Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények, mi tetszik a...

Keresztények, mi tetszik a legjobban a kereszténységben?

Figyelt kérdés
Nekem az, hogy ha hiszek Istenben, és imádkozok hozzá, Isten segít, és ha követem Jézus Krisztus szavait, értékes lelki dolgokat gyűjtök. És hogy tilos bántalmazni a másikat. Örülök, hogy Jézus Krisztus szavait követhetem. Higgyetek Istenben, imádkozzatok Istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget.
nov. 20. 22:04
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
én szeretem Istent és az Ő Igéjét, a teljes Bibliát. Meg szeretem, hogy közösséget vállal velem, habár nem érdemlem meg! Kegyelmes nagyon. Lelkével velem van, ahogy megígérte. Imádságban, Istentiszteleten, testvérek között, dicsőítő énekekben, Bibliaolvasásban, keresztyén könyvek olvasásában, stb tanít, erősít. Rábízhatom az életem. Minden jó Tőle van... Hú, hatalmas ajándék, hogy a mindenség Teremtője Jézusért engem is gyermekének és barátjának hív, ismer, és el nem múló szeretettel szeret, hiszen Ő maga a Szeretet, és én egyre jobban megismerhetem Őt, plusz benne magamat... hmmm köszi a kérdést!:)
nov. 20. 22:34
 2/21 anonim ***** válasza:
Az, hogy néha úgy érzem magamon Krisztus szeretetét, mintha be lennék tépve.
nov. 21. 02:52
 3/21 anonim ***** válasza:

Az tetszik ebben, hogy sok mindent megtudunk Isten folyamatosan feltáruló szándékairól. Illetve személyesen megismerhetjük Isten gondolkodás módját, személyiségét. Ezzel közelebb kerülhetünk hozzá, megerősödik a bizalmunk vele kapcsolatban.

Így nem maradunk tudatlanságban, és együtt tudunk működni Istennel, és a fiával, hogy egységesek legyünk velük.

Ezáltal nem Sátán világát támogatjuk, hanem Isten királyságát, aminek az eljövetelét várjuk, és imádkozunk is érte.

Ugyanakkor megtanít, hogyan tudjuk a gonosz világban megtartani az erkölcsi elveket, értékeket, mint a szeretet, a nagylelkűség, kedvesség...

Ez azonosít bennünket Krisztus tanítványaiként.

Nem kell találgatnunk, hogy Isten mit vár el tőlünk, minden információt megtalálunk Isten szavában a Bibliában.

Olvashatunk rossz, és jó példákról, így tudni fogjuk mit kell kerülni, és mi az amit komolyan kell venni, és azzal összhangban élni.

Az élet minden területére bölcs tanácsokkal lát el, így a keresztény életet élő, boldogságban, harmóniában él, még a nehézségek idején is.

nov. 21. 08:45
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha megengeded, hogy kicsit okoskodjak...

"Nekem az, hogy ha hiszek Istenben, és imádkozok hozzá, Isten segít"

Nem összetévesztendő azzal az Istenhez imádkozás, hogy kívánságok teljesítését kérjük!

Jézus azt mondta, hogy "ti azért így imádkozzatok: Legyen meg a TE akaratod!". Nem úgy, hogy "legyen meg az ÉN akaratom"!

"és olvassátok az Újszövetséget."

Meg az Ószövetséget is! :-)

nov. 21. 09:48
 5/21 anonim ***** válasza:

Nekem Jézus Krisztus személye, és az, hogy ő a vallás központi alakja és az első számú erkölcsi követendő példa.

Például az iszlám vallás is elismeri Jézust mint prófétát és a messiást, de a legfontosabb próféta és az elsőszámú követendő erkölcsi példakép nem Jézus hanem Mohamed. Ezért felsőbbrendű a kereszténység az iszlámmal szemben.

nov. 21. 10:45
 6/21 anonim ***** válasza:

Békesség neked, kérdező!

