Magyarországon hol lehet felvenni az iszlám vallást?
"Amúgy ha alapból hitetlen voltál, miért pont Allahban kezdtél hinni? Miért nem Buddhában, Istenben? Vagy bármelyik másikban Allahon kívül?"
Ezt nem nekem címezted de azért válaszolok ha esetleg a kérdező nem válaszolna. Nyilván utánanézett és felismerte hogy az iszlám az egyetlen igaz vallás ami Istentől származik. Az egyetlen vallás ami tiszta egyistenhitet tanít.
Jah használhatnak pár kisebb templomot, csak a legnagyobbat nem, ami vallási oldalról is a legjelentősebb lenne. Majd ha a zsidók a jeruzsálemi nagy mecsetet átalakítják, akkor én is mondom, hogy ott van még sok másik mecset, használják azokat. Biztos ezzel nem lesz semmi gondod.
Miután az iszlám hódítóktól felszabadították az országot, nem nagyon maradt olyan, aki használja azokat a mecseteket. Ki tartotta volna fenn őket több évszázadon át? Miért kellett volna az elnyomó hódítók épületeit ingyen nekik gondozni? A muszlimok a templomok megváltásáért ezüstöt és aranyat kértek. A muszlimok fizettek valamit ezekért a mecsetekért?
Az Isteni Bölcsesség templomát Konstantinápolyban használnák a keresztények, ha a muzulmánok nem korlátoznák vallásszabadságukat.
"Hát persze. Ettől függetlenül, mivel a kérdező nő, nagyon sok hátránya lehet belőle. Én a helyében inkább maradnék hitetlen, minthogy egy ilyen vallás női tagja legyek."
Nyilván a kérdező veled ellentétben nem az M1 híradóból és gyűlölködő hazug keresztény oldalakról ismeri az iszlámot hanem mondjuk elolvasta a Koránt és így tisztában azzal hogy az iszlám becsüli és védi a nőket. Nyilván arról sincs fogalmad hogy az iszlámra áttértek többsége nő.
"Jah használhatnak pár kisebb templomot,"
Újabb hazugság. Rákerestem a törökországi történelmi keresztény templomokra. Sokat használnak ma is a keresztények, köztük nagyobb templomokat is.
"Majd ha a zsidók a jeruzsálemi nagy mecsetet átalakítják, akkor én is mondom, hogy ott van még sok másik mecset, használják azokat. Biztos ezzel nem lesz semmi gondod."
Azt ugye felfogod hogy a muszlimok közel 600 éve alakították át mecsetté, nem pedig ma.
"Miután az iszlám hódítóktól felszabadították az országot, nem nagyon maradt olyan, aki használja azokat a mecseteket."
Persze hogy nem maradt mivel a keresztények kiirtották a muszlim lakosságot. Pontosan azt tették amit a barbár primitív Biblia előír.
"A muszlimok a templomok megváltásáért ezüstöt és aranyat kértek. A muszlimok fizettek valamit ezekért a mecsetekért?"
Ez is hazugság. Legfeljebb egy két esetben igaz. A törökök mindenhol hagytak annyi templomot ami elegendő volt a keresztény lakosságnak. Ellenben a keresztény kapásból kiirtották a muszlim lakosságot. Nem tudom sikerült-e érzékelned a két fél hozzáállását a másikhoz? A keresztények első dolga a muszlimok kiirtása volt mig a muszlimok nem bántották a keresztény lakosságot.
"Az Isteni Bölcsesség templomát Konstantinápolyban használnák a keresztények, ha a muzulmánok nem korlátoznák vallásszabadságukat."
Ahogy mondtam a muszlimok részéről ez nem most történt hanem 600 éve. A magyar állam viszont most nem engedi hogy a muszlimoknak legyen mecsetük. Én egyébként támogatnám hogy a keresztények kapják vissza a Aya Sofia épületét de mikor ilyen a keresztények hozzáállása hogy egyetlen mecset sem épülhet Magyarországon, ez kizárt. Itt a muszlimok legalapvetőbb jogait korlátozzák, az állami iszlámellenes gyülöletkető propagandáról nem is beszélve.
