Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mik azok amikkel nem értesz...

Mik azok amikkel nem értesz egyet a kereszténység vallással? Miaz ami nem tetszik benne?

Figyelt kérdés
2021. dec. 18. 15:45
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Ami nem tetszik, hogy egy elvileg szeretetről szóló hit nevében halomra gyilkolták a más vallásúakat. Az, hogy meg akarnak téríteni. Férfiközpontúság.
2021. dec. 18. 20:49
 12/20 anonim ***** válasza:
A házasság előtti szex tiltása értelmezhetetlen.
2021. dec. 18. 21:04
 13/20 anonim ***** válasza:

Két előző: a házasság előtti szex igenis bűn. Nagyon jól teszi a katolikus egyház hogy fékezi csak nem.emeg szigorú. Elég baj hogy a keresztény reformátusok nem tartják bűnnek és az egyházak nem lép fel ellene és a leanyanyasag ellen.

Azt is jól tették a katolikusok hogy erőszakkal megterített el a más vallásúakat.

Hol lennénk mi keresztény reformátusok ha akkor nem téritenek a katolikusok? Már azóta megölték volna minket keresztényeket.

2021. dec. 18. 21:13
 14/20 anonim ***** válasza:
Szia! Katolikus ember vagyok, mégis van, amit elítélek a vallásomban. Ilyen például, hogy mondja a kereszténység, hogy meg kell adni a holtaknak a végtisztességet, de akkor meg mi a fenének darabolják fel a szenteket, és mutogatják, hogy "Nézd ebben a templomban van Szent Habakukk mutatóujja!"
2021. dec. 18. 21:28
 15/20 anonim ***** válasza:

És bűn csókolgatni az erekjéket is mint ahogy az ortodoxok teszik. Szegyeljék el magukat. Ez a világ el kéne pusztulni és Iszen mindenkit megitelje mert az emberek csak hazudnak és kiforgatjak a Bibliát.

Ezek a szentek 2000 éve meghaltak igaz? Mondjuk ki úgy ahogy van,keresztény református vagyok és nekem szabad: hogy nem előtt még a szentek teste? A halottak teste megromlik meg ha a lelkük üdvözűl is. Akkor a szentek teste vagy azoknak egy darabja hogy nemronlitt meg, nem ettek meg a bogarak?

Lehet hamisítják a szentek ereklyéit is és a hamisítványokat csokolgatják az ortodoxok. Micsoda botrány.

2021. dec. 18. 21:32
 16/20 anonim ***** válasza:

Gondolkozz azok már....a szentek részei meg kellett romoljanak mert negrouk a test és elbomlik miután meghal. Csak a lelke üdvözűl.

Csinálták hamisított ereklyéket és azokat csokolgatják az ortodoxok. És habakuk újjá is hamisítvány mert megromlott nem tudom hány ezer éve a teste. Tiszta szégyen ez a 2 apostoli vallás. Szégyen hogy Kálvin János a katolikusokbol szakadt ki. Minek is nem voltunk egy külön vallás mindig.

2021. dec. 18. 21:34
 17/20 anonim ***** válasza:
Azért szerintem Kálvin János is bőven, hogy elítélhető. Kitalált egy random kis változtatást a kereszténységben, hogy befolyásos legyen, és ha valaki mást gondolt, azt eltakarította. Példának ő égettette meg Szervét Mihályt máglyán, az unitárius vallás kigondolásáért. Szerintem ott csúszott el az egész, hogy egy lényegében ugyanarról szóló vallást felboncoltak, és most megy az utálkozás a felekezetek közt, ami ellentmegy az kereszténységekkel, és meg is osztja a vallásunkat. És aztán mi védjük meg magunkat az egységes muszlim vallással szemben?
2021. dec. 18. 21:45
 18/20 anonim ***** válasza:

Kálvin a predesztinációért elitélhető és azok a református papok is akik ezt elhiszik. Az unitárius vallás nem keresztény úgyhogy azért nem kár. Én meg vagyok világosbarna és a predesztináciorol a vér todul a fejembe nemhogy elhigyjem. Szégyen hogy ilyen papjaink vannak akik elhiszik. Nekünk kálvinistáknak nem is kéne a református templomba menni hogy ne halgassuk ezt az eretnekseget hanem olvassuk itthon a gyerekbibliát meg menjünk szentmisére meg liturghiára.

Isten mindenkit szeret, mindenkinek szabad döntést adott és senkinek nem akar rosszat. Ha senki nem menne a református templomba a papok is elfelejtenék a predesztinációt.

2021. dec. 18. 22:20
 19/20 anonim ***** válasza:
A predestináció önmagában szerintem nem gond, ott van a baki, hogy ezért zajlik a felekezetek közti utálkozás. Az eleve elrendelés szerintem semmit nem tesz hozzá a valláshoz. Talán félreérted, mert szerintem logikus a magyarázata, csak értelmetlen hozzátenni, és köré építkezni. A lényege, hogy Isten mindenható, ezért látja, hogy a jövőben miket fogsz csinálni, és születésed pillanatában tudja, hogy életed végén hova kerül lelked. Nem Ő határozza meg a sorsod, csak tisztában van vele. De én is hülyeségnek tartom, hogy valaki ilyet kitaláljon. Tök értelmetlen.
2021. dec. 18. 22:41
 20/20 anonim ***** válasza:
11-es, az egész közigazgatás nőközpontú. Akkora fejetlenség van, mint állat. Ezért működik szarul az ország, de nem jöttek még rá ott fenn, mert azok meg csak lopni tudnak.
2021. dec. 19. 11:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!