Bocsásd meg kérlek - nem vagyok hála Istennek keresztény, nincsen semmiféle vallásom -, hogy írok, hiszen nem engem szólítottál meg a kérdésedben, de valójában mégis. Vannak olyan dolgok, amik nélkül nem lehet elmenni, mert annyira fájnak az ember lelkének, hogy ez elképesztő.

Ahogyan egyre több hozzászólást, gondolatatot hallok, olvasok, úgy képedem el egyre inkább. Hogy miket jelentenek ki sokan Istenről, és észre sem veszik. Hogy mikor kap végre rálátást az ember, hogy milyen a fájának a gyümölcse. De nem kap, mert nem kér Istentől, ima a kivételekért.

Te már írtál ki kérdést nem egyszer, kérdező, az elköszönésed árulkodó. Nincsen ezzel gond, csak azonnal felismerhető. Azt írod, ha hiszel Istenben és kérsz, Ő segít. Ez nem igaz. Krisztus azt mondja, hogy ha hisszük, amit kérünk akkor megadatik. De ő nem a világi, testi vágyakról beszél, hanem a lélek dolgairól. Az emberek zöme Istentől ez utóbbiakat kéri. Ezért nem kapnak Tőle semmit, mert aki adja nekik, az nem Isten. Csak aki gyermeki lelkülettel, igaz módon kér, az kap, más nem. Azt mondja még, hogy a lelki kincsekért tevékenykedjünk, ne azokért, amiket a rozsda megemészt.

Egy fontos dolgot te sem említesz, amit a legtöbben sem, mégpedig a cselekvést. Azt nem írod, hogy törjétek meg a kenyeret, és azt sem, hogy kérjétek Istentől azt, hogy szembesítsen titeket azzal, milyen sötétség honol a szívetekben. Mert mindenkiben van. Az ima önmagában kevés, mint ahogyan a könyv olvasgatása is. Mint ahogyan az is, hogy követsz valakit, de tudod róla, ki is ő valójában? Kaptál tőle személyes bizonyságot? Vagy teszed azt, amit ő mondott? Akkor vagy csak az ő barátja. Mert aki ezt nem teszi, és sokan nem, akkor ott csak a száj beszél, a kéz ír, de a szív is ezt érzi? Ez a képmutatás, a farizeusok kovásza.

Az első kommentelő fentebb azt írja - amit sokadszori olvasásra sem hiszek el -, hogy Isten Igéje a Biblia. Nem maga a Fiú, Krisztus?

Botrányos szavak, de nem: nem igaz, hogy szeret mindenkit és a barátjának hív. Azt szereti az Atya és ő is, elmondja világosan, aki cselekszi az Atya akaratát! Ezt mennyien teszik naponta? Isten mikor alapított vallást? Akkor kihez vagyok hű? Ki az én barátom valójában?

A 2-es kommentelő azt mondja, olyan, mintha be lenne tépve. Micsoda profán hasonlat ez? Nem a Szent Lélek munkálkodik így, hanem a "szellem". Akik pszichedelikus módon hallelújáznak, az valóban olyan, mint a drogos befolyásoltság. Nem kevés videó van róla.

A 3-as kommentelő azt írja, megismerhetjük Isten gondolkodását. Istennek nincsen gondolkodása, ő nem ember. Igazsága, Igéje van, ami Él-Ő, a Vagyokban. Ezt teljesen senki sem élheti lélekben, de aki valóban Őt követi, Benne él és munkálkodik, annak felfedi az Akaratát, úgy, hogy azt a lélek élje is, értse. Annyit él, amennyi szükséges neki, de Isten akaratát teljességében soha, senki meg nem érti.

Mi az, hogy a Sátán világa? Ki is egyáltalán a Sátán? Az ember gyarló szíve! Az ember maga a Sátán, amikor leveszi a tekintetét Istenről, de ezt sem mondják el a vallásban.

Nem, akkor valaki Krisztus tanítványa, ha cselekszik az Igazságban! Megtöri a kenyeret, nem imádkozik meg üdvösségért emberhez megy, és könyvet olvas, elemez. Tenni szükséges, munkálkodni, ő ezt világosan elmondja. Az emberek zöme ma is azt teszi, hogy mondja a nevét, Mester, Mester. De ez semmi, ő is mondja, hogy sokan így vesznek majd el, őket nem ismerte sosem. Hiszen aki így tesz, az mikor cselekszik?