"Azt ugye felfogod hogy a muszlimok közel 600 éve alakították át mecsetté, nem pedig ma."
És? Akkor mi van?
"Persze hogy nem maradt mivel a keresztények kiirtották a muszlim lakosságot."
A barbár Korán meg azt írta, hogy hódítsák meg a fél világot, így hódították meg Magyarország harmadát, másik harmadát pedig tették vazallussá. Az is írva van a Koránban, hogy irtsák a keresztényeket, így néptelenedett el a hódoltság idején az ország középső része.
"Ez is hazugság."
Hazug egyedül te vagy, korabeli történelmi források vannak róla, még azt is pontosan vezették, hogy melyik település mennyi ezüsttel tudta megváltani saját templomát. Mit hazudozol?
"Ellenben a keresztény kapásból kiirtották a muszlim lakosságot."
Amúgy milyen muszlim lakosság? Itt nem volt muszlim lakosság, megszálló muszlimok voltak, többnyire katonák és adminisztráció. Akik b+ megszálltak egy országot. Ráadásul a te országodat is, mert bármilyen félkegyelmű vagy, valamilyen szinten csak magyar. Mi a francot kellett volna tenni a megszálló sereggel szemben? Teával és keksszel kínálni?
"mig a muszlimok nem bántották a keresztény lakosságot"
Nem a jó francot... Hány gyereket elhurcoltak? A korabeli források alapján számtalan papot megöltek. Normális vagy?
El lehet viccelődni a többi f*szságodon, de azért legyen már valami határ.
"A barbár Korán meg azt írta, hogy hódítsák meg a fél világot, így hódították meg Magyarország harmadát, másik harmadát pedig tették vazallussá. Az is írva van a Koránban, hogy irtsák a keresztényeket, így néptelenedett el a hódoltság idején az ország középső része."
Izé...nézd, meg értem hogy zavar téged hogy a történelmi tényeket mellőzi, de azért legyen már benned annyi méltóság hogy nem írsz le egy ilyen baromságot ami ráadásul ellent mondásos.
Ha ki kéne írtani a keresztényeket és a hódítok azért öltek meg ennyit...Akkor meg ölték volna a többit is. Továbbá a hódító törököknek már nagyon kevés köze volt az iszlámhoz.
Pl. A civilek ölése, ez több esetben tiltja az iszlám. (legfőképpen hadiszokban van részletezve.)
Vagy az hogy keresztény gyerekeket vettek el magukkal. A hivatalos szabályok szerint a muszlim hadseregbe nem kötelező nem-muszlim lakosok, helyette egy hadi adót kell be fizetni nekik amit Jizyának hívnak. (Ezt az adót a törökök nem szedték be.)
Szóval felesleges emiatt szidni az iszlámot, hisz a törökök sem az akkor vallott szabályait nem tartották be, sem a könyvekbe le írt szabályokat. Csak jöttek, láttak, loptak-öltek, majd elmentek.
Bár megjegyzem hogy ez sok magyarnak továbbra is jobb alternatíva volt mint mondjuk a habsburgok: Lásd a Thököly Imre.
"És? Akkor mi van?"
Az van hogy 600 éve más volt a megszokott eljárás. Akkoriban megtehetted hogy kedvedre átalakítasz egy templomot mecsetté és fordítva. Ma már ezt nem teheted meg. Te viszont ezt most tennéd meg, ami azt jelenti a középkor értelmi és erkölcsi szintjén vagy.
"A barbár Korán meg azt írta, hogy hódítsák meg a fél világot, így hódították meg Magyarország harmadát, másik harmadát pedig tették vazallussá. Az is írva van a Koránban, hogy irtsák a keresztényeket, így néptelenedett el a hódoltság idején az ország középső része."
