Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az 5785. (2024/25.) év az...

Bölcsek köve kérdése:

Az 5785. (2024/25.) év az ószövetségi megváltás éve?

Figyelt kérdés

Netanjahu tegnap, 2024.10.02-án boldog új évet (Sáná Tová) kívánt Izrael számára és kijelentette, hogy ez az év (5785.) lesz a teljes győzelem éve ( [link] ).

Egyes rabbik véleménye szerint az 1949.10.21-én született Benjamin Netanjahu fogja majd a Messiásuknak, Immánuelnek ( [link] ) átnyújtani a kormánypálcát ( [link] , [link] ).

Netanjahu a politikai riválisait arra figyelmeztette már 2021-ben, hogy ő "Isten kiválasztottja" ( [link] .

okt. 3. 14:25
1 2 3
 11/21 Alex Fly ***** válasza:
87%
@8: a kérdező valószínűleg a biblia szerinti válaszra kíváncsi és nem pedig a szemaforodra... Azt hiszem, egyszer már elég érthetően meg lett magyarázva, hogy az általad összehordott okkult, gnosztikus tardságok köszönő viszonyban sincsenek a valósággal -ezek szerint számodra ez még mindig magas.
okt. 7. 18:11
 12/21 anonim ***** válasza:
82%

A kérdező az, aki ezt az egész baromságot kitalálta és több fórumon is próbálja terjeszteni, csak nem nagyon vevő rá senki.

okt. 7. 18:32
 13/21 IstenGyermeke1 ***** válasza:
83%

Nem csalódtam. Pontosan ezt vártam. Minden valóságalapot nélkülöző, ezoterikus szöveget, vegyítve a kereszténységgel és a saját képzeleteddel. És mindezt de facto kijelented.

Bravó! Nem is tudom, hova lehet ez alá süllyedni. Még a jehovások magyarázati próbálkozásai is magasabban vannak ennél.

okt. 7. 20:43
 14/21 Alex Fly ***** válasza:
82%
@12: jogos, most néztem meg jobban... Tényleg a kérdező a szemaforos ezotard... Akkor teljesen felesleges neki bármilyen választ írni; úgyis csak az ezerszer megcáfolt okkult baromságokat ismételgeti.
okt. 7. 20:45
 15/21 A kérdező kommentje:

A laikusok képtelenek megérteni és elfogadni, hogy a vallások misztériumai kizárólagosan kozmikus események függvényei.

Elég csak a kínhalált halt Názáreti Jézus keresztjét gorcső alá venni, amiről Joseph Ratzinger (1927 - 2022) bíboros (a katolikus hitért felelős vatikáni Kongregáció néhai vezetője), a későbbi XVI. Benedek pápa 2005-ben a nagypénteki esti meditáció folyamán a keresztút 12. állomásánál azt alabbit hangoztatta helyesen:

"Jézus keresztje egy kozmikus esemény."

("Das Kreuz Jesu ist ein kosmisches Ereignis" - forrás: [link] ),

("La croce di Gesù è un avvenimento cosmico." - forrás: [link] ).

Ez a kizárólagos igazság! Ezt lehet tagadni, bagatellizálni, de semmit nem változtat a lényegen...

A Magyar Kurírban megjelent "A dicsőséges kereszt" című cikk se egy fából összetákolt kivégzőeszközről szól:

"A kereszt tehát igazán kozmikus jelkép, mégpedig a szépség, az erő és a dicsőség látható jele." ( [link] ).

Mit hirdet a rabbinak tanult Pál a Kolosszeieknek írt levelében?

"A mennyei dolgokon gondolkozzatok, ne a földieken járjon az eszetek!" (3,2)

Javasolnám a megismerésre törekvőknek, hogy fogadják meg Pál tanácsát!

A kereszténység kereszttel kapcsolatos tisztelete az i.sz. 25.04.01-én realizálódott kozmikus T-keresztre ( [link] , [link] ) irányul valójában, ami JHVH egyik szellemi hatásának ( [link] , [link] ) volt a kozmikus forrása.

