Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten akarhatja azt valakitől...

Isten akarhatja azt valakitől hogy hajléktalan legyen, hogy azáltal megtanuljon valamit?

Figyelt kérdés
Tehát arra gondolok hogy tanító céllal valakinek hajléktalannak kell lennie.

nov. 5. 21:28
1 2 3 4
 21/40 Kólauborkával ***** válasza:
19# tehát a te Istened olyanokat büntet, akik nem is tehetnek arról, hogy elődeik bűnhődtek. Az Istened közelebb áll a Sátánhoz az én szememben ezen sorok szerint…
nov. 6. 13:44
 22/40 anonim ***** válasza:

19

Sajnos azért nem értik, mert nem tudják mit jelent Isten szerint "tökéletesnek" lenni.

Úgy vélik, hogy nem romolhatott el, ha Isten hiánytalanul hozott létre valamit.

Azonban sok mindent nem vesznek figyelembe ezzel kapcsolatban.

Amikor Isten megalkotta az élethez szükséges elemekt, majd az ember, hogy mindene meglegyen, semmiben nem szenvedtek hiányt. A célnak, amiért teremtette őket, tökéletesen megfeleltek.

Egészségesek voltak, megfeleltek annak, hogy a földet igazságos utódokkal töltsékbe, és szeretettel törödjenek a növény és állatvilág felett.

Elmondta neki az egyetlen tilalmat, ami gátat vethet ennek a csodálatos szándéknak. Tudták a következményeket is.

Sokáig nem is volt semmi baj, mert akkor elsőre megmutatkozott volna a probléma.

Nem gondol bele abba, hogy ha eleve rosszat hoz létre, ami lehetetlen egy tökéletes Istennél, akkor azonnal rossz történt volna, és nem sok idő eltelte után.

Elveti azt a gondolatot, hogy az ember határozott úgy, hogy nem kíván Istennel, és a szándékával összhangban élni.

Szabadon döntött így, nem akart senkinek a vezetése alatt élni.

Azonban egy valamit Ádám nem vett figyelembe, amikor Sátán becsalta őket.

Amikor kikerület Isten szeretett teljes vezetése alól, nem a maguk urai lettek, hanem autómatikusan Sátán vezetése alá kerültek.

Olyan nincs, hogy valaki függetlenül élhet mindentől, mindenkitől.

Jó példa erre Spartakus, aki kiszabadította a rabszolgákat.

De a rabszolgák nem a saját maguk urai lettek, hanem Spartakus vezetése alá kerültek.

Jézus megmondta, hogy két út van, haramadik lehetőség nincs:

(Lukács 11:23) 23 Aki nincs az én oldalamon, ellenem van, . . .

Ez nem politikai párt, hogy lehet tartózkodni....

nov. 6. 13:57
 23/40 anonim ***** válasza:

#20 Próbáld már megérteni légyszíves, már 3x leírtam, még egyszer, tömören és egyszerűen hátha sikerül, de többször nem írom. Van, akivel megtörténik, van akinek ezen kell végig mennie, de ez nem azt jelenti, hogy mindig, és mindenkivel. Van, akinek szükség, hogy végig menjen ezen, van, akinek nem.

Jézus életét meg nem utánozni kell… hanem Jézussal kell egy lenni. Pont ezt írtam fentebb, nem azért küldetett el a Szent Lélek, hogy igerészeket parancsolat szerint megtarts, hanem hogy benned éljen Jézus, hogy ne utánoznod kelljen.

nov. 6. 13:59
 24/40 anonim ***** válasza:
#22 🔴
nov. 6. 14:03
 25/40 KZitus ***** válasza:

Szia

Isten semmi képen sem akarhatja, hogy az ember bármilyen formában szenvedjen. Az összes szenvedés amelyet Ádámék óta átélünk, a tőlük kapott "örökségünk" miatt van. Pl. rossz döntéseket hozunk az életünkben, vagy rosszkort vagyunk rossz helyen és ezért ér valamilyen szerencsétlenség, amelynek következményeit egész életünkben cipelni kell. Sátán sokszor kísérti az embert, és ha besétálunk a csapdájába (mint Éva), az kihatással lehet a további életünkre.

