Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi lenne az a bizonyíték,...

Mi lenne az a bizonyíték, amire azt mondanád: Isten tényleg nem létezik?

Figyelt kérdés
nov. 18. 23:40
1 2 3
 1/24 Potyondi Gergely ***** válasza:
54%

Amíg nincs megkérdőjelezhetetlen bizonyíték arról, hogy a túlvilágon nincs semmi, addig biztos hogy nem fogok ilyet mondani.

Ahhoz, hogy be lehessen bizonyítani megkérdőjelezhetetlenül azt, hogy a túlvilágon nincs semmi, ahhoz:

1. El kell menni a túlvilágra.

2. Vissza is kell jönni a túlvilágról.

3. El kell hozni ezt a "semmit"

4. Be kell bizonyítani megkérdőjelezhetetlenül azt, hogy ez a semmi a túlvilágról van.

Ez persze lehetetlen, tehát sohasem lesz erre megkérdőjelezhetetlen bizonyíték.

Ne feledjük, hogy a kígyó nem azt hazudta Évának, hogy "Nincs Isten", hanem azt hitette el vele, hogy "Isten hazudik", de Isten létezik, és sohasem hazudik.

Zsidókhoz6,18

Hogy két változhatatlan tény által, melyekre nézve lehetetlen, hogy az Isten hazudjon, erős vigasztalásunk legyen minekünk, mint akik odamenekültünk, hogy megragadjuk az előttünk levő reménységet,

nov. 19. 00:43
 2/24 anonim ***** válasza:
Én hiszek Istenben, mert segít, és az emberi lelket Isten teremtette. Minden Istentől van, ami jó, és Istentől nincs olyan, ami rossz. A gonosz nem tud teremteni, csak pusztítani. Isten már legyőzte a gonoszt, de az ítélettel vár, Jézus Krisztus eljöveteléig. Aki keresztény, az Jézus Krisztus szavait követi. Örülök, hogy keresztény vagyok, és hogy Jézus Krisztus szavait követhetem. Ezért is vagyok keresztény, és tudom, hogy Isten segít, ha imádkozunk hozzá. Istentől mindig őszintén, másoknak megbocsátva, harag, és önzés nélkül, bosszú nélkül, bűneinket megbánva kell imádkozni, és olyan dolgokat kérni, amiben Isten is segít. Azt is kérjük tőle, hogy segítsen, hogy tudjunk jól imádkozni hozzá, és jobb legyen a kapcsolatunk vele. Imádkozni kell hozzá, hogy adjon bölcsességet, egészséget, szeretetet. Azokért is imádkozzunk, akik rosszak voltak hozzánk, és kérjük Istentől, hogy adjon nekik is bölcsességet, egészséget, szeretetet. Isten segít, és ennél nagyobb bizonyíték nem kell. Isten teremtett mindent, ami jó, és nincs tőle olyan, ami rossz. Higgyetek Istenben, imádkozzatok Istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget.
nov. 19. 02:39
 3/24 anonim ***** válasza:
34%
Úgy értettem, hogy Isten létezéséhez ennél nagyobb bizonyíték nem kell. Sok dolog bizonyítja Isten létezését. És olyan nincs, ami cáfolná. Ezért nem is olvasom el a kereszténységellenes hozzászólásokat, amik az ellenkezőjét bizonygatják, vagy olyan hozzászólásokat, amik gúnyosak, és csak a kereszténységet akarják lejáratni. A jóra kell figyelni, és azt kell követni, a rosszra nem szabad figyelni. Az életben van, hogy nem lehet elkerülni a keresztényellenes embereket, akik csak lejáratják a kereszténységet, de akkor legalább az interneten, a rossz, és a kereszténységet lejárató írásokat ne olvassuk el. Horrort sem nézek, és ezoterikus dolgokat sem, amik csak gonosz dolgokat közölnek. Higgy Istenben, imádkozz Istenhez, kövesd Jézus Krisztus szavait, és olvasd az Újszövetséget.
nov. 19. 03:32
 4/24 anonim ***** válasza:

Elgondolkodtatott ez a kérdés.

Nem tudok ilyen objektív bizonyítékot elképzelni. Ha el tudnék, már nem volnék valószínűleg hívő.

Ha nagyon rosszra fordulna a sorsom, akkor se mondanám, hogy nincs Isten, de lehet hogy azt mondanám, hogy más mint akinek gondoltam. A múltamat viszont nem veheti el tőlem senki, ami nekem Isten létét bizonyítja.

nov. 19. 15:50
 5/24 A kérdező kommentje:
#1 de nincs bizonyíték, hogy van túlvilág, vagy bármi a túlvilágon. Bizonyítékot arra szoktak keresni, hogy mi van, nem az hogy mi nincs.
nov. 19. 15:54
 6/24 Mansour ***** válasza:
Marha nehéz bizonyítani valaminek a nemlétezését, talán minden kétséget kizáróan nem is lehet. Meg kell elégednünk azzal, hogy valószínűségekről beszélünk.
nov. 19. 18:57
 7/24 Jégszív ***** válasza:

"És miközben a zsidók jelt kívánnak, a görögök pedig bölcsességet keresnek, mi a megfeszített Krisztust hirdetjük, aki a zsidóknak ugyan megütközés, a pogányoknak pedig bolondság, de maguknak az elhívottaknak, zsidóknak és görögöknek egyaránt, az Isten ereje és az Isten bölcsessége. Mert az Isten „bolondsága” bölcsebb az emberek bölcsességénél, és az Isten „erőtlensége” erősebb az emberek erejénél."

/I.Kor.22-25/

Szerintem nincs ilyen bizonyíték, de NEM IS KERESEK!

Az alapvető ok, hogy Isten léte csak és kizárólag a HIT-re épül, ami számomra elégtelen. Kár tagadni: Közvetve néhány gyenge érv szól ugyan mellette, de sokkal több ellene.

Ha valamiféle isten valóban létezik, és fontos számára, hogy az emberiség tudomására hozza, miért nem a tapasztalati meggyőződés, azaz a TUDOMÁNY segítségével teszi ezt meg?

Így sorry, tehet egy szívességet!

nov. 20. 11:53
 8/24 Mansour ***** válasza:

"miért nem a tapasztalati meggyőződés, azaz a TUDOMÁNY segítségével teszi ezt meg?"

Még erre sem lenne szükség. Elég lenne, ha mindenkit személyesen megszólítana.

nov. 20. 16:51
 9/24 anonim ***** válasza:
Mi az hogy nem létezik? Létezik az csak pont nem érdekli mi van az emberekkel. Nézz csak szét a világban
nov. 20. 18:06
 10/24 anonim ***** válasza:
Az, hogy a világban gonoszság van, nem Isten hibája, hanem a gonoszé. Isten segít, de az ítélettel vár.
nov. 20. 20:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!