Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A JW szervezet is az illuminát...

A JW szervezet is az illuminátus hatalma allá tartozik?

Figyelt kérdés

Abból következtettem erre, hogy feltettem egy kérdést ami cáfolja az egyik hittvallásukat erre jöttek vagy harmincan és bedobtak egy más témát ezen elkezdték kifejteni a véleményüket majd úgy tettek minthogyha nem egy valláshoz tartoznának majd elkezdtek vitatkozni rajta.

Biztos föntről kiadták nekik hogy alkalmazzák az oszd meg és uralkodj elvet....

nov. 17. 11:43
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
90%

"Nem lehet osztozkodni a hatalmon, Krisztus sem osztja meg a gyülekezet feletti hatalmát senkivel."

Ezzel szemben a valóság, hogy egy több tagú, "vének"-ből álló tanács irányítja a vallást, akik magukat "vezető testületnek" hívatják.

nov. 17. 14:35
 12/50 anonim ***** válasza:
89%

Semmi szükség nem volt érthetőbb fordításra.

Arra ott vannak az Új forditású Bibliák es a tükör fordítások.

nov. 17. 15:57
 13/50 anonim ***** válasza:
0%

11

Ez nem osztozkodás, és Ők nem hatalmaskodnak senkin.

Krisztus szavait veszed semmibe, ha ezt így gondolod.

Nálatok is vannak kinevezettek, akikre úgy figyeltek, hogy ők Krisztus "földi helytartói"

A Tanúknál nincs földi helytartó, hanem olyan csoport, akiknek a feladatuk a Biblia igazságaira oktatni a nyájat. Ez kezdetben a Jeruzsálemi apostolok voltak, akiket Krisztus nevezett ki. Nekik az volt a feladatuk, hogy az írások, és Krisztus tanítása szerint vezessék, védjék a nyájat.

Az utolsó napok jelei között Jézus ezt is megemlítette a Máté 24. fejezetében.

(Máté 24:45–47) 45 Ki valójában a hű és értelmes rabszolga, akit az ura kinevezett a háziszolgái fölé, hogy megadja nekik az eledelüket a kellő időben? 46 Boldog ez a rabszolga, ha az ura ilyen munkában találja őt, amikor eljön! 47 Biztosak lehettek benne, hogy mindene fölé kinevezi.

Ők azok a felkentek még földön lévő tagjai, akik majd társuralkodói, és papjai lesznek az égben Krisztussal. Isten a földröl vásárolja meg ezeket az embereket.

(Jelenések 5:9, 10) . . .embereket vettél meg Istennek minden törzsből, nyelvből, népből és nemzetből, 10 és királyokká meg a mi Istenünknek a papjaivá tetted őket, és királyokként fognak uralkodni a föld felett.”

Ennek is Biblia az alapja.

nov. 17. 17:59
 14/50 anonim ***** válasza:
88%

"A Tanúknál nincs földi helytartó, hanem olyan csoport, akiknek a feladatuk a Biblia igazságaira oktatni a nyájat. Ez kezdetben a Jeruzsálemi apostolok voltak, akiket Krisztus nevezett ki. Nekik az volt a feladatuk, hogy az írások, és Krisztus tanítása szerint vezessék, védjék a nyájat."

Dehogy voltak, az apostolok nem tanítottak olyan bibliaellenes, eretnek tanokat, mint a kegyelem tagadása, vagy hogy Jézus egy angyal lenne...

nov. 17. 18:01
 15/50 anonim ***** válasza:
85%

"Ki valójában a hű és értelmes rabszolga"

Itt egy főről van szó, a magukat "vezető testületnek" hívató pogány hagyomány alapján felállított önjelölt tanácsban több tag van. Tehát ez az ige rájuk nem vonatkozhat.

"Ők azok a felkentek még földön lévő tagjai, akik majd társuralkodói, és papjai lesznek az égben Krisztussal."

Ezt te honnan tudod?

nov. 17. 18:03
 16/50 anonim ***** válasza:
5%

15

Egy személy nem lehet, mivel ez hatalmas teher lenne egy embernek. Ideje sem volna mindent megszervezni, ami Isten imádatával kapcsolatos, több millió személy számára. Főleg, hogy a gyülekezetek, és a nyáj létszáma növekszik.

Az első században a Biblia tanítását és annak értelmezését, a Jeruzsálemi apostolok és vének felügyelték, nem pedig egy ember.

Az első században Jézus nem egyvalakit bízott meg a vezetéssel, hanem egy férfiakból álló csoportot.

A Biblia királyi papságként utal rájuk, tehát nem egy személyről van szó.

Azt, hogy egyes számban beszél róla az nem jelenti, hogy egyetlen személynek lesz terhe, felelőssége ezt a világméretű feladatot elvégezni.

A Bibliában más helyen is olvasunk egyes számban utalást, pedig egy egész nemzetre vonatkozik:

(Ézsaiás 43:10) 10 „Ti vagytok az én tanúim – jelenti ki Jehova –, igen, szolgám, akit kiválasztottam,. . .

Az antikrisztusra is egy személyként utal, pedig több személyre vonatkozik.

(2János 7) . . .Ez a csaló és az antikrisztus.

A Bibliából tudom.

Jézus "kicsiny nyájnak" nevezte, vagy is kevesebben vannak, mint a földön maradott társaik, akik felett majd vezetést nyújtanak.

(Lukács 12:32) 32 Ne félj, kicsiny nyáj, mert az Atyátok helyesnek látta, hogy nektek adja a királyságot.

(Jelenések 1:6) . . .és királyokká meg az ő Istenének és Atyjának a papjaivá tett minket. . .

A számuk 144 ezer.

nov. 17. 18:40
 17/50 anonim ***** válasza:
78%

"Azt, hogy egyes számban beszél róla az nem jelenti.."

De, azt jelenti. Te magad is írtad, hogy hierarchia van, tehát egy csoport nem lehet vezető.

"A Bibliából tudom."

Idéznéd? Mert ezzel kapcsolatban nem idéztél semmit. Attól, hogy valaki magát kinevezi a vezető testület tagjának, még nem lesz semmire se kiválasztott. Legfeljebb egy önjelölt tévtanító.

nov. 17. 20:21
 18/50 anonim ***** válasza:
100%

Ez alapján a véneitek nem többek, mint önjelölt hamis próféták, pont olyanok, mint amikre Krisztus előre figyelmeztetett.

nov. 17. 21:40
 19/50 anonim ***** válasza:
87%

Azt, hogy egyes számban beszél róla az nem jelenti, hogy egyetlen személynek lesz terhe, felelőssége ezt a világméretű feladatot elvégezni."

Akkor olvassuk el.kozosen az eredetit

Ti vagytok a tanúim – így szól az Úr –, és szolgáim, akiket kiválasztottam, hogy megismerjetek, higgyetek bennem, és megértsétek, hogy csak én vagyok. Előttem nem lett isten, és utánam sem lesz.

Azt, hogy egyes számban beszél róla az nem jelenti.."

Innen már nincs lejjebb a Biblia hamitítasban.

nov. 18. 10:22
 20/50 anonim ***** válasza:

Barmit is idéztem fentebb eggyel.

Nem húzható rá a vezetői testület név nélküli működésére.

nov. 18. 10:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!