Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az 5785. (2024/25.) év az...

Bölcsek köve kérdése:

Az 5785. (2024/25.) év az ószövetségi megváltás éve?

Figyelt kérdés

Netanjahu tegnap, 2024.10.02-án boldog új évet (Sáná Tová) kívánt Izrael számára és kijelentette, hogy ez az év (5785.) lesz a teljes győzelem éve ( [link] ).

Egyes rabbik véleménye szerint az 1949.10.21-én született Benjamin Netanjahu fogja majd a Messiásuknak, Immánuelnek ( [link] ) átnyújtani a kormánypálcát ( [link] , [link] ).

Netanjahu a politikai riválisait arra figyelmeztette már 2021-ben, hogy ő "Isten kiválasztottja" ( [link] .

okt. 3. 14:25
1 2 3
 1/21 IstenGyermeke1 ***** válasza:
91%

Szinte már hiányoltam a sok ezoterikus maszlagot…

Urunk, Jézus Krisztus már megváltott minket és kész. Az okkult szövegeket meg nem fogom elolvasni, úgyhogy ne is fáradj avval, hogy akár egy mondattal is megpróbálsz meggyőzni.

okt. 3. 14:47
 2/21 A kérdező kommentje:
Hol találtál itt okkult szöveget?
okt. 3. 16:41
 3/21 anonim ***** válasza:
81%
A válasz egyszerű, nem.
okt. 3. 18:18
 4/21 anonim ***** válasza:
87%

Nem, az nagyjából 2000 éve megvolt, de még nem hiszik el.

De lesz ismétlés, de nem akkor, amikor várná bárki is.

okt. 3. 18:57
 5/21 A kérdező kommentje:

"Nem, az nagyjából 2000 éve megvolt, de még nem hiszik el."

Szerintem nem vagy kellőképpen tisztában az ószövetségi messiásvárás lényegével...

okt. 5. 14:53
 6/21 Alex Fly ***** válasza:
82%
Nem. Ugyanezt hirdetik egyes elvakult hívők Orbánról is -és egyházi személyek is akadnak, akik ugyanúgy beállnak mögé, mint Netanjahu esetében azok a rabbik. De ugyanez a helyzet Trump vagy akár Putyin esetében is...
okt. 6. 00:29
 7/21 anonim ***** válasza:

Játszadozzunk el egy kicsit a gondolattal:

Eljön a zsidók Messiása. Átveszi a kormánypálcát Benjamin Natanjahutól. és azt mondja: "Jó újra itt lenni. Remélem ezúttal nem szegeztek fel egy fára!"

Ebben az esetben az történne, hogy egy nemzet elveszne, ám a többi megmaradna. Mert bizony kiderülne, hogy mégis csak az Újszövetség volt közelebb az igazsághoz.

Ellenben mi történne, ha a zsidók messiása kijelentené, hogy első ízben van a földön? Esetleg még egyértelmű csodajelekkel is alátámasztaná, hogy ő az, akire mindeddig vártak a kiválasztott nép tagjai?

Milliárdok hite, a föld minden vallása és tudománya megkérdőjelezhetővé válna kivéve a zsidóké. Ebben az esetben az egész világ mehetne a kukába kivéve Izraelt.

Szerintetek Isten rasszista? Talán személy válogató? Isten ember iránti szeretete kimerül abban, hogy csak a zsidókat szeresse? Csak az a férfi lenne méltó Isten szeretetére, akinek a pöcséből levágtak egy darabot?

Az ószövettség elég sok kritériumot megjövendöl, melynek meg kell felelnie a Messiásnak. Jézus Krisztusra ez illett. És ne felejtsük el, hogy a korabeli zsidók közül is sokan megtértek.

Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de az én szívem akkor repesett, amikor azt képzeltem el, hogy a messiásuk bejelenti, hogy:

"Jó újra itt lenni. Remélem ezúttal nem szegeztek fel egy fára!"

okt. 6. 09:47
 8/21 A kérdező kommentje:

"Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de az én szívem akkor repesett, amikor azt képzeltem el, hogy a messiásuk bejelenti, hogy:

"Jó újra itt lenni. Remélem ezúttal nem szegeztek fel egy fára!""

Az ószövetségi messianisztikus elképzelések Messiása, Immánuel ( [link] ) nem lesz keresztre feszítve mint Jézus. Ettől senkinek nem kell tartania.

Hogy miért nem?

Ennek megértéséhez elkerülhetetlen a Schemhamphoras (Isten 72 szelleleme - [link] ) helyes ismerete.

Jézus a Schemhamphoras kozmikus forrásait felépítő égitestek együttállásakor bűntelenül látta meg a napvilágot ( [link] i.e. 8.02.10-én ( [link] ) úgymond azért, mert a Nap mögött felsorakozott negatív szellemi hatásúnak tartott planéták nem tudták kifejteni hatásukat a Földre és a megszülető Jézusra sem. Jakab-féle ősevangéliumból értesülhetünk arról, hogy Mária azért nevelkedett 3-12 éves korától a jeruzsálemi Templomban Zakariás pap (Erzsébet felesége) pártfogása alatt, hogy felkészítsék Jézus világra hozatalára. A bűntelen Jézust a 33. életévében (Babiloni Talmud Szanhedrin 106. b.) a Szanhedrin követelésére (Máté 26,3-4; 27,1; Márk 14,1; 15,1; Lukács 22,2; 23,1; János 11,45-53; 18,14) i.sz. 25.04.01-én ( [link] ), egy T-kereszt ( [link] , [link] , [link] ) létrejötte alkalmából a Peszách ünnep előkészületi napján "az első szövetség alatt elkövetett bűnök váltságáért" (A zsidókhoz írt levél 9,15), páskabárány (A korinthusiakhoz írt I. levél 5,7; Péter I. 1,19) gyanánt véres áldozat céljából feszíttették keresztre, mivelhogy a

"törvény szerint majdnem mindent vérrel tisztítanak meg, a vér kiontása nélkül nincs bűnbocsánat" (A zsidókhoz írt levél 9,22).