A Jakab 1:13 azt írja, hogy Isten nem tesz próbára senkit rossz dolgokkal. Ez áll benne: „Senki ne mondja, amikor próba alatt áll: »Isten tesz próbára.« Rossz dolgokkal ugyanis nem lehet próbára tenni Istent, és ő maga sem tesz ilyesmikkel próbára senkit.” Ez azt jelenti, hogy bár Isten nem akadályozza meg, hogy rossz dolgok történjenek, ám sosem ő okozza azokat.

nov. 6. 14:20
 26/40 anonim ***** válasza:

23

"nem azért küldetett el a Szent Lélek, hogy igerészeket parancsolat szerint megtarts, hanem hogy benned éljen Jézus, hogy ne utánoznod kelljen."

Sajnos valamit nagyon nem jól értelmezel.

Kereszténynek lenni azt jelenti, hogy Krisztust követed, utánzod.

Nem pedig azt, hogy a messiás benned él.

(1Korintusz 11:1) 11 Kövessétek a példámat, mint ahogy én is követem Krisztusét.

(Efézus 5:1) 5 Legyetek tehát az Isten utánzóivá mint szeretett gyermekek,

(János 14:15) 15 Ha szerettek engem, megteszitek, amit parancsolok nektek.

(Jakab 1:22) 22 De engedelmeskedjetek is a szónak, ne csupán hallgassátok azt, hamis érveléssel ámítva magatokat.

(1János 5:3) 3 Mert ha szeretjük Istent, megtartjuk a parancsait. . . .

Hogyan lehetek egységben az Atyával és a fiával, hanem cselekszem összhangban azzal, amit kér, vagy parancsol?

Ezek mind mind arra utalnak, hogy Isten szavában leírtakat az életünkben kell alkalmazni. Nem elég csak elfogadni Jézus személyét, hanem vannak feladataink Isten munkatársaiként. Krisztus is úgy utánozta az atyját, hogy ugyanazokat tette, amit az Atyja.

Ha nem Isten akaratával összhangban teszünk, akkor hiába való az imádatunk.

(Máté 7:21–23) 21 Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem, hogy »Uram, Uram«, hanem csak az, aki cselekszi égi Atyám akaratát. 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, hát nem a te nevedben prófétáltunk, űztünk ki démonokat és tettünk sok csodát?« 23 De én akkor ezt mondom nekik: »Semmi közöm hozzátok! Távozzatok tőlem, ti törvényszegők!«

Krisztus követésre méltó példa, az első tanítványok is így éltek, nem pedig úgy, hogy " bennük volt Jézus".

nov. 6. 14:47
 27/40 anonim ***** válasza:

Ugyan azokat a sablon válaszokat írod, mint a többi tanú…

Mi a különbség az Ó és az Új szövetség között, ha ugyan azt csinálod mint akkor? Mivel lesz különb az új, mint az ó?

(Mert ez amit írsz, ez arról tesz bizonyságot, ha továbbra is a tanúk tanításait követed, az életben nem ismered meg az istent, mert azt hiszed, hogy egy könyvből, és parancsolatokból megfogod ismerni. Farizeusok régen hasonlóan gondolkodtak.)

nov. 6. 15:02
 28/40 anonim ***** válasza:
Nem. Minden, valamilyen döntésnek a következménye.
nov. 6. 15:45
 29/40 anonim ***** válasza:

27

"mert azt hiszed, hogy egy könyvből, és parancsolatokból megfogod ismerni."

Nem azt hiszem hanem tudom, mivel Isten nem használ mást megoldást erre.

(Róma 15:4) 4 Mert mindazt, amit régebben megírtak, az oktatásunkra írták meg, . . .

(2Timóteusz 3:16, 17) 16 A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a kiigazításra, valamint a fegyelmezésre, hogy azt tegyük, ami igazságos. 17 Így az Isten embere teljesen képesített, és minden jótettre hiánytalanul felkészített lesz.

Isten az írások által teszi képesítetté azokat, akik tanulmányozzák azt, és a gyakorlatban alkalmazzák is. Ezáltal megismerik Istent, és a szándékait, valamint képesítést kapnak az Istennel való együtt élésre.

Tévedsz kedves Barátom.

A farizeusok a törvényt kiforgatták, nem pedig betartották.

Az Izraelitáknak kötelező volt az írásokat ismerni, és azok szerint élni.

Sőt a szülők felelőssége volt a gyermekek elméjébe vésni, hogy ne térjenek el attól.