"A keresztről szóló tanítás azoknak, akik elvesznek, balgaság ugyan, de nekünk, akik üdvözülünk, Isten ereje." (Korintusiakhoz írt első levél 1,18)

JHVH nem egy fából összetákolt kivégzőeszközben lakozik, hanem a Schemhamphoras (Isten 72 szelleme - [link] ) kozmikus forrásait alkotó konstellációk szellemi hatásaiban...

okt. 7. 21:28
 16/21 IstenGyermeke1 ***** válasza:

Ezt már hallottuk párszor.

Primo, attól még, hogy laikus vagyok, nem jelenti, hogy hülye. Te sem vagy egyházi személy, tehát akkor te sem értesz hozzá.

Secundo, jelezném, hogy amit te értesz a kozmikus alatt, az teljesen más, amit a volt Szentatya értett ez alatt. Te ezt a mondatot A SZÖVEGKÖRNYEZETBŐL TELJESEN KIRAGADVA, A SAJÁT SZÁJAD ÍZE SZERINT KIFORGATVA akarod értelmezni. És ez így nemcsak, hogy nem oké, hanem hazugság. Mert a Szentatya akkor azt mondta, hogy az egész világra kiható esemény volt. Nem azt, hogy ilyen meg olyan bolygók álltak együtt.

Tertio, látom, nagyra tartod magad, de létezik olyan, hogy dogmatika. És hiába vagyok laikus, nálad többet tudok arról. Kérlek, tisztázd a különbséget a pápa magánvéleménye és a hivatalos tanítás közt.

Ennyit a harmatgyenge “érvelésedről.”

U. i.: a a forrásként megadott oldal szerzője még a JW.ORG-nál is pocsékabb módon próbál mismásolni. A saját csillagos meg tudomisénmilyen ezoterikus állításait csak úgy de facto kijelenti, hozzáönt egy kis kereszténységet vagy judaizmust, ott megjelöli az idézet forrását — hivatkozván annak tekintélyére —, de a kontextusból teljesen kiragadja, hozzákölt dolgokat, minden logika nélkül igyekszik “következtetéseket” levonni. Nem is tudom, hogy sírjak vagy nevessek ezen.

okt. 7. 21:39
 17/21 A kérdező kommentje:

"Nem is tudom, hogy sírjak vagy nevessek ezen."

Semelyiket ne tedd, hanem inkább próbáljad korrekt módon értelmezni a leírtakat...

okt. 7. 21:57
 18/21 A kérdező kommentje:

"Még a jehovások magyarázati próbálkozásai is magasabban vannak ennél."

Humoros vagy...

okt. 7. 21:59
 19/21 anonim ***** válasza:

"inkább próbáljad korrekt módon értelmezni a leírtakat..."

Én próbáltam, de továbbra is hülyeség, nem lehet, hogy ha mindenki szerint hülyeség az elméleted, akkor valóban az?

Ugye megvan a vicc, amikor az autós mondja, hogy mindenki vele megy szembe?

okt. 7. 22:19
 20/21 Alex Fly ***** válasza:
82%

@15: a "kozmikus" nem azt jelenti, hogy -az egyébként Isten előtt utálatos- áltudományos asztrológiai baromságokat kell belekeverni a tanításokba -pláne nem olyanokat, amelyek másfél ezer évvel későbbi felfedezéseken alapulnak...

Az pedig, hogy: "A laikusok képtelenek megérteni és elfogadni, hogy a vallások misztériumai kizárólagosan kozmikus események függvényei." csak annyit jelent, hogy a tardok nem képesek semmilyen elfogadható érvet a hülyeségeikre, ezért egész egyszerűen valami hatalmas titkos tudás birtokosának képzelik magukat, ami a "laikusok" (értsd: a művelt és tájékozott emberek, főleg a téma szakértői) számára ismeretlen és csak a beavatortak ismerhetik -ezzel próbálják a tudatlanságukat felsőbbrendűségként eladni az arra fogékonyaknak. Ez sem túl eredeti: a világ összes szélhámosa és tardja kb. ugyanezt álítja már évetredek óta -szemben a valódi tudással, amely mindenki számára elérhető.

okt. 8. 00:57
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!