Ez hazugság. A Korán nem ír ilyet.
"Hazug egyedül te vagy, korabeli történelmi források vannak róla, még azt is pontosan vezették, hogy melyik település mennyi ezüsttel tudta megváltani saját templomát. Mit hazudozol?"
Tehát azt akarod behazudni hogy Magyarországon minden település fizetett a törököknek hogy megmaradjon a templomuk. Na ez hazugság.
"Amúgy milyen muszlim lakosság? Itt nem volt muszlim lakosság, megszálló muszlimok voltak, többnyire katonák és adminisztráció."
Legalja hazug vagy. Volt muszlim lakosság Magyarországon, főleg a nagyobb városokban, ha nem is tömegesen.
"Ráadásul a te országodat is, mert bármilyen félkegyelmű vagy, valamilyen szinten csak magyar. Mi a francot kellett volna tenni a megszálló sereggel szemben? Teával és keksszel kínálni?"
A civil lakosságot nem bánthatod. Ez alapszabály, de ugye a primitív Bibliád előírja hogy le kell gyilkolni a más vallásúakat. Hiába próbálod behazudni hogy csak megszálló hadsereg volt. A források még azt is leírják a keresztény katonák hogyan gyilkolták le például Buda elvesztésekor. És mindenhol ez történt. Nyugat-Európában a keresztények kiirtották a muszlim őslakosságot, Kelet-Európában pedig csak töredéke maradt. Az utolsó európai népirtást is keresztények hajtották végre muszlimok ellen az 1990-es években lásd szrebrenicai népirtás.
"Nem a jó francot... Hány gyereket elhurcoltak? A korabeli források alapján számtalan papot megöltek. Normális vagy? "
A gyerekek elhurcolása kötelező szolgálat volt. És nem bántották őket hanem oktatást kaptak, majd katonaként vagy hivatalnokként szolgáltak.
"El lehet viccelődni a többi f*szságodon, de azért legyen már valami határ."
Én tényeket közlök mig te hazugságokkal reagálsz. Ez mondjuk nem vicces hanem szánalmas a te részedről.
"Izé...nézd, meg értem hogy zavar téged hogy a történelmi tényeket mellőzi,"
Meséld már milyen történelmi tényeket mellőzök?
"de azért legyen már benned annyi méltóság hogy nem írsz le egy ilyen baromságot ami ráadásul ellent mondásos."
A tipikus iszlámellenes hazugságokat mantrázza mint mindig. Nem mondod hogy most látod először. És te ezeket véded.
"Pl. A civilek ölése, ez több esetben tiltja az iszlám. (legfőképpen hadiszokban van részletezve.)"
Szerinted én ezt hányszor írtam le nekik? A hazug keresztényeket, ateistákat nem érdekli az igazság. Továbbra is hazudoznak.
"Vagy az hogy keresztény gyerekeket vettek el magukkal. A hivatalos szabályok szerint a muszlim hadseregbe nem kötelező nem-muszlim lakosok, helyette egy hadi adót kell be fizetni nekik amit Jizyának hívnak. (Ezt az adót a törökök nem szedték be.)"
A jizya nem hadiadó. Még ezt sem tudod? Nem muszlimok által fizetendő adó mivelnyilván nekik is hozzá kell járulni a közösbe.
"Szóval felesleges emiatt szidni az iszlámot, hisz a törökök sem az akkor vallott szabályait nem tartották be, sem a könyvekbe le írt szabályokat. Csak jöttek, láttak, loptak-öltek, majd elmentek."
Te török vagy és ennyi számodra az Oszmán-Birodalom? Jöttek, láttak, loptak-öltek? Az őseid leköpnének téged. A magyarok még a 17. század végén is inkább álltak a muszlim törökök oldalára mint a keresztény habsburgok oldalára ami tehát 150 év után is ami mindent elmond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!