Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek az mennyire...

Szerintetek az mennyire csodás Istentől hogy a világ alapítása előtt néhányunkat kiválasztott az üdvösségre? Ki az aki úgy érzi, hogy ő kiválasztott?

Figyelt kérdés

nov. 16. 09:10
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
0%

"Nem, kedves válaszoló. Te döntesz, hogy mit szeretnél. Meghalni, vagy élni."

Ha az istened büntetésből kárhozatra küld, csak mert nem hittem benne, akkor nem én döntöttem. Nem is volt lehetőségem dönteni.

nov. 16. 19:12
 12/30 anonim ***** válasza:
0%

11

Nem volt lehetőséged? Még nyitva van az ajtó, van lehetőséged megismerni.

Hogy nem szánsz rá kellő időt és módot, arról nem Isten tehet.

nov. 16. 19:34
 13/30 anonim ***** válasza:
0%

"Nem volt lehetőséged?"

Nem volt. A Bibliát egy hiteltelen, önellentmondásos mesének látom. Vagyis nincs döntési lehetősegem, nem tudom eldönteni, hogy na innentől hívő leszek. Maximum hazudhatom, hogy hiszek, de ugyanúgy egy mesének fogom látni közben ezt az egészet.

nov. 16. 19:37
 14/30 anonim ***** válasza:
15%

13

Azzal, hogy a Biblia szerinted hiteltelen, és ellentmondásos, a Te döntésed.

Mások nem így látják.

A Biblia pedig csak azoknak ellentmondásos akik nem értik, és nem szellemmel vizsgálják.

Nem a Biblia ellentmondásos, hanem a személy rossz értelmezése.

nov. 16. 19:43
 15/30 anonim ***** válasza:

"Azzal, hogy a Biblia szerinted hiteltelen, és ellentmondásos, a Te döntésed."

Nem, hiszen ez nem döntés. Nem tudom eldönteni, hogy hiteles lesz, ugyanúgy hiteltelennek fogom látni. A hit nem döntés kérdése.

nov. 16. 19:46
 16/30 anonim ***** válasza:
23%

15

A hit ismeretből táplálkozik. A Bibliát pedig nem úgy kell olvasni, mint egy szépirodalmat, egy krimimkönyvet, vagy verses kötetet.

Mélyreható kutatás, és elmélkedés szükséges, ami bizony időt vesz igénybe.

Az első lépés pedig, hogy az ember imádkozik, vagy is arra kéri a Biblia szerzőjét, hogy segítsen neki tisztán látnia a gondolatokat, megérteni és tanulni az olvasottakból.

DE ha valaki eleve negatívan áll hozzá, akkor nem fog sem örömet találni, sem megértésre jutni.

A Bibliát pedig segítség nélkül nem lehet egérteni.

Minden időben voltak olyan emberek, akiket Isten felhasznált, hogy támogassanak másokat ebben.

nov. 16. 20:52
 17/30 anonim ***** válasza:
100%

"Minden időben voltak olyan emberek, akiket Isten felhasznált, hogy támogassanak másokat ebben"

Így van, például ott van több nagy katolikus teológus, akik bőséges jegyzetanyaggal segítenek megérteni az esetlegesen nehezebben érthető részeket.

nov. 16. 20:56
 18/30 anonim ***** válasza:
0%

Isten soha nem világi Iskolákban tanít, hanem a gyülekezetben és a szellemével.

Az első keresztények, és az Izraeliták idejében sem nyitottak külön Iskolákat erre.

A Teológia pedig nem egyenlő Isten teokratikus elrendezésével.

nov. 16. 21:02
 19/30 anonim ***** válasza:
82%

A teológusok se világi iskolában tanítanak. A teológia pedig Istenről való beszédet jelent. Teokrácia meg sok minden lehet, Irán is egy teokratikus állam, ha szeretnél költözz oda.

nov. 16. 21:08
 20/30 anonim ***** válasza:
13%

"A hit ismeretből táplálkozik"

Az érdekes, mert én pont minél jobban megismertem a Bibliát, annál nagyobb mesének láttam.

Szóval nem, az ismeretből nem lesz hit. Gyakran épp ellenkezőleg. Döntésből pedig pláne nem lesz hit.

nov. 16. 21:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!