A Hit Gyülekezete keresztény?
Figyelt kérdés
Melyik felekezetbe tartoznak? Hiszik, hogy Jézus Krisztus maga Isten?tegnap 23:49
2/10 Thunderfairy válasza:
A Hit gyülekezete egy jó nagy szekta. Egyébként keresztény vallásuak.
3/10 A kérdező kommentje:
Ha szekta, akkor nem keresztények. A keresztények Jézus Krisztus szavainak követői. A kereszténység lényege nem az, hogy elbújunk, és bent a csoportban beszélünk Istenről. Keresztényként, Jézus Krisztus szavainak követőjeként hiszem, hogy Jézus Krisztus szavait a háztetőkről is lehetne hirdetni, sőt, onnan kellene, hiszen a kereszténység nem egy szekta, hanem Jézus Krisztus szavainak követése! Amit mindenkinek tudnia kell, a kereszténységet nem kell elrejteni! Sőt, Jézus Krisztus az egész világot, az összes embert megváltotta a bűneitől! Nincs szégyenkezni valójuk, és a keresztény tanításokat, ingyen kéne tanítani mindenkinek! Szerencsére van Újszövetség, de azt sajnos sokan nem olvassák.
ma 00:24
4/10 A kérdező kommentje:
Ha pedig keresztények, akkor nem szekta. És hiszik, hogy Jézus Krisztus maga Isten, nem bosszúállóak, elfogadják más keresztény felekezetek tanítását, a keresztény felekezetek hagyományait is, és helyettük nem hoznak létre saját maguk újakat. És nem az emberek átverése, és pénzük elvétele a célja. Legalábbis ilyennek kell lennie egy keresztény felekezetnek. A keresztények könyve az Újszövetség. Ha átírják saját gyülekezetük számára, akkor már nem keresztények. Ezért is a kérdésem.
ma 00:28
5/10 A kérdező kommentje:
Illetve lehet más különböző hagyományuk, csak ne menjen szembe a kereszténységgel, Jézus Krisztus szavaival. Én keresztényként nem ítélem meg őket, nem is akarom, mert keresztényként Jézus Krisztus szavait követem! De keresztényként, Jézus Krisztus szavainak követésével szólok, ha valaki valamiben nem keresztény, vagy ha bűnt követ el. Elítélni nem ítélhetem el, és nem is akarom, mert keresztény vagyok, Jézus Krisztus szavainak követője. Az ítélkezés nem keresztény dolog. Aki keresztény, az nem ítélkezik, én sem ítélkezem, hanem Jézus Krisztus szavait követem, és Jézus Krisztus szavait követve mondom, hogyha valaki szembe megy Jézus Krisztus szavaival. Ezt keresztényként kötelességem megtenni!
ma 00:39
6/10 anonim válasza:
"Ha szekta, akkor nem keresztények. A keresztények Jézus Krisztus szavainak követői." Jézus is szektavezér volt a zsidó valláson belül. Nazarénusoknak nevezték őket.
7/10 anonim válasza:
Amúgy, kérdező: téríteni jöttél ide, vagy kíváncsi vagy mások véleményére?
8/10 A kérdező kommentje:
A válaszra vagyok kíváncsi. Jézus Krisztus nem volt szektavezér, hanem Jézus Krisztus maga Isten, és azért jött le a földre, hogy megváltsa a világot a bűneitől.
ma 10:36
9/10 anonim válasza:
"Melyik felekezetbe tartoznak?"
Önálló egyház, önálló felekezet. A pünkösdi-karizmatikus mozgalmakkal rokonok.
"Hiszik, hogy Jézus Krisztus maga Isten?"
Igen.
10/10 anonim válasza:
Szerintem határeset, kétség kívül szekta, mert rendelkeznek annak minden jellemvonásával, de talán még nevezhetők keresztény szektának. Hogy miért írtam a talán és határeset szavakat? Az egy keresztség elutasítása miatt. Ők valami más keresztségben hisznek, mint a keresztények.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!