Isten Szava nem a Biblia, hanem az, amit a lélekbe kijelent személyesen. A Biblia fontos könyv, ami Róla is bizonyságot tesz, de az nem az Ő Szava.

A keresztény boldogan, harmóniában él? És aki nem keresztény, az nem él abban? Ezt volna ildomos már elengedni, ezt a kasztosodást, ezt a hierarchiát, ezt a kiváltság érzését.

A másik, hogy mi az a harmónia? Ez nem spiritualitás meg ezotéria. Harmónia nincsen, az csakis Isten országában van, a tér és idő nélküli örök állapotban. Ezen a világon, a pokolban (ezt sem mondják el, hogy ez valójában a pokol, amit az ember magának megteremt idelent, és amikor valaki így távozik el, akkor a földbe temetve a lelke itt ragad) nincsen harmónia. Vagy az Isten vagy a Mammon. Krisztus azt mondja, ő nem békét! hozni jött, hanem tüzet és kardot. Aki harmóniában él, az kit szolgál? Kivel vagy harmóniában? Harmónia az egy állítólagos egyensúlyi állapot amiben a részek egyenlő értékűek, minőségűek. De a lélek többet tér a testnél. Azzal nem lehetsz harmóniában. Akkor kivel vagy?

4-es kommentelő: Az Ószövetség az ó-ember könyve. Sokan ma azért olyanok, amilyenek, mert az Ószövetséget valójában előbbre tartják az Újnál, de ezzel máris bizonyságot tesznek a fa gyümölcséről. Krisztus az Újszövetség, az új ember, a helyreállított lelki gyermek. Az Ószövetségnek vannak szép passzusai, mint a Teremtés, a Zsoltárok könyve, Példabeszédek, Jób könyve, Énekek éneke, és nagyjából ennyi. A többi, amiben csak öldöklés van és szaporodás, törvénykezés és hierarchia, azt inkább ildomos elengedni. És nem az Újat olvasni elsődlegesen, hanem Isten Lelkét személyesen hallgatni! Az az Élet.

5-ös kommentelő: Nincsen Isten Igazságában tekintélyelvűség és hierarchia. Mi az, hogy a kereszténység bárminél is felsőbbrendűbb? Az összes vallás gyökere egy tőről fakad. Ha bementél valamibe, és ha kijössz onnan Isten kegyelméből, akkor meglátod majd magad is a hazugságot, az urat, akit szolgáltál. De a te lelked rajta, miként döntesz, ez nem erőszak. Isten nem vallás. Mi az, hogy Krisztus a vallás központi alakja? Nem inkább a gyermeki léleké?

A Szent Lélek kenje meg a szemeket gyógyírrel és a fejeket olajjal!

Üdv.

nov. 22. 14:21
 7/21 anonim ***** válasza:

"4-es kommentelő: Az Ószövetség az ó-ember könyve."

És az volt a Jézus által olvasott szent könyv is, hiszen az Újszövetséget nyilvánvalóan nem olvashatta. Rengetegszer hivatkozik az Ószövetségre. Nem is állja meg a helyét az Újszövetség az Ószövetség nélkül.

"A többi, amiben csak öldöklés van és szaporodás, törvénykezés és hierarchia, azt inkább ildomos elengedni."

Nem, az is hozzátartozik ahhoz a történethez, aminek a vége a Messiás eljövetele!

Nem tudom melyik felekezethez tartozol, de az Ószövetséget minden általam ismert felekezet szentírásnak tekinti! Egy-két könyvről (pl. deuterokanonikus könyvekről) van vita a felekezetek között, de az most más kérdés.

nov. 22. 14:35
 8/21 anonim ***** válasza:

Ja és hogy csak öldöklés meg törvénykezés lenne...

Egyáltalán nem. Ott vannak pl. a próféták!

nov. 22. 14:37
 9/21 anonim ***** válasza:

Békesség neked, válaszoló!

