Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A JW szervezet is az illuminát...

A JW szervezet is az illuminátus hatalma allá tartozik?

Figyelt kérdés

Abból következtettem erre, hogy feltettem egy kérdést ami cáfolja az egyik hittvallásukat erre jöttek vagy harmincan és bedobtak egy más témát ezen elkezdték kifejteni a véleményüket majd úgy tettek minthogyha nem egy valláshoz tartoznának majd elkezdtek vitatkozni rajta.

Biztos föntről kiadták nekik hogy alkalmazzák az oszd meg és uralkodj elvet....

nov. 17. 11:43
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
87%

Ha a gonosz embereket el kell távolítani, akkor hogy hogy még ott vagy? Ritkán lát ez ember ennyi gőgöt, arrogánciát, megvetést, mint amennyi a te hozzászólásaidból árad. Amúgy az senkit se tesz gonosszá, hogy nem fogad el egy éppen aktuális őrtorony dogát.

Másrészt, meg mint utalt rá előző hozzászóló, ez a kiközösítés.

nov. 19. 16:48
 42/50 anonim ***** válasza:
0%

41

😊

"Gonosz, arrogáns, megvető"? Ha személyesen ismernél, nem mondanál ilyesmit.

Soha nem voltam gőgös, arrogáns, és nem vetek meg senkit, mindenkit szeretek, még az ellenségemet is, és megbocsátok neki. Nincs bennem előítélet senki iránt, még akkor sem, ha nem értek egyet valakivel.

Néhány mondatom alapján erre a következtetésre jutottál?

Én nem minősítek senkit, ellenben veled. Nem ismerlek, és te sem ismersz engem.

Kiközösítés:

Sajnos le vagy maradva. Olyan, hogy kiközösítés már nincs, hanem gyülekezetből való "eltávolítás" van. Ez azt jelenti, hogy az adott személy, nem Jehova Tanúja.

Ez messze nem egyenlő az inkvizícióval. Senkinek az életét nem lehet kioltani, semmilyen oknál fogva.

nov. 19. 17:45
 43/50 anonim ***** válasza:
87%

Pedig igaza van. A hozzászólásaidból árad mindez, az arrogancia, gőgösség, stb.

Mellesleg az, hogy átnevezitek a kiközösítést, a tényeken nem változtat.

nov. 19. 17:49
 44/50 anonim ***** válasza:
82%

36

Attól, hogy ezt leírtad még nincs ott a Szent Szellem a JW tanúinál, aki Jézus Krisztust dicsőíti....ezért nem is tudjátok árasztani Krisztus jó illatát.

Felfoghatnád végre, hogy a Mennyei Atya Jézus Krisztusban köt Új Szövetséget az emberekkel....

Az Új Szövetségben egy hívő, aki követi Jézus Krisztust, Jézus tanúja...

nov. 19. 18:04
 45/50 anonim ***** válasza:
82%

Nem szeretnék ilyen embert személyesen ismerni, Isten őrizzen engem.

Viszont nem kell személyesen ismerni valakit, elég ha hónapokon át olvassuk írásait, az tökéletes lenyomatot ad arról, hogy valójában milyen.

"Én nem minősítek senkit, ellenben veled."

Csak több milliárd embert, de mi is az.

"Sajnos le vagy maradva. Olyan, hogy kiközösítés már nincs, hanem gyülekezetből való "eltávolítás" van. Ez azt jelenti, hogy az adott személy, nem Jehova Tanúja."

Tehát volt kiközösítés, csak most átnevezték, hogy a magukat Jehova tanúinak mondók el tudják mondani, náluk nincs "kiközösítés". Hanem át lett nevezve, de lényegét tekintve ugyanaz.

"Ez messze nem egyenlő az inkvizícióval."

De, ez pont egyenlő az inkvizícióval. Csak az inkvizíció annyival jobb volt, hogy ott rendeltek védőt a megvádolt mellé. Nálatok nincs kirendelt védő, sokkal súlyosabban sérülnek a vádlott személy jogai.

nov. 19. 18:30
 46/50 anonim ***** válasza:
0%

Sajnálom, hogy ilyen véleménnyel vagy.

Szép estét neked is.

nov. 19. 21:44
 47/50 anonim ***** válasza:
82%
A hozzászólásom csak egy kis része volt vélemény, a többi tény.
nov. 19. 22:07
 48/50 Novist ***** válasza:
100%
Én 30 évig voltam Jehova Tanúja, majd a Fiókhivataltól kértem, hogy töröljenek a szervezetből, ami meg is történt. Miért léptem ki? Azért, mert a rendszeres tanítás változtatásokkal nem értettem egyet. Sok olyan követelmény volt már a végén, ami belépésemkor nem, és amelyekre nem találtam bibliai példát. A gyülekezetben azt tapasztaltam, hogy amikor a tagok ott voltak, mint egy álarcot huztak magukra, amikor pedig nem, egészen máskép viselkedtek. Gondolok itt például a fekete munkára, a kirlyságterem előtt végtett 'kereskedésre', ha másban hibát találtak, azonnal fututtak a vénekhez és jelentették, ami következménye a 'hibásnak vélt' testvér felkeresése, stb. Már nem tudtam becsületes szívvel azt prédikálni az embereknek, hogy térjenek meg és csatlakozzanak a szervezethez. Ezért én és a feleségem kiléptünk onnan. Tíz évre volt szükségünk ahhoz, hogy lelkileg feldolgozzuk a történteket. Az Új világ fordításról csak annyit, hogy töbször is nekiáltam az olvasásához, de néhány fejezet után már nem bírtam olvasni. Sok az ellenmondás, valamint a lábjegyzetből kitűnik, hogy mi a szószerinti fordítás egy igére, de a szövegben megadott leírásnak köze sincs az eredetihez. Én most főként a RÚF2014 fordítást használom, de más magyar bibliafordítást is használok. Az Isten iránti szeretetem nem mult el. Többször is kiolvastam a Bibliát és rendszeresen tanulmányozom. Bár most egyik keresztény felekezethez sem tartozom de megvagyok győződve arról, hogy Isten elfogadja az imádatomat és Jézus Krisztus a megváltóm és közbenjár az érdekemben.
nov. 21. 09:02
 49/50 anonim ***** válasza:
Nem az illuminátusokhoz hanem szabadkőművesek alá tartoznak.
nov. 21. 10:51
 50/50 anonim ***** válasza:

48

Kérjék Szent Szellemet az Atyától, Ő elvezet minden Igazságra..

Hallgas Jézus Krisztust imádó dalokat.

Áldjon meg Benneteket az Úr Jézus Krisztus és őrizzen szünetelen.

nov. 21. 16:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!