Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Római katolikusoknál van...

Római katolikusoknál van olyan tisztségviselő aki házasodhat, de mégis az egyházat szolgálja? (görög katolikusoknál pl házasodhat a pap is, ilyesmikre gondolok)

Figyelt kérdés
köszi :)
2023. jan. 5. 13:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
70%
Diakonus
2023. jan. 5. 13:03
 2/11 anonim ***** válasza:
Szerintem a laikus testvérek ilyenek.
2023. jan. 5. 13:03
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

1. állandó diakónus, illetve azok, akik régebben a kisebb papi rendekben részesültek pl. akolitus.

2. görög katolikusoknál sem házasodhat a pap, szentelés előtt kell megnősülni

2023. jan. 5. 13:24
 4/11 A kérdező kommentje:
3 as jogos, igen de a római katolikus papnak semmi se lehet, de a görög megtarthatja a feleségét ha szentelés előtt volt már igen igazat irsz- no ezt szerettem volna kérdezni a rómaiaknál senki nem házasodhat vagy csak a pap? (tehát ha már eleve nős, vállalhat e tisztséget)
2023. jan. 5. 15:08
 5/11 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek
2023. jan. 5. 15:08
 6/11 anonim ***** válasza:
Ahogy írták, az állandó diakónus ilyen. Vagy pl. az akolitusok.
2023. jan. 5. 15:14
 7/11 A kérdező kommentje:
köszi
2023. jan. 5. 17:00
 8/11 anonim ***** válasza:
Annyit még hozzátennék, hogy igen, az állandó diakónus házasodhat, de ő is csak mielőtt felszentelték és nem házasodhat újra. Akárcsak a görögkatolikus pap.
2023. jan. 6. 13:41
 9/11 A kérdező kommentje:
ÉRTEM köszi tehát ha van felesége (esetleg már rendes család) az "maradhat" de újra nem nősülhet, ha elvállnak. Bocsi, nemi életet élhet a feleségével? Én nem értek hozzá ,,,
2023. jan. 6. 15:47
 10/11 anonim ***** válasza:
#9 tudtommal élhetnek. Az állandó diakónusok biztosan. A görögkat. papoknál nem tudom van e rá valami szabályozás, de alapvetően ők is élhetnek nemi életet.
2023. jan. 6. 16:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!