Ha nem ismerték az írásokat, a törvényt, akkor nem tudtak volna Istennel összhangban élni. Ez pedig nem mentesítette volna őket a törvény megszegésétől.

Egyébként is, ismerték a törvényt, még is áthágták.

Jézus pedig betöltötte a törvényt, mert Ismerte Istent.

A Farizeusok nem az írások szerint éltek, csak azokat tartották be, ami a hatalmukat, tekintélyüket növelte.

A törvénynek viszont a szeretet volt az alapja, ami nem tehernek kellett volna lennie, hanem felüdülésnek. Ezért tévedés, hogy a Farizeusok azzal összhangban éltek volna. Sokkal inkább az emberi hagyományokra építkeztek, mint Isten szavára.

(2Péter 1:19) 19 Így hát még jobban bízunk a próféciákban, és jól teszitek, ha figyeltek rájuk, mint egy sötét helyen – a szívetekben – fénylő lámpára . . .

(Zsoltárok 119:105) 105 Lámpás a te szavad, mely irányítja lépteimet, és fény, mely megvilágítja ösvényemet.

(Példabeszédek 6:23) 23 Mert a parancs lámpás, a törvény világosság, a fegyelmezés és a feddés pedig az élethez vezető út.

Sőt elmondom neked, hogy mennyire fontos ismerni az írásokat:

(Cselekedetek 17:10, 11) 10 A testvérek azonnal, még éjjel elküldték Pált is, és Silást is Bereába. Amikor megérkeztek, bementek a zsidók zsinagógájába. 11 Ezek pedig nemesebb gondolkodásúak voltak, mint a tesszalonikaiak, ugyanis rendkívül készségesen fogadták Isten szavát, naponta gondosan vizsgálva az Írásokat, hogy úgy vannak-e ezek a dolgok.

Mit gondolsz, hogyan lettek a Bereabeliek "hívőkké"?

Válasz:

(Cselekedetek 17:11, 12) . . .ugyanis rendkívül készségesen fogadták Isten szavát, naponta gondosan vizsgálva az Írásokat, hogy úgy vannak-e ezek a dolgok. 12 Így sokan közülük hívőkké lettek, akárcsak a tekintélyes görög asszonyok és férfiak közül is jó néhányan.

A tanítványok az írásokra alapozták a hitüket, és ezt adták át másoknak is, hogy az írásokból győződjenek meg, hogy úgy vannak-e, ne pedig emberek szavára alapozzanak csupán.

Ezért ezek az emberek "nemesebb lelküek" voltak, mert naponta vizsgálták az írásokat.

És Keresztények lettek.

nov. 6. 15:57
 30/40 anonim ***** válasza:

A kedvedért idézgetek.

János "Tudakozzátok az írásokat, mert azt hiszitek, hogy azokban van a ti örök életetek; és ezek azok, a melyek bizonyságot tesznek rólam; És nem akartok hozzám jőni, hogy életetek legyen!"- Egyszerűen és érthetően mondta Jézus.

Ábrahám? Neki nem volt könyve, és mégis olyam kedves volt az isten előtt, hogy le a kalappal, és ismerte is Őt.

Jó múltkorában nekem Jézus azt tanította, hogy adjam tovább is, hogy ismerni és tudni között különbség van. Könyvekből egy élőt nem lehet megismerni, személyisége van, ahhoz, hogy egy élőt megismerj valós kapcsolatra van szükség, mint amilyen Ábrahámnak volt. Felhozta akkor Petőfit, hogy kik azok akik valójában elmondhatják azt hogy ismerik őt? Akik vele ültek Pilvax kávéházban, akikkel együtt élt nap mint, vagy azok az emberek, akik manapság olvasnak róla könyvekből stb-ből?

De tanúkkal kapcsolatban is mondott nekem egyszer valamit, mivel én egy rövid körre megfordultam a tanúknál, kaptam tőlük egy bibliát, ami mai napig megvan, de nem használom. A lényeg, hogy egyszer fellapoztam, mert nhabukodonozor szobrát kerestem, gondoltam megnézem mik vannak még benne, olvastam egy darabig, aztán mondta a Szent Lélek, hogy "ők a bibliát kutatják, nem az istent", és utána néztem, hogy tényleg másról sem szólnak ott a dolgok, mint a bibliáról, az isten neve a bibliában, ilyen ó iratok, meg amolyanok stb.

nov. 6. 23:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!