Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Most mi fog történni, hogy...

Most mi fog történni, hogy nyíltan szembeszegültem az ördög kísértésével?

Figyelt kérdés

Előzményként tudni érdemes, hogy drogfüggő voltam. Évekig próbáltam leállni, de nem ment, elvesztettem végül mindent, amit magaménak tudhattam.

Már öngyilkos akartam lenni, amikor kegyelmet kaptam az Istentől. Ez évekkel ezelőtt történt. És onnantól kezdődött az erőn felűli kísértés. Volt, hogy nem tudtam ellenállni a kísértésnek és hosszabb, rövidebb ideig ismét a drog markában voltam.

Ha találtam módot arra, hogy megelőzve a visszaesést ellehetetlenítsem a droghasználatot, az ördög egy sokkal keményebb kísértési formával jött elő. És most az van, hogy Julius óta nem kábítószereztem, nem is nagyon ittam. De már hetek óta dobálja be a környezetembe azokat, akikkel egykor kábítószert szereztem mindenféle ajánlatokkal.

Ma pedig ismét megtörtént a dolog, hogy egy visszautasíthatatlan ajánlattal rukkolt elő valaki, szinte már fizetnek azért, hogy kábítószerhez jussak. Tehát eldurrant az agyam és kerek perec végűl a következőt írtam le az illetőnek:

"Hiszen pont veled kísért az ördög.

Előtte az Ivánnal kísértett hetekig.

Ez megy mát hetek óta.

Előtte folyamatosan az öcsémmel kísértett.

Nem te kísértesz, hanem az ördög kísért általad.

Holnap jönnek a kölykeim. Nálam lesznek egy hétig.

Ezért kísért az ördög.

Azt akarja, hogy elb@szott apja legyek a gyerekeimnek, hogy ismét szenvedjek.

Nem engedhetek neki megint. Legutóbb is megértem kimenteni magam a sz@rból júliusban.

Tudod, milyen boldog voltam, amikor a ricsi eltakarodott? végre egy ideig nem basztatott senki ezekkel a szarokkal.

Nem fogom azt hazudni megint neked, hogy b vagxok bassva! Hanem kerek perec megmondom neked. Nem! Nem ér annyit. A közelében sem akarok lenni a cuccnak és olyannak sem, aki tudom, hogy tud cuccot. "

A kérdésem az lenne, hogy miért? Miért olyan fontos ennek a rohadéknak, hogy ismét kábítószerezzek? Várható-e , hogy az ördög szintet lép és egy ellenálhatatlan nőt küld hozzám, aki szinte könyörögni fog, hogy kokaint szippantsak fel a combjáról? Annak mondjuk már tényleg nem biztos , hogy tudnék ellenálni. Esetleg megnyerem a lottó főnyereményt? Akkor sem tudnék ellenálni ezeknek a kísértéseknek.

Főleg olyanokat kérdeznék, akik gyakorlottak a kísértésekben. Mi várható ezután? Mik a tapasztalatok, akár más jellegű kísértéseknél?

dec. 28. 10:33
A kérdező szavazást indított:
Le fog álni az ördög, mert vereséget szenvedett.
Nem áll le a kísértéssel és szintet fog lépni.
4 szavazat
1 2
 1/14 tgt ***** válasza:
34%
Nem kell ebbe többet belelátni, mint ami benne van. A drogfüggőség betegség. Nem az ördöggel kell hadakoznod, hanem keresni egy jó addiktológust.
dec. 28. 10:54
 2/14 anonim ***** válasza:
35%

Igazából ez azért van mert látja hogy rátaláltál Istenre. A függőségek a legnehezebbek. Az ördög mindig kísérteni fog.

Minél közelebb kerülsz Istenhez, az ördög annál inkább el akar Isten mellől távolítani. Nem lehet tudni mivel fog kísérteni. Ismeri mindenkinek a gyengeségeit. Az a lényeg hogy sose vedd le a szemed Istenről, bízz az Ő irgalmában és megbocsátásában. Imádkozz többet, kérd segítségét a kisertesekben! Ne feledd, Jézust is kísértette az ördög. Nem vagy egyedül, mindenkit kísért. És ha vissza is esel, akkor se csüggedj el, mert amíg benned van az akarás hogy változni akarsz , addig semmi sincs veszve.

dec. 28. 10:59
 3/14 anonim ***** válasza:
57%

Ez a lényeg, hogy Jézust is megkísértette. Elvárni ezektől, hogy ne kisértsenek, olyan mint elvárni valakitől, hogy ne egyen. Azt kell elérni, hogy ne legyél "ízletes falat" nekik, minél jobban kisértenek, annál keményebben tarts ki. Mert épp ez a jel, hogy jól haladsz. Egyre jobban irritálja őket. Ha nem adsz figyelmet nekik, csak simán elküldöd, az a legjobb.