Köszönöm Istenek az emberi hangvételű választ. Ez az idézgetés. Nem tudom, hogy valaha ezt elengedi-e az emberek zöme. Így társalogni, kommunikálni, hogy kiidézzük azt, amivel mi nem tudunk azonosulni, és ezzel keresünk a másikon fogást. Meghatározója a magyar online kommunikációnak sajnos. Nem is illendő ráadásul, hiszen kiemeljük a teljes szövegkörnyezetből azt, amit akarunk, de így a teljes megértés elvész, ami pedig a másikra nézve nem előnyös. De valójában, aki idéz az azért teszi, mert amit idéz, az neki szólt. Azt magára vette, és ezzel, hogy a másik felé ezt idézi, ezt el is ismeri. Amikor a puzzle képet nézel, akkor is kiveszel belőle egy darabot? De az már nem a teljes kép. Az összhatás a lényeg.

Annyi mindent lehetne írni, de te is teljesen másként szemlélsz még. Oldalakat lehetne megtölteni, akkor is azt fogadod el még, amit meg akarsz hallani.

Kérek máskor ne forgasd ki a szavakat, mert így nagyon leterhelő valakivel beszélni. Az Ószövetséges rész nem így lett csak értve. Mindig szükséges mögé látni a dolgoknak. Nem a jéghegy csúcsát látni, hanem azt a részt, ami a víz alatt van.

Miért nem képesek különválasztani Istent a vallástól sokan? Semmi közöm sincsen a valláshoz, írtam, azzal kezdtem. Ennyire hihetetlen ez? Sem valláshoz, sem felekezethez, gyülekezethez, semmi ilyenhez, Istennek hála! Ne sérts meg kérlek vele, hogy ezt írod nekem. Inkább gyere ki abból, amiben vagy, amíg még teheted. És akkor fogsz majd lelki fedezettel Istenről szólni. De tény te is úgy, ahogyan, a lelked rajta. Akivel nekem kötelékem van, az nem a vallás Istene, Krisztusa! Még nem élheted ezt, miért lett ez így kijelentve, de imádkozom értre, hogy megéljed, hogy ezt mit is jelent.

A Szent Lélek adjon a kegyelméből gazdagon!

Üdv.

nov. 22. 15:11
 10/21 anonim ***** válasza:

6

Kedves Hozzászóló. 3-as válaszoló vagyok.

Ha nem lehetne Istent megismerni, akkor nem kérne arra a szavában, hogy ismerjük meg. Sőt maga Jézus az örök élet lehetőségét, két személy megismeréséhez kötötte.

Krisztus, és Isten szelleme az, aki segítségünkre van ebben.

(János 17:3) 3 Az örök élethez az szükséges, hogy megismerjenek téged, az egyetlen igaz Istent, és azt, akit elküldtél, Jézus Krisztust.

Az tény, hogy Isten nem fizikai létforma, viszont van intelligenciája, és vannak tulajdonságai, amit a Biblia feltár mindenkinek.

Vannak gondolatai hiszen el mondja, hogy bizonyos dolgokról mi a véleménye, hogyan gondolkodik Pl az erkölcstelenségről.

Sátán világa pedig létezik, maga Krisztus is megmondta, hogy ennek a világnak Sátán, a lázadó angyal jelenleg az uralkodója.

A Biblia valódi személyként említi, és magát Jézust is megkísértette, holott Jézusban semmi tökéletlenség, vagy rosszaság nincs, nem volt.

Ha Isten szavát nem fogadjuk szívesen, vagy nem értünk vele egyet, akkor elkanyarodunk Isten igazságától.

Jézus Isten szavát nevezte abszolút igazságnak.

(János 17:17) 17 Szenteld meg őket az igazság által. A te szavad igazság.

Nekünk ez az élethez szükséges "használati utasítás", mindent megtudunk belőle, amit Isten azért tárt fel nekünk, hogy felkészítsen bennünket az előttünk álló eseményekre.

nov. 22. 17:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!