Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek az mennyire...

Szerintetek az mennyire csodás Istentől hogy a világ alapítása előtt néhányunkat kiválasztott az üdvösségre? Ki az aki úgy érzi, hogy ő kiválasztott?

Figyelt kérdés

nov. 16. 09:10
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
0%

20

Akkor a Biblia alapján, ebbe a csoportba tartozol:

(2Timóteusz 3:7) 7 és akik mindig tanulnak, ám soha nem képesek pontosan megismerni az igazságot.

Valószínű, hogy rosszul áltál a Biblia olvasásához, és annak megértéséhez.

nov. 17. 04:14
 22/30 IstenGyermeke1 ***** válasza:
83%

3 mondatban 3 köznév-tulajdonnév hiba! Most komolyan, minden jehovás elfelejti a második osztályos nyelvtantananyagot? Vagy a helyesírás netalántán a gonosztól származna?

Igen, a magyar nyelvben a népneveket sem írjuk nagybetűvel (minden jehovás kommentben nagybetűvel láttam az “izraelita” szót, azért emelném ki).

nov. 17. 08:14
 23/30 anonim ***** válasza:
0%

22

Kedves Gyermek. Ha már a helyesírási hibákat vesszük alapul, akkor kérlek, tisztelj meg azzal, hogy nem jehovásnak nevezel.

Ha nem is a személyemet, de legalább Isten nevét tartsd tiszteletben.

(Márk 11:25) 25 És amikor megálltok imádkozni, bocsássatok meg annak, aki ellen valami panaszotok van, hogy égi Atyátok is megbocsássa nektek vétkeiteket.”

Ha ezt a kis hiányosságot nem tudod elnézni, vajon a nagyobbat hogyan fogod megbocsátani?

Mindenben a hibát keresed.

Milyen jó tudni, hogy Isten nem így tekint ránk a tökéletlenségünkből fakadóan, ellenben nem maradna senki életben.

A másik észrevételem, hogy mindenben Sátánt látod, ha valaki hibát követ el. Szinte megszállottan ezzel érvelsz.

Én egy tökéletlen bűnös ember vagyok, mint bárki ezen a földön. Ezt örököltem, nem lehet mindent Sátánra fogni, mert akkor a saját gyengeségeinkre nem fordítanánk figyelmet, amit nekünk kell kijavítani.

De igyekszem inkább a jó oldalára összpontosítani valaminek, vagy valakinek.

(Máté 7:3, 4) 3 Miért nézed hát a testvéred szemében a szálkát, és a saját szemedben miért nem veszed észre a gerendát? 4 Vagy hogyan mondhatod a testvérednek: »Hadd vegyem ki a szálkát a szemedből!«, amikor a te szemedben gerenda van?

Ha Isten minden pontnyi hibára összpontosítana, senki nem maradna életben.

nov. 17. 08:57
 24/30 anonim ***** válasza:
81%

Ha egyszer pont a Biblia hiteltelensége a gond, akkor hiába próbálsz a Bibliával érvelni.

nov. 17. 09:03
 25/30 IstenGyermeke1 ***** válasza:
88%

Jellemző viselkedés. Mindent támadásnak veszel, ahogy a szekták tagjaitól megszokhattuk.

Csak szeretném megérteni, hogy miért van a legtöbb Jehova tanúja által írt hozzászólásban ilyen jellegű hiba. Különösen az "izraeliták" szó leírásnál. A rágalamakra nem reagálnék.

nov. 17. 10:01
 26/30 anonim ***** válasza:
82%

Mert úgy érzik, hogy egyes szavakat nekik muszáj a helyesírási szabályok ellenére is kiemelten kezelni. Az olyan világi tudományok, minta a nyelvtan, történelem, fizika, mind a sátán eszközei. Bocsánat, Sátán, mert ők előszeretettel írják nagybetűvel. Amiben bár megoszlanak a vélemények, de kisbetűvel honosodott meg. Valószínűleg azért, mert nem igazán tulajdonnév, hanem sokkal inkább köznév. De lehet, hogy ők valami a sátán iránt érzett különleges tiszteletből inkább nagybetűvel írják.

nov. 17. 12:43
 27/30 anonim ***** válasza:
85%
Hát, egy Biblia tagadó, sátáni szekta tagjai, szóval simán lehet.
nov. 17. 13:03
 28/30 anonim ***** válasza:
18%

25

Kedves Gyermek. Nem vettem támadásnak, ahogy írtam is. Azt nem értem, hogy a kisebb hibákon miért kell úgy lovagolni, mint ha eget rengető bűn volna?

Isten túl lát ezeken a kicsinységeken, és az őszinte szívet nézi.

Egy korábbi válaszomban írtam, hogy nem tanúltam gépírást, ezért sokszor véletlenül olyan gombot is lenyomhatok, amit nem kellene. Ezért már bocsánatot kértem.

Az izraeliták esetében pedig talán megszokásból, mert egy országra, nemzetre gondolok, amit nagy betüvel írunk.

Ez pedig nem változtat azon, amit mondani szeretnék.

Nem rágalmaztam. Egy Biblia vers jutott eszembe arról, hogy némelyek képesek egy kisebb hibát másokban akkorára nagyítani, de ezzel nagyobb hibát követnek el, mint akit épen rendre akarnak utasítani.

Továbbra is a bocsánatodat kérem semmilyen rossz szándék nem volt bennem.

nov. 17. 13:30
 29/30 anonim ***** válasza:
87%

"Az izraeliták esetében pedig talán megszokásból, mert egy országra, nemzetre gondolok, amit nagy betüvel írunk"

Az ország Izrael, nem izraelita. A nepcsoportot pedig zsidóknak hívjuk, hisz nagy részük nem izraelita, hanem generációk óta más országok állampolgáraiként élnek, nem Izraelben.

nov. 17. 13:37
 30/30 anonim ***** válasza:
0%

29

Én nem azt mondtam, hogy az ország izraelita.

Jákob utódjai, akit Izraelnek nevezett Isten, Izrael leszármazottai. Őket ezen a néven szervezte népévé, mint nemzetet. A vallásuk pedig a judaizmus.

Más is lehet judaizmust gyakorló, de akkor sem Izraeltől származik.

nov. 17. 13:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!