Van még egy érdekesség, ezek mindenhol próbálkoznak, sok a sötét hatás alatt élő ember. Szóval itt is itt vannak. Vajon miért jön ide egy ateista, a Vallás csoportban (még csak nem is a Valláskritika), hogy a kérdésben szereplő hit ellen szóljon válaszában? Mert nem tudja megállni a negatív tettet. Ugyanúgy, mint akik téged megkeresnek vagy te magad, amikor függő voltál. Hanem tudja megállni, pedig nem stimmel, amit csinál, akkor nem ő dönt arról, amit tesz.

dec. 28. 11:11
 4/14 A kérdező kommentje:

1-es!

Túl vagyok már néhány elvonón és két drogrehabon is. Nem eggy dialektológussal beszéltem erről a problémámról. Lehet pszichológiai úton is közelíteni ehez a "betegséghez", lehet vizsgálgatni neurobiológiai szemszögből az agy kémiáját. De sem gyógyszer, sem pszichológus, sem semmiféle egyéb praktika nem működött nálam, csak amikor Jézushoz kiáltottam segítségért, úgy, mint Istenhez!

Attöl a pillanattól még ha időnként el kis gyengültem mégis beindúlt valamiféle felépülési folyamat. Hála Istennek!

2-es!

Ez az, másban nem is lelem igazán örömöm, mint Isten keresésében és a felfedezéseim megosztásával másokkal. Kétségem nincs a létezése felől és afelől sem, hogy segít, ha kérem. Szavaid sokat segítenek, reménnyel töltenek el.

Csak ez az, ami idegesít: mert sajnos afelől sincs kétségem, hogy létezik a másik oldal is. És eddig az volt a tapasztalatom, hogy egyre kifinomultabb kísértések kerülnek kidolgozásra, mintha számítanék valamit, holott gyakorlatilag egy senki vagyok, teljesen átlagember. És nem képes elengedni, nem akar elengedni.

Ez a kábítószeres példa a legszembetűnőbb számomra és tudom, hogy a legnagyobb kárt azzal okoznám, ha engednék ennek a kísértésnek. Nem csak nekem, hanem azoknak is, akik valamiért mégis felnéznek rám. Példáúl a gyerkőceim, akikkel sajnos csak a tan szünetben van lehetőségem találkozni.

Kezdem azt hinni, hogy nem is én vagyok a fontos, nem is én vagyok a fő célpont, hanem csak rá akar venni, hogy engedve a kísértésnek ismét csalódást okozzak azoknak, akik körülöttem vannak.

dec. 28. 11:19
 5/14 tgt ***** válasza:
83%
Kerdező: akkor keress egy keresztény szemléletű rehabot, vagy önsegítő csoportot. Az ördöggel való tusakodásod nem fog elöbbre vinni.
dec. 28. 11:25
 6/14 A kérdező kommentje:

3-as, ebben igazad lehet. A legtöbb drogos sorstársam egyébként ateista. Én is az voltam, csak amikor kínlódtam az elvonásoktól, akkor jöttem rá , hogyha Istent keresem vagy egyáltalán ezekre a spirituális tanítások bölcsességeit kutatom, akkor enyhült az elvonási tünet, amíg azzal foglalkoztam.

Igaz évek teltek el, mire képes voltam elhinni, hogy létezik Isten, Jézusnak hívják és képes segíteni a betegségemen.

Én nem akarok sem az ateisták ellen sem a másban hívők ellen uszítani, mert annak nincs értelme. Persze azt én is megtapasztaltam, hogy belémált egy egy ilyen figura az észérveikkel, csak amikor az alkoholista kollégám okoskodott erről, akinek kifele lógott a lába a cégtől a pia miatt, akkor azért elgondolkodtam, hogy mennyire is látják tisztán az ilyen figurák az ateizmus előnyeit.

