Ördög látomás!Hallucináció vagy valódi látomás?
Sok vallási tematikájú gondolatom van, hol boldog hol stresszes volt egy éjszaka amikor egész éjszaka virrasztottam és imádkoztam.Majd amikor másnap éjszaka lefeküdni készültem, láttam a falra vetülő halvány modem fényénél ahogy néztem magam elé, amint egy ördögi lény egyfajta árnyékként van a falamon, táncolt repdesett majd eltűnt, aztán hátra feküdtem és a plafonon a lámpánál repkedett körbe-körbe és mutogatott rá, fekete füstöt bocsájtott ki, nagyon pici volt, kb 15 centi, elkezdtem imádkozni becsuktam a szemem, megnyugodtam és eltűnt...Ez a fáradtság, kimerültség, vagy valami komoly mentális baj, esetleg valós látomás?
A bibliában nem olvasni arról hogy az ördög közvetlen, ijesztő, fenyegető módon tűnik fel, egyedül Jézusnál és a sivatagi atyáknál olvastam hogy kb teljes valójában megmutatkozik...Mi lehetett ez?
(Nem alvásparalízis volt, meg nem is szer hatás).
Sátán nem úgy néz ki mint egy fizikai állat, pl a denevér, nincsenek patái, sem szarvai. De még vasvillája sincs.
Ő egy angyal aki nagyon eltévedt, és nem is akar visszatalálni a helyes útra. Szereti a hatalmat, és a démonaival, akik szintén angyali teremtmények, örömet találnak az emberek, vagy az állatok mentális, vagy fizikai gyötrődésében.
Vagy is a hústestet élvezettel gyötrik. Ez szerez nekik örömet.
Ezért képzelted el, hogy az ördögöt láttad, mert így mondták, vagy tanították neked.
Ügyesen tetted, hogy éltél az ima lehetőségével.
Békesség neked, kérdező!
Talán hallucináció, mert ilyen jelenések nem léteznek démonoktól meg egyéb, vallási terminológiájú babonás, dogmatikus lényektől. Ez mind mese, félelemkeltés. Amikor az ember eltávolodik Istentől, akkor a sízve egyre inkább megkeményedik és megtelik félelemmel, képmutatással, hazugsággal, békétlenséggel. Aki Istenben nincsen, akinek ne gyermeki a szíve, az ilyen. A megannyi gondolkodás, okoskodás, a számos káros ingerület beszívása, a világi tudás halmozása, a fel nem dolgozott traumák, lelki abúzusok együttese alakítja ki ezt a békétlenséget az ember elméjében, ami megfertőzi a szívet is, majd kárba veszik a lélek. Érkeznek a betegségek majd a fájdalmas elmúlás: a halál. A lélek meggyengül, ami kihat a testre is. Ez a békétlenség állapota, amikor az ember nem Istent választja (nem a vallást!), hanem inkább a testi vágyaira figyel, inkább a világot emeli fel, inkább embereket követ, bálványoz.
Benned is ezek együttese váltotta ki ezt a hallucinációt, mert ami a szívben, azt szóljuk, azt az életet alakítjuk ki, azt éljük. Ezért érdekes a pszichológiában használatos Rorscach-teszt is, az absztrakt tintapaca képek gyűjteménye, amely pontosan azt mutatja meg, mi honol az ember szívében, mit lát bele, mi váltódik ki belőle a képek láttán. Te is ugyanezt láttad, csak más módon. Lehet mentális fáradtság is.
Viszont kérlek téged is, hogy óvakodj attól, amit 3-as kommentelő írt, mert ez vezet tévútra! És pontosan az ilyen kommentektől leszel telve ilyen szintű félelemmel, babonával. Semmilyen levettetett szárnya kreatúra nincsen! Nem léteznek sem démonok, sem bukott angyalok. Ezt vallási misztérium, babona. A bukott angyalok egy szimbólum. Mindenki bukott angyal, aki nem Istennek szolgál, aki testi még, telve félelemmel. Isten nem vallás, semmi köze ezen rendszerekhez. Ezért lett az kijelentve fentebb, hogy a megannyi káros inger is indukálja ezen hallucinációkat, amiket magunka szívünk naponta. Vigyázz, kérlek téged is, miket engedsz a szívedbe! Olvastam olyan történetet, amiben a magyar! szülő elmesélte, hogy hála Istennek kijöttek már a felekezetekből, ahol a gyermeke démonokat vizionált korábban! A gyermek! Többen is mesélték, hogy milyen pszichedelikus dolgok történnek ott. Vannak róla videók is, de nem ajánlom. Ez a félelemkeltés. Csak az ember lett teremtve Isten által, senki más nincsen. Azért, hogy a felelősség is a miénk legyen, és ne tudjunk másra mutogatni. Ez nem a filmek világa. Ott elfér, sajnos, ha már így alakult okkal. De megint más az Igazság.
