnak hogy az Ó és Újszövetségből igazolom a Szentháromság valóságát majd válaszodban írd hogy ez a két szövetség nem igazolja a Szentháromság valódiságát, igazolja csak ti azért nem látjátok mert nem hisztek benne akik hisznek ebben az igazságban azok látják az Igéből és felismerik Isten kinyilatkoztatását.

tegnapelőtt 06:37
 9/13 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező, szép napot neked.
tegnapelőtt 07:26
 10/13 anonim ***** válasza:

Kérdező..hagyd rá..latod hogy abszolut nem Biblia kompatibilis.

Amíg a sötétségben van úgy sem érti..

tegnapelőtt 07:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!