Hívők, főleg reformátusok! Ti hogyan viszonyultok az egyházatok politikai kapcsolataihoz?
Én konfirmált református vagyok, de megmondom őszintén, a kegyelmi botrány óta nem volt gusztusom templomba menni. Nem felejtettem el az Evangéliumot, a Heidelbergi Kátét, a Második Helvét hitvallást. Se Luther Márton, Kálvin János, Zwingli Ulrich, vagy a magyar gályarab-prédikátorok örökségét. De a mai Magyarországi Református Egyház helyzete nekem csalódás.
Szerencséjükre nélkülem is kapnak a hívők számához képest irreálisan magas állami pénzeket, úgyhogy nélkülem is jól megvannak.
Szerintem ezek emberek hibái. Gyalázatos és romlott dolgok, de nem az egyház bűnei. Az ember mindig is tökéletlen és bűnös volt.
Jézus Krisztus ezt mondja:
Mt23:3 “Mindazt tehát, amit mondanak, tegyétek meg és tartsátok meg, de cselekedeteiket ne kövessétek, mert nem azt teszik, amit mondanak.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!