Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Tamás evangéliumával pontosa...

A Tamás evangéliumával pontosan mi baj, hogy az nincs a Bibliában?

Figyelt kérdés
Elvileg apokrif írat ugyebár, de nem tudom mi baj van azzal a szövegekkel, amiket tartalmaz, hogy törd át a falat és Én ott vagyok, emelj fel egy követ és én ott vagyok stb...

szept. 27. 12:46
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%

00:13-nak!

Ugyan, mi a nehezebb? hogy a nők férfiakká váljanak szellemben vagy az, hogy mindenki gyermekké váljon szellemben?

Azért mondta az Úr, hogy férfivá teszi szellemében Máriát, hogy az apostolok megértsék, hogy a nők is emberek, nem kevesebbek a férfiaknál. S lám valami oknál fogva Mária Magdolnát az apostolok apostolává léptették elő néhány éve.

Akkor miről beszélünk? Be is teljesedett ez az írás, amely Tamás evangéliumából való:

"2016-ban a Vatikán Mária Magdolnát az "apostolok apostolaként" ismerte el," (Wikipédia)

[link]

11:10-nek:

Tamás Jézus apostola volt. A Bibliában az evangéliumok is megemlítik.

Az, hogy a felfedezett evangélium későbbi korból származik a kormeghatározás szerint, nem jelent semmit. A szó elszáll, az írás megmarad, de a papír elhasználódik.

Egy másolatot találtak. Az eredetit valószínűleg porrá őrölte az idő vasfoga. De az is csoda, hogy ez megmaradhatott.

Maga az információ keletkezhetett korábban. Ugyanúgy hit kérdése, mint bármely evangélium.

Ráadásként összeegyeztethető a Bibliával.

szept. 28. 13:31
 12/18 anonim ***** válasza:
14%

"Tamás Jézus apostola volt."

Ahogy még 11 másik és közülük még is csak kettő írt evangéliumot.

"A szó elszáll.."

Igen, a sok hülyeséged is szerencsére.

"Ráadásként összeegyeztethető a Bibliával."

Egyáltalán nem.

Amúgy nem fura, hogy a korai keresztény írások az összes többi újszövetségi iratot említik és idézik, csak ezt nem? Nyilván azért, mert sose létezett akkoriban. Jóval későbbi hamisítvány.

"S lám valami oknál fogva Mária Magdolnát az apostolok apostolává léptették elő néhány éve."

Senki se léptette elő semmivé, olvass utána, hogy ez mit jelent. Ott van alul a hivatkozott cikk is, láthatóan azt már nem találtad meg. Férfivá pláne nem léptették elő.

szept. 28. 14:18
 13/18 anonim ***** válasza:
0%

Látod Utolsó! Itt is ugyanakkora paraszt vagy, mint minden más helyen a négy pipáddal.

Ráadásként még beképzeltség és gőg is sugárzik a válaszodból.

Több szót nem vesztegetek rád.

Talán majd a telepen vesztegetik az idődet.

szept. 28. 16:43
 14/18 anonim ***** válasza:
45%

Elég sok 4 pipás felhasználó van, valószínűleg mind értelmesebb nálad, nem tudom éppen melyikre gondolsz, vagy kivel azonosítasz.

De utólag is elnézést kérek, amiért néhány konok tény leírásával megbántottalak. A tények már csak ilyen makacsok :)

szept. 28. 17:27
 15/18 anonim ***** válasza:
0%

Tény az, amit annak fogadunk el. Aki a te tényeidet nem fogadják el, azok számára a tényeid inkább tűnnek vergődésnek, személyeskedésnek vagy valamiféle értelmetlen szélmalomharcnak.

Amit én közlök, azok bár tényekre és logikára alapulnak, de nem zárják ki belőle az egyéb opciókat. Aki akar utána járhat, aki nem, az nem.

Egy apostol sem volt nő. De Mária Magdolna mégis apostollá lett. Sőt, az apostolok apostolává.

Ami pedig bármely evangéliumot illeti, az semmi.

Mert az evangélium az Jézus Krisztus.

Hozzá adni is lehetetlen és kivonni belőle szintén lehetetlen, különben nem jön ki az egyenlet.

szept. 28. 20:28
 16/18 anonim válasza:
76%
még milyen apokrif írásokat ismertek?
szept. 29. 06:15
 17/18 A kérdező kommentje:
16 Van például a Júdás evangéliuma, ami tényleg 1 apokrif hamisítvány. Azt hívő ember tényleg elutasítja. Azt, hogy Júdás az nem áruló, hanem tulajdonképpen az áldozata, hőse a történetnek. Van a Barnabás evangéliuma, ami szintén egy későbbi irat és az iszlám narratívát mondja el, miszerint Jézus nem volt Isten fia, többször is rámutatott Mohamed érkezésére, és valójában Mohamed a legnagyobb próféta stb... Meg vannak még. Van 1 YouTube csatorna. A Tudásmánia. Az bemutatja ezeket.
szept. 29. 13:34
 18/18 anonim válasza:
nagyon köszi! jó tudni.
szept. 29. 17:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!