Írtam bibliai idézeteket papírra, ezt eddig általában hajléktalanoknak adtam, ma is egynek, de sikerült magam rávennem, hogy random embereknek is adjak. 5-től megkérdeztem, hogy adhatok e nekik valamit, de mind elutasították.Miért?
Szia
Ne add fel, amíg nem kezdeményezel addig nem derül ki,hogy örül e neki.
És ha valaki örül akkor rá emlékezz és ne azokra akik nem.
Nagyon is helyén van a szived, én csak okoskodni akartam. :)
De az embereket leggyakrabban meggyőzni kell. Intellektuális, SzentLélek által felkent érvekkel. Komolyan fejleszted is magad, vagy hogy véded meg a hited ha valaki egyszer csak kérdőre von és ellenáll annak amit állitassz? Mert az idézett szakasz szerint készen kell lennünk megfelelni. Sokszor az is kevés ha valaki a Bibliát nagyon jól ismeri.
Azt tapasztalom, óriási szükség van ma a kedvességre, megértésre, együttérzésre, empátiára, és amikor az ember "tele" van ezekkel, akkor az meglátszik a gesztusból, hangból, és ez (általában)mindig kedvező fogadtatásra talál.
Szörnyen le vagyunk sajnos napjainkban terhelve, de a Krisztus "igája" könnyű, és azt ígérte, felüdülést találunk nála. Nos ez a "töltőállomás", hogy ne álljunk be a leterheltek soraiba. Ez segít.
Szerintem ezekből a hozzászólásokból pont a lényeg maradt ki:
UGYAN MINEK?
lehet, te nem látod/találod a lényeget...pedig oda van írva.
....kedvességre, megértésre, együttérzésre, empátiára... - ezért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!