Légy gyermek, kiálts Istenhez, beszélgess Vele, vallástól mentesen! És lesz békességed, örömöd, és nem fogsz ilyeneket látni, erről bizonyságot teszek. Neki szolgálj, ne sántikálj kétfelé. Ne félj, higgy Benne és Krisztusban. Nincsen démon, csak a gyarló szívünk, az a sátán. Ezt nem akarják elárulni az embereknek, hogy a sátán az valójában bennünk van, tőlünk ered. A gyarló, félelemmel teli szív az, ami az elméből ered. Ezért mondja Krisztus is Péternek, hogy: "Távozz tőlem, Sátán!
A Szent Lélek adjon a kegyelméből békességet, örömöt!
Üdv.
5#
De amúgy mi volt akkor Szent Antallal például akihez "személyesen" mentek oda kísérteni vagy Szent Fausztina aki "látta" az ördögöt, az a haldoklók ágyánál, meg csikorgatta a fogát azon hogy sok lelket vesz ki a kezéből...
Mert akkor ezzel azt állítjuk, hogy a szélsőségesen aszkéta nagy szenteknek tulajdonképpen pszichedelikus történései voltak az életmódjuk miatt nem pedig valós dolgot láttak?
Békesség neked, kérdező!
Léleképítőek a szavaid, de Istené a dicsőség, nem emberé!
Botrányos, igaz? Megértem, hogy nagyon sokak számára az. És még mi volna akkor, ha sokak egyre inkább azt látnák, ami van, nem pedig azt, amit ők akarnak, vagy amit velük láttatni akarnak. Nincsen semmiféle ilyen hókuszpókusz, ez misztérium, ördöngősség. Ördög látása, meg démonűzések. Isten irgalmazzon! Amikor valakiből állítólagosan démont űznek ki, ahogyan azt Krisztus is tette, az csupán szimbólum, lelki síkon zajlik. Az adott ember szíve félelemmel telt meg. Ezt ismerteti fel vele Isten Lelke, szembesíti, aki ezáltal megnyugszik, békessége lesz. Ennyi! Ez nem a filmek világa. Persze ki ezt mondja, ki azt; abban hisz mindenki, amiben akar egy szintig.
A másik, hogy azok a személyek akiket te említesz, olyan valójában nincsen, hiszen senki sem lehet Szent, csakis Isten! Az, hogy őket a vallás, ember így nevezte el, az egy dolog, de nem Isten tette. Embert szentté avatni - nem semmi! Látásaim nekem is vannak, álmaim is, és voltak a prófétáknak és másoknak is, és a mai napig is vannak, akiknek Isten így jelenti ki magát. De ezek - bizonyságot teszek erről magam is - nem pszichedelikus megtapasztalások, nem ezoterikus, spirituális élmények, hanem lélekbe kijelentett látások, amik intim dolgok. Amikkel nem illik dicsekedni, hogy mik voltak azok és azokat pénzzé tenni. Ez nem a szent szellem kiáradása! No, az olyan. Ilyen élményei lehettek nekik, nem állítom, hogy nem. De hogy ördögöt vizionáltak meg egyéb ilyen őrület, az biztosan nem, mert nem léteznek ilyenek.
A Szent Lélek adjon a kegyelméből!
üdv.
Hogy mekkorát röhögtem a kérdésen és a - főleg #5. - válaszokon! 🤣😁
Nos ez van, amikor valaki úgy osztja az észt, hogy közben fingja nincs róla, miről van szó.
Elismerem, senkinek nem tehetek hányást a szemére 😊, mert ez eklatáns példája annak, hogyan alakult ki ősidőkben a VALLÁS.
Az egész jelenségnek racionális pszichológiai magyarázata van, a neve:
PAREIDOLIA!
"Aki nem hiszi, járjon utána!"
"A másik, hogy azok a személyek akiket te említesz, olyan valójában nincsen, hiszen senki sem lehet Szent, csakis Isten!"
Mondja a sátán, s mit mond Isten a Szentírásban:
"mert én, az Úr, vagyok a ti Istenetek: szentek legyetek, mert én szent vagyok."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!