Ezt a T-keresztet az akkor még elvileg nem ismert (?) Neptunusz és Plútó egy szabályos keresztre egészítette ki. Úgymond Jézus ekkor a keresztény felfogás szerint magára vette a "rossz egész terhét" ( [link] 1505.) , a "világ bűneit"...

Megemlíteném, hogy az Ezsdrásék által i.e. 445-re megalkotott Tórának ( [link] ) a motivációja is egy olyan kozmikus kereszt ( [link] ) kialakulása volt akkoriban, amit nem csak a Schemhamphoras kozmikus forrásait felépítő égitestek alkottak, hanem az előbb említett Neptunusz és Plútó is.

Amennyiben csak a Schemhamphoras kozmikus forrásait felépítő égitesteket vesszük figyelembe, tehát a Neptunuszt és Plútót nem, abban az esetben megkapjuk az ószövetségi misztérium keresztjét ( [link] ). Ilyen struktúrával rendelkező kozmikus kereszt az elmúlt ∼4000 év alatt összesen 14 alkalommal realizálódott. Első alkalommal i.e. 1811.02.23-án ( [link] ), amihez Ezsdrásék utólagosan az Ábrahám-féle emberáldozat kísérletének ( [link] ) mítoszát utalták. A következő ilyen kereszt kialakulásához visszamenőlegesen pedig a Sínai szövetségkötés ( [link] ) koncepcióját ( [link] ) párosították.

Immánuel a 14. ilyen felépítésű, teljes napfogyatkozással ( [link] ) hatásfokozott kozmikus kereszt égisze alatt látta meg a napvilágot 1999.08.11-én ( [link] ). Erre a rendkívül ritka kozmikus eseményre az asztrológiában, kabbalah-ban, hermetikus ismeretekben és a héber nyelvben egyaránt jártas, zsidó származású Nostradamus (1503 - 1566) már a XVI. században felhívta az utókor figyelmét:

"L` an mil neuf cens nonante neuf sept mois, Du ciel viendra un grand Roy d` effrayeur," (Centurie X., LXXII.) (Les Propheties de M. Michel Nostradamus, Dont il y en a trois cens qui n`ont encore jamais été imprimées; A Lyon, 1566; S. 164)

"Ezerkilencszázkilencvenkilenc hetedik havában az égből megérkezik a rettegés nagy királya." (Centuriák X. 72.)

Egy szó mint száz, Immánuel már betöltötte a 25. életévét és legkésőbb 2032.06.08-áig fel fog lépni, amikor a bemutatott keresztet alkotó égitestek ismét együttállnak majd a zodiákusban ( [link] ).

Erre kellett Pál is utaljon:

"úgy Krisztus is egyszer áldoztatott fel, hogy sokak bűnét elvegye. Másodszor majd a bűn hordozása nélkül fog megjelenni azoknak, akik várják őt üdvösségükre." (A zsidókhoz írt levél 9,28)

Immánuelnek az ég egy adta világon semmi köze nincsen a bűntelenül született majd kereszthalált halt Názáreti Jézushoz és nem lesz természetesen keresztre feszítve sem...

Itt még érdemes azt is megemlíteni, hogy a Schemhamphoras kozmikus forrásait alkotó égitestek utoljára 1897.11.24-én ( [link] ) álltak együtt a zodiákusban. Nem teljes három hónappal korábban a bázeli I. Cionista Világkongresszuson fogalmazták meg "ha akarjátok, az álom valósággá válik" mottó jegyében Izrael megalapításának tervét, melyek a Pesten született Herzl Tivadar (1860 - 1904) szavai voltak. 102 évre rá megszületett Immánuel és "félúton", "félidőben" 1948.05.14-én (5708 ijjár 5-én) létrehozták Izraelt.

Jichák Kaduri (1898 - 2006) kabbalista rabbi 2003.11.04-én azt hangoztatta, hogy személyesen volt szerencséje találkozni a Messiással.

"Kaduri rabbi halála előtt azt is kifejtette, hogy a Messiás közeli eljövetele "megmenti Jeruzsálemet az iszlámtól és a kereszténységtől, amelyek el akarják venni a várost a zsidó nemzettől - de ez nem fog nekik sikerülni, és egymás ellen fognak harcolni". Kaduri eme utolsó állítása nyomán egyes keresztény kritikusai felvetették, vajon nem egy "hamis Krisztusról" beszélt-e a rabbi, akinek eljövetele megelőzi majd Jézus Krisztus visszajövetelét. "Sok jó ember számára nehéz megérteni a Messiás személyét" - írta Kaduri." (forrás: [link] , [link] ).

A cikkből az tűnik ki, hogy a keresztény kritikusoknak halvány fogalmuk sincsen az ószövetségi Messiás személyéről...

okt. 7. 16:25
 9/21 IstenGyermeke1 ***** válasza:
88%

Meg is jött az ezoteria, amiről beszéltem…

okt. 7. 16:38
 10/21 A kérdező kommentje:
Olvassad figyelemmel, ha tisztán akarsz látni ezen a téren...
okt. 7. 16:44
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!