Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek az mennyire...

Szerintetek az mennyire csodás Istentől hogy a világ alapítása előtt néhányunkat kiválasztott az üdvösségre? Ki az aki úgy érzi, hogy ő kiválasztott?

Figyelt kérdés

ma 09:10
A kérdező szavazást indított:
Szerintem én kiválasztott vagyok
szerintem nem vagyok kiválasztott
 1/6 anonim ***** válasza:
61%

Kedves Kérdező

Isten nem kiválasztott némelyeket, hanem mindenkit azért hozott létre, hogy éljenek. Ő az élők Istene, nem a halottaké, és nem azért hozta létre az életet, hogy az véget érjen egyszer.

Mindenkinek a saját döntése alapján fog "kiválasztott" lenni.

ma 09:21
 2/6 Jégszív ***** válasza:

😯 Nem tudom.

De ha téged kiválasztott, akkor saját bölcsességét cáfolta meg.

ma 09:31
 3/6 anonim ***** válasza:
Semennyire, mert ezek szerint személyválogató.
ma 09:36
 4/6 anonim ***** válasza:

(5Mózes 30:19) 19 Az ég és a föld a tanúm rá, hogy az életet és a halált tártam eléd, az áldást és az átkot. Válaszd az életet, hogy élj, te és a leszármazottaid is!

Az ember saját maga dönt az élete felett. Nem Istenen múlik.

Ha rosszul döntesz, nem Isten tehet róla.

ma 10:59
 5/6 A kérdező kommentje:

Róma 8:29-30: "Mert akiket eleve ismert, azokat előre is elrendelte, hogy hasonlókká legyenek Fiához, hogy ő legyen az elsőszülött sok testvér között. Akiket pedig előre elrendelt, azokat el is hívta; akiket pedig elhívott, azokat meg is igazította; akiket pedig megigazított, azokat meg is dicsőítette."

Efézus 1:4-5: "Mivelhogy ő minket őbenne választott ki a világ teremtése előtt, hogy szentek és fethetetlenek legyünk őelőtte; a szeretetben előre elrendelte, hogy fiúságot nyerjünk magának Jézus Krisztus által, az ő akaratának jókedve szerint."

2 Timóteus 1:9: "Akik minket üdvözített, és szent hívásra elhívott, nem a mi cselekedeteink alapján, hanem az ő saját rendelése és kegyelme szerint, amelyet Krisztus Jézusban adott nekünk az idők kezdete előtt."

1 Péter 1:1-2: "Péter, Jézus Krisztus apostola, a kiválasztottaknak, akik a Ponto, Galácia, Kappadócia, Ázsia és Bitínia földjén élnek, Isten szerint, aki az atya, a Lélek által szentelt, hogy engedelmesség alatt álljanak és Jézus Krisztus vére által megmosdjanak; kegyelem néktek és békesség."

Jelenések 17:8: "A vadállat, amelyet láttál, volt és nincs, és a mélység veremébe megy, és az emberek közül azok, akik a földön laknak, amazok nevei el vannak rejtve a világ alapítása óta, akik csak akkor csodálkoznak, amikor meglátják a vadállatot, hogy volt, és nincs, és ismét jelen van."

ma 11:08
 6/6 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező

Ezek a versek nem azt jelentik, hogy némelyeket azért hoz létre, hogy majd elpusztítsa Őket. Másokat meg azért, hogy éljenek.

Ellenben az általam idézett Biblia vers ellentmondásba keveredne azzal, hogy az ember saját maga választja meg a jövőjét.

Vedd figyelembe a teljes Bibliát, és a szövegkörnyezetet.

Azok a versek amiket idéztél azt jelenti, hogy Isten eleve felállított két lehetőséget az ember elé. Tehát kezdetben elrendelte, hogy a rosszak nem méltóak az életre.

De hogy kik a jók és kik a rosszak, azt Isten a törvénye alapján határozza meg, és az ember szabad akaratból elkövetett tettei következménye az élet vagy a halál.

Ez van eleve elrendelve, nem pedig Isten határoz valakinek a jövőjéről.

ma 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!