Elképzelhető, hogy mégiscsak az ókori görögöknek volt igaza és Zeusz az igazi isten?
"Nem rossz dolog a kompromisszum, így Isten sem rossz."
Ezt Zeuszra mondhatod, de egy végtelen istenre nem.
"Majd pont te mondod meg Istennek, hogy"
Mint említettem: egy végtelen istennek VANNAK bizonyos tulajdonságai, amelyek nem lehetnek végesek. Ilyen pl. a jósága, igazságossága, előrelátása, stb.
Kompromisszumot ő semmiféle esetben SEM használ, mivel ez nem lenne végtelen.
"Feltételezem, hogy Isten vár, hogy magunktól jöjjünk rá"
Egy végtelen isten ilyet nem tesz, mivel ez nem a legjobb megoldás.
Illetve ha olyanra alkotott volna minket, hogy azonnal, tévedések nélkül megtaláljuk a legjobb megoldást, akkor valóban várhatna.
"Ha a kritika alázás is egyben"
Ha most így érzed, akkor valamit nem értettél meg, vagy egy érzelem vakított el. Próbáld még egyszer megnézni, de most józanul.
"Mint említettem: egy végtelen istennek VANNAK bizonyos tulajdonságai, amelyek nem lehetnek végesek: Ilyen pl. a jósága, igazságossága, előrelátása, stb."
ööö... miért nem lehetnek MÁS tulajdonságai? Pl: gonosz vagy szakállas, esetleg érdektelen?
Ezt gondold végig te, hogy mi illik bele a világképedbe.
A keresztények szerint ennek az istennek kizárólag végtelen és jó tulajdonságai vannak.
Ezt döntsék el ők.
Én elfogadom a többségi véleményt. Vita esetén az eredetit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!