Jó, templomba én sem járok, mert hiszem, hogy az Úr nem lakhat kézzel épített házban és nem is várja el, hogy templomban imádják, különben eleve templomokat is teremtett volna a kezdetekkor. Ettől függetlenül a Biblia bölcsességeit értékelem és a tanítás jelentős részét próbára téve kijelenthetem, hogy működnek.

csak ez a kísértés ne lenne. Felzaklat. Ilyenkor ki kell írnom magamból ezeket. Mert dühös vagyok, hogy piszkálják a lelkemet ezek az esetek.

dec. 28. 11:31
 7/14 anonim ***** válasza:
35%

Nem magunkért élünk, hanem másokért. - van egy ilyen gondolat.

Ha fordítva nézed, aki rossz úton halad, az általában nagyon kicsi akadályokba szokott ütközni, leginkább csak a lelkiismeretébe egy darabig. Ez indirekt bizonyíték.

Persze, hogy egyre kifinomultabbak a módszerek, ahogy haladsz. De az ellenség alapvetően gyenge. Aki erős, annak nem kell alattomosnak lennie, hazudnia, csalnia, kisérténie, mások életerejéből élnie. Aki erős az ki meri mondani nyíltan az igazat, nem hazudik. Aki erős annak van saját energiája. Az ellenség gyenge.

dec. 28. 11:33
 8/14 anonim ***** válasza:
52%

Csak Isten szellemének támogatásával tudsz ellenállni, de nem lesz egyszerű, vagy túl könnyű. Ehhez azok is segítségedre lehetnek, akik támogatást tudnak nyújtani. Vagy is legyél olyan emberek társaságában, akik segíteni, építeni tudnak, nem rombolni.

Az nagyon fontos, hogy élj az ima lehetőségével, és mindig kérd Isten támogatását, fokozottabban akkor amikor érzed, hogy rosszat kellene tenned.

Sátán nem fog leállni, mert ha egy valamiben nem sikerült elbuktatnia, próbálkozni fog mással, amiről tudja, hogy a gyenge pontod.

Ezért kerülj minden olyan filmet, társaságot, olvasmányt, ami rossz hatással lehetne rád. Járj gyülekezetbe, és kérd a testvérek segítségét is.

dec. 28. 12:29
 9/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Van egy mondás, ami így szól: "Nem kell, hogy megismerjelek téged, hadd ismerjem meg az 5 legjobb barátodat, és megmondom, milyen ember vagy."

Ez alapján az egyik legfontosabb dolog szerintem, hogy olyan emberektől óvakodj, sőt radikálisan szakítsd meg velük a kapcsolatot, akik vissza akarnak húzni a régi életedbe. Akkor is szakíts meg velük minden kapcsolatot, ha meggyűlölnek, vagy ellenségessé válnak veled szemben. Jobb elveszíteni néhány barátot, mint elkárhozni, remélhetőleg egyetértünk.

Imádkozz rendszeresen, mert egy nehéz állapotból kell kijönnöd, és ez saját erőből nem fog menni. Ezen kívül fontos, hogy olyan emberekkel vedd magad körül, akik jó irányba befolyásolnak, akikkel őszinte lehetsz, és segíteni tudnak. Akik melletted állnak a harcodban, és ha meg is inogsz, mert elmondod nekik, pl. hogy el akarsz menni valakihez, akivel együtt drogoztatok korábban, azt mondják, hogy "Nem barátom, szeretlek, és ezért nem engedem, hogy odamenj, és tönkretedd, ami eddig elértél, nem mész oda, hanem billiárdozni megyünk, vagy eljössz hozzám vacsorázni, vagy moziba megyünk, vagy akármi mást csinálunk, ami nem bűn."

Túldramatizálni nem kell az ördög hatalmát, mert csábítani tud, hazudni tud, hogy úgysem lesz semmi baj, de rákényszeríteni nem tud senkit semmi bűnre, azt mindig mi magunk választjuk. De ahogyan Isten is általában embereken keresztül szól és tesz dolgokat, úgy az ördög is így szokott működni. Tehát a legfontosabb dolog azokkal az emberekkel radikálisan megszakítani a kapcsolatot, akik rossz útra akrnak vinni. Letiltani a telefonszámukat stb.

üdv, a javuló Stefán

dec. 29. 16:16
 10/14 Senior Séf ***** válasza:
0%
Ahhoz képest, hogy az ördög nem létezik, ügyes gyerek vagy, hogy szembeszegültél vele.
dec. 29. 18:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.