Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez mégis hogy van a Katolikuso...

Ez mégis hogy van a Katolikusoknál?

Figyelt kérdés
A katolikusok miért imádkoznak szentekhez, angyalokhoz, ha a Biblia azt tanítja, hogy a halotti világ meg az élővilág között olyannyira nincs kapcsolat, hogy pl, ha te kimész valakidnek a sírjához a temetőbe az akkor se hall semmit. Meg az is írva van,hogy a halottakkal kommunikáló, halottakról tudakozó az nagyon utálatos Isten szemében. Meg tehát az is, hogy mindent csak Isten hall meg Jézus és, ha mondjuk angyalok is sietnek a segítségedre akkor azt is Isten parancsolja nekik.

okt. 26. 18:00
1 2 3 4 5 6 7
 21/64 A kérdező kommentje:
18 Megint csak jó szóviccnek lehettünk tanúi. A holtak igenis elérhetetlenek, ez írva van a Bibliában. Lehettek, azok akárkik is életükben. Továbbá eretnekség Isten helyett máshoz fordulni. Ezek ugyanúgy a ti sajátos találmányaitok, mint a purgatórium, a gyertya gyújtás valaki lelkiüdvéjért, mert azt hiszitek, hogy Istent befolyásolni lehet... vagy mint a pápa Istensége vagy, ha már mindenszentek, akkor az, hogy akkor a halottak vissza jönnek és ellenőriznek minket. És azt is elmondtam, hogy amikor angyalok sietnek valaki segítségére az is csak Isten parancsára lehetséges. Láthattuk, hogy amikor angyalok magánakcióba kezdtek pl: Az őrzők, Lucifer stb... Az mivel járt nekik. És olyan is valóban volt, hogy pl Ábrahám alkudozott Istennel, de azt még a földi életében tette.
okt. 27. 12:30
 22/64 munyamunya ***** válasza:
14%

20as,

Értem, tehát központilag előírt jelleggel felsorolnak minden ismert és ismeretlen bibliai személynevet, biztos ami biztos alapon. Vajon hány darab 'szent' közbenjárása szükséges a különféle kívánságok teljesüléséhez? Ha ezen a napon mindenkit elő kell húzni a hatékonyság érdekében, akkor más alkalmakkor miért elég akár csak egyetlen illetőtől kérvényezni a 'közbenjárást'?

Amúgy teljesen félreértetted a kérdésemet. Veled pl. mikor fordult elő legutóbb, hogy _magadtól_ valamelyik pátriarkához imádkoztál? Milyen _személyes_ küzdelem során érdemes mondjuk Noéhoz fordulni? És mi az, amivel konkrétan ő segíteni képes rajtad?

okt. 27. 12:38
 23/64 IstenGyermeke1 ***** válasza:
87%

Látom felettébb tájékozatlan vagy a katolikus hitet illetőleg. Ez önmagában nem baj. De hogy az pontosságot meg sem közelítő mindenhonnan összevadászott értesüléseid nagyon nem fedik a valóságot. Így kérdem én, mi alapon akarod bírálni? Csak magadból csinálsz hülyét.

Mert 100%-ban igaztalan, amit leírtál. Írhatnék mindegyikről pontosabban oldalakat is, de nem hiszen, hogy sok foganatja lenne.

Levonnám a tanulságot: ha valamit bírálni akarsz, nem egy ártalmas dolog, ha ismered is azt.

okt. 27. 14:14
 24/64 anonim ***** válasza:
81%

Te hitetlen vagy, a katolikusok pedig hívők. Jézusnak Mártához intézett szavai jutnak eszembe, csak sajnos te nem hiszel, Márta hitt.

okt. 27. 14:21
 25/64 A kérdező kommentje:

23 Én pontosan ismerem a katolikusokat és tisztában vágyom a Bibliában léírt dolgokkal is. Csak onnan van

minden hivatkozásom és onnan, hogy ismerem a katolikusokat.

okt. 27. 14:27
 26/64 anonim ***** válasza:
100%

Ha ismered, akkor miért hazudsz és ferdítesz? Ezen felül írod ki kérdések tucatját hetente?

okt. 27. 14:29
 27/64 A kérdező kommentje:
26 Ti vagytok, akiket megtévesztettek a köztünk járó démonok, akiket szenteknek hisztek. És nagyon ritkán szoktam kérdést írni. Ez is egy kivételes alkalom volt, mert sokat gondolkodtam ezen.
okt. 27. 14:36
 28/64 anonim ***** válasza:
100%

Kivételes? Miért, most az ördög kicsit hangosabban súgott a füledbe, hogy támadd Krisztust Egyházán keresztül? Gondolom a többi kérdésed is kivételes alkalom, akkor is kivételesen súgta a füledbe a sátán, hogy támadd a katolikusokat hazugságaiddal.

okt. 27. 14:44
 29/64 Potyondi Gergely ***** válasza:
76%

Kérek szépen mindenkit, hogy ne azzal töltse az idejét, hogy a másik keresztény egyház tagjait támadja.

A mai világban különösen fontos hogy megvédjük a kereszténységet a hitetlenektől és a hamis vallásúaktól.

okt. 27. 15:00
 30/64 IstenGyermeke1 ***** válasza:
87%

Ha ismernéd legalább egy igaz kritikát írtál volna. Ha ismernéd a Szentírás nem csak úgy légből kapott módon jelentenél ki valamit, hanem alá is támasztanád.

Én hoztam szentírási igehelyeket, te nem. Úgyhogy eddig én állok egy alátámasztott állítással; míg te csak vádaskodsz és (már megbocsáts a kifejezésért, de nem tudom szebben megnevezni) hazudozol.

Valahogy nem érzem hitelesnek a vitakultúrádat, nem is tudom miért...

okt. 27. 15:57
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!