Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mik azok amikkel nem értesz...

Mik azok amikkel nem értesz egyet a kereszténység vallással? Miaz ami nem tetszik benne?

Figyelt kérdés
2021. dec. 18. 15:45
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
28%
Hogy a COVID táliboknak bólógatni kell.
2021. dec. 18. 15:55
 2/20 anonim ***** válasza:
0%
Istennek csak egy fia van? Jezust mar ismerjuk ... hol a tobbi gyerek?
2021. dec. 18. 16:21
 3/20 anonim ***** válasza:
20%
2000 ev alatt csak 1 fiugyermek ... egy kicsit alul teljesit az Ur.
2021. dec. 18. 16:24
 4/20 KZitus ***** válasza:
18%

A többi szellemfia fenn van Istennel az egekben. Krisztus azért különleges közöttük, mert őt elsőként teremtette meg Isten. Minden mást közösen hoztak létre. Krisztus olyan volt Atyja mellett, mint "mestermunkás"

Kol 1:15, 16,: "Jézus Krisztus „a láthatatlan Isten képe, az elsőszülött minden teremtmény közül. Mert benne teremtetett minden a mennyen és a földön.”

Példabeszédek 8:30, 31

"akkor (Krisztus) mellette voltam mint mestermunkás, bennem gyönyörködött nap mint nap, én pedig mindig vidám voltam őelőtte. Örömömet leltem a földjében, mely lakható, és különösen az embereket szerettem."

A 1Mózes 6:2–4 beszél először ’az igaz Isten fiairól’, és azt írja róluk, hogy az özönvíz előtt „felfigyeltek rá, hogy az emberek lányai szépek; és feleségeket vettek maguknak, mégpedig mindazokat, akiket kiválasztottak”.

2021. dec. 18. 16:52
 5/20 anonim ***** válasza:
69%

Keresztényként válaszolva, nincs ilyen, hogy "nem tetszik" valami a kereszténységben :) Tegyek kifogást arra, hogy Isten úgy rendezte az üdvösség kérdését ahogyan? (Fia elküldésével és kereszthalálával), én nem mérhetem fel Isten szempontjait.

Ézs 55:8-9 Mert az én gondolataim nem a ti gondolataitok, és a ti útjaitok nem az én útjaim, így szól az ÚR! Mert amiképpen magasabbak az egek a földnél, akképpen magasabbak az én útjaim a ti útjaitoknál és az én gondolataim a ti gondolataitoknál!

Tehát a keresztény hit üzenetébe nem kötök bele.

Belekötök viszont abba, ahogyan értelmezik.

-A Bibliát Isten által ihletettnek tartom, ami tartalmazza Isten szavát, de nem osztom azt a dogmát, hogy minden szava és az egész enbloc "Isten Szava". Amit Jézus megerősített belőle, az Isten szava, amit nem az nem feltétlenül. Gondolok itt arra, hogy az Ószövetségben Isten állítólag elrendelte népek kiirtását nőkkel, gyerekekkel, állatokkal, stb.

- fontos lenne, hogy Jézus tanításainak kiemelt szerep jusson a kereszténységben, kiemelkedő rangra emelve ("Aki engem látott az Atyát látta"), jelenleg nem adják meg neki az elsőbbséget Pállal vagy az Ószövetséggel szemben.

- a legelterjedtebb pokol értelmezés, az örökké tartó pokol, a többség számára (utóbbi Máté 7,13 miatt). Még ha sokan végig se gondolják, hogy ez hogy egyeztethető össze Isten szeretetével és igazságosságával. Én nem vallom az örökké tartó pokol tanát. Nincs is benne az apostoli hitvallásban, Ágoston után vált ez a meghatározó értelmezéssé.

- a kereszténység jelenleg közellenségnek kiáltja ki az LMBTQ embereket, nem építi be a pszichológia és természettudományok felfedezéseit, hogy a nemi identitás és orientáció nem választott dolog, és hogy az nem gyógyítható (ex-gay mozgalom tapasztalatai).

Nem kell átesni a ló túlsó oldalára sem, nem vagyok melegek egyházi házassága párti.

2021. dec. 18. 16:59
 6/20 anonim ***** válasza:

Azt az egyetlen egyet is megöltük.

Megmondta Isten, annyi prófétát is küldött már és mindet megöltük.

Mit akartok még!?

2021. dec. 18. 17:32
 7/20 anonim ***** válasza:
18%

"nem építi be a pszichológia és természettudományok felfedezéseit, hogy a nemi identitás és orientáció nem választott dolog, és hogy az nem gyógyítható (ex-gay mozgalom tapasztalatai)."

Mert marhaság a világi tudomány bolondság.

Isten büntetése a homoszexualitas az Istentelen eletvitel miatt

2021. dec. 18. 17:37
 8/20 anonim ***** válasza:

#7 úgy cselekedj mással, mint ahogy szeretnéd, hogy veled cselekedjenek. Te nem ástál a mélyére a kérdésnek, csak pufogtatsz "bibliai" idézeteket.

Képzeld el, hogy meleg/leszbikus/transznemű vagy. Vagy a gyereked az. És hívő. Hogyan szeretnéd, hogy veled bánjanak más keresztények?

Arról nem beszélve, hogy akik nem keresztények, azokat ne keresztény értékrend szerint ítéljük meg, ha egyébként nem ártanak senkinek!

2021. dec. 18. 18:28
 9/20 anonim ***** válasza:
#8 homokos hajlamom van de ez tudom hogy Isten buntetese es eZ bun ebbol ki kell gyogyulnom vagy Elohim elfog ítélni es karhoztatni
2021. dec. 18. 18:32
 10/20 anonim ***** válasza:
#9 A helyzeted ahhoz hasonló, mint hogy valaki csúnya, vagy cukorbeteg, stb. Nem te választottad, és nem bűn. Hogy milyen életet élsz az rajtad múlik. Nem a vonzalom a bűn, hanem ha valakinek a szexualitás áll a középpontban, annak rabja (legyen az hetero vagy homoszexuális). Te meg is házasodtál ellentétes neművel?
2021. dec. 18. 18:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!