Zsidó testvéreim. Hol szokott olyan mise lenni ahol a keresztények és a zsidók közös istentiszteletet tartanak?
Értem, annyira kereszténygyűlölő vagy, hogy szeretnél ebben hinni, de láthatóan még a főrabbik is elmennek keresztény templomokba, részt vesznek akár misén, akár istentiszteleten is.
Egyébként az általad linkelt oldalt is elolvashattad volna:
"Fear of entering a church may have been relevant in certain countries in earlier periods, but does not apply today."
Az általam linkelt zsidó oldal leírja hogy zsidók még csak be sem mehetnek keresztény templomba mert ott bálványimádás történik ami szerepel a Talmudban is de szerinted én vagyok bálványimádó? :)
Tessék még egy zsidó oldal ami leírja hogy zsidóknak tilos még csak belépni is egy keresztény templomba:
"Az általam linkelt zsidó oldal leírja..."
Elolvastad amit onnan idéztem? Tudod értelmezni, megy annyira az angol?
Maimonidész akit a legnagyobb zsidó rabbinak, filozófusnak tartanak szintén azt mondta, zsidók nem mehetnek be keresztény templomba.
Thus, both Maimonides and Rabbi Yehuda Hahassid – in the uncensored versions of their texts – forbid entry into churches, a position that has been affirmed throughout the centuries.
Szóval nem csak innen onnan összekapart youtube videókban állítják :)))
"Elolvastad amit onnan idéztem? Tudod értelmezni, megy annyira az angol?"
Én igen de te biztosan nem. Egy kérdéssel kezdődik.
QUESTION: My rabbi says it is forbidden for Jews to enter a church.
Tehát ma is tiltják a rabbik.
"Na akkor ki a hülye?"
Továbbra is te vagy az. Hivatkozol folyton a Talmud egy állítólagos mondatára, de a zsidók szent könyve a Tóra és Tanakh. A Talmud az csak egy értelmezés gyűjtemény, amiben számos eltérő vélemény is szerepel különböző dolgok kapcsán.
Legalább annyi eszed lenne, hogy tudnád, mire hivatkozol, de ennyi sincs.
Hogy segítsek és ne maradj hülyén, a Tóra az olyan, mint hamis vallásodban a Korán, a Tanakh az olyan mint hamis vallásod leghitelesebb hadíszai (ha egyáltalán vannak ilyenek, mert mind több száz évvel a hamis próféta halála után íródott). A Talmud az pedig olyan, mint a különböző muszlim iskolák, a szent iratok különféle értelmezése.
"Maimonidész szerint..."
Továbbra se érdekel senkit ez, láthatóan a zsidók többségét sem.
"Szóval azok vannak kisebbségben akik szerint nem tilos."
Bármi kimutatás erről? Mert az általad linkelt oldalon is azt írták, hogy be lehet menni.
"Az itteni rabbi közismerten benyal a magyar hatóságnak"
Nyilván, azért állnak évek óta vitában a fidesszel. Gondolom az izraeli főrabbi is a magyar hatóságnak nyal be, amikor ilyen keresztény templomban rendezett ökumenikus alkalom volt.
Egyébként a muszlimok is bemennek templomokba. Például a törökországi Szent Bölcsesség bazilikába is.
"Továbbra is te vagy az. Hivatkozol folyton a Talmud egy állítólagos mondatára, de a zsidók szent könyve a Tóra és Tanakh. A Talmud az csak egy értelmezés gyűjtemény, amiben számos eltérő vélemény is szerepel különböző dolgok kapcsán.
Legalább annyi eszed lenne, hogy tudnád, mire hivatkozol, de ennyi sincs."
A Tóra a Tanakh része te szerencsétlen. Még ennyi eszed sincs hogy ezt tudd de leállsz veszekedni? :)
"Hogy segítsek és ne maradj hülyén, a Tóra az olyan, mint hamis vallásodban a Korán, a Tanakh az olyan mint hamis vallásod leghitelesebb hadíszai (ha egyáltalán vannak ilyenek, mert mind több száz évvel a hamis próféta halála után íródott)."
Ebből a hozzászólásodból is kiderül, te vagy a hülye :) A zsidók számára a Tanakh az olyan mint Korán a muszlimok számára a Koprán, nem pedig a Tóra. A Tanakh magyarul zsidó Biblia aminek része a Tóra vagyis Mózes öt könyve. Szívesen :)
"Továbbra se érdekel senkit ez, láthatóan a zsidók többségét sem."
Szerintem a zsidókat érdekli mit mondott a legnagyobb zsidó vallásszakértőnek tartott Maimonidész.
"Bármi kimutatás erről? Mert az általad linkelt oldalon is azt írták, hogy be lehet menni."
Az általam linkelt oldal úgy kezdődik hogy a kérdést feltevő azt mondja a rabbija megtiltotta hogy keresztény templomba menjenek a zsidók. Megnéztem a Youtubeon, Tovia Singer a legnépszerűbb rabbi és ő is azt mondja, zsidók nem mehetnek be keresztény templomba mert ott bálványimádás történik.
"Nyilván, azért állnak évek óta vitában a fidesszel. Gondolom az izraeli főrabbi is a magyar hatóságnak nyal be, amikor ilyen keresztény templomban rendezett ökumenikus alkalom volt."
Persze, mivel be sem tehetné a lábát keresztény templomba. Azzal hogy bemegy, benyal a magyar hatóságnak.
"Egyébként a muszlimok is bemennek templomokba. Például a törökországi Szent Bölcsesség bazilikába is."
Keresztény szertartáson nem vehetünk részt mert az bálványimádó szertartás de olyan tiltással nem találkoztam hogy be sem lehet menni. Szóval bemehetnek a muszlimok keresztény templomokba. Mondjuk nem tudom miért mennének.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!