Írtam bibliai idézeteket papírra, ezt eddig általában hajléktalanoknak adtam, ma is egynek, de sikerült magam rávennem, hogy random embereknek is adjak. 5-től megkérdeztem, hogy adhatok e nekik valamit, de mind elutasították.Miért?
Én sem fogadok el semmit utcán, papírcetlit sem.
Egyszer tettem és utána alig bírtam lerázni, nagyon agresszív volt, követett, követelőzött, majd üvöltözött, hogy kér pénzt valami (valószínűleg kamu) szervezetnek.
Szia
Nekem nincsen ezzel rossz tapasztalatom. Mindig van a táskámban néhány kicsi, összehajtogatott "boríték" (annak néz ki), amelyben van egy mini csoki és ráírva egy bibliai idézet, a János 6:31. Olyan embereknek adok, akik kedvesek, vagy segítőkészek, így fejezem ki hálámat. Még nem utasítottak vissza.
Értelmezed is amit olvasol?
1Pét 3:15 Az Úr Istent pedig szenteljétek meg a ti szívetekben. Mindig készek [legyetek] megfelelni mindenkinek, aki számot kér tőletek a bennetek levő reménységről, szelídséggel és félelemmel:
Készek legyetek megfelelni mindenkinek, de kinek? Aki "beszédet" kér tőletek... Igy van szó szerint.
Én úgy látom nem az a fajta nyomulós szuperszellemi magatartásra szólit fel a Biblia. Nem is biztos, hogy egy szimpla Biblia idézetre van szüksége egy embernek, illetve szinte biztos, hogy nem csak arra. Annak aki erre nem nyitott vagy nem kér meg rá azt ne zaklasd mert csak hibbantnak fognak nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!