Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Jehova tanúi tényleg nem...

A Jehova tanúi tényleg nem hajlandók fegyvert fogni.? Ez igaz lehet, vagy valamit magyon elnéztem? ""Nem engednek vért adni maguknak. Sajnos, a gyerekeiknek sem, pedig néha a gyerek élete múlhat ezen.""

Figyelt kérdés
szept. 23. 09:39
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
40%

19

Kedves Komentelő.

A Bibliában számos helyen olvashatunk arról, hogy Isten hogyan tisztitja meg a népét a "holt" cselekedetektől.

Ezt soha nem egyszerre teszi, mivel nagyon jól tudja, hogy egyszerre változtatni teher lenne mindenkinek, mivel évezredeken át emberek máshoz voltak szokva, beleívodtak szokások az emberek életébe.

Jézus sem várta el, hogy mindenben egyszerre azonnali változást mutassanak fel, és ezért nem is mondott el nekik mindent.

A példabeszédek könyvében ezért a "világossággal" vagy is Biblia megértésével kapcsolatban elmondja, hogy fokozatosan történik.

A hitehagyás majd 2000 évig virágzott az egész lakott földön, sőt még napjainkban is sokkal népszerűbb a világban a Biblia ellenes tanítás, hagyomány. De ennek így is kell lennie, a gyom sokkal több.

Isten az utolsó napokra ígérte, hogy megtisztítja "Lévi fiait" hogy igazságban, a Biblia igazságaival összhangban mutassanak be felajánlásokat, áldozatot, igaz imádatot Istennek.

Ezért Isten népe fokozatosan hagyta el azokat, amiknek nem Biblia alapú tanításai vannak.

Az első időkben, még Ők is megünnepelték a karácsonyt, és sok más dolgot kellett még a Biblia alapján változtatni.

Napjainkban is, és még az ezer éves messiási Királyság alatt is folyamatos változások mennek majd végbe, nem egyszerre.

Az első században is először a Sabbat, és egyéb érvénytelenné vált törvény tanításaitól tisztultak meg, majd a későbbiekben a Szentszellem a körülmetélkedés kérdésében is kiigazította őket, valamint hogy milyen állatokat lehet elfogyasztani.

A vér kérdése nem is volt vita tárgya, mivel egyértelmű volt, nem voltak vérátömlesztések, Isten népének tagjai soha nem is éltek ezekkel vissza.

szept. 24. 09:28
 22/39 anonim ***** válasza:

20

Te nem vagy Jézus tanítványa, embereket követsz...

Máté 14:33

A tanítványok leborultak Jézus előtt, imádták őt, és azt mondták: „Valóban Isten Fia vagy!”

Keresd Jézust míg megtalálható..vagy nem Hozzá tartozol ?

szept. 24. 09:53
 23/39 anonim ***** válasza:

22

Nem embereket követek, hanem a Biblia tanítását.

Isten egyedüli egy igaz, még Jézus szavai szerint is.

Ha Isten három személyű lenne, akkor azt a teljes Bibliának tartalmaznia kellene, nem csak az újszövetségnek.

Ugyan is Isten nem változik, tehát nemfogja azt terjeszteni, hogy az egy Istensége, három istenség lett.

szept. 24. 10:04
 24/39 anonim ***** válasza:

22

A Szent Szellem Jézust dicsőiti. De Te nem, ugye ?

szept. 24. 10:17
 25/39 anonim ***** válasza:
49%

24

Nem, a Szent szellem nem dicsőíti Jézust.

Jézus dicsőíti az Atyját azzal, hogy mindenben az akaratával összhangban tesz, mond.

Isten a szellemét kiárasztotta Jézusra is, ahogy másokra is.

Ezt pedig azért tette, hogy a szándékát ezekkel a hűséges emberekkel megvalósítsa a földön.

Ez pedig nem az emberek, vagy Jézus dicsőségére történt, hanem az Atya dicsőségére.

(Filippi 2:11) . . .Jézus Krisztus Úr az Atyának, Istennek a dicsőségére.

(Róma 15:7) . . .Krisztus is szívesen fogadott titeket, az Isten dicsőségére.

(1Korintusz 10:31) . . .mindent Isten dicsőségére tegyetek!

(Filippi 1:11) . . .Jézus Krisztusnak köszönhetően sok igazságos gyümölcsöt teremjetek Isten dicsőségére és dicséretére.

(1Péter 5:10) . . .Isten, aki minden ki nem érdemelt kedvesség forrása, és aki elhívott titeket az ő örök dicsőségére Krisztussal egységben, . . .

(János 14:13) . . .hogy a Fiú dicsőítse az Atyát.

(1Péter 4:16) . . .továbbra is dicsőítse Istent, azáltal hogy keresztényként él.

(János 15:16) . . .bármit kértek is az Atyától az én nevemben,. . .

(János 16:23) . . .bármit kértek az Atyától, ő meg fogja adni nektek az én nevemben.

Jézusnak közbenjárói, közvetítői feladata van, nem Ő a mindenható Isten.

A mindenható kifejezés jelentése:

Egyedüli teljhatalom. /Él-sad.daj/ Kizárólag Ő jogosult az uralkodásra, mindenki felett.

Egyébként pedig a "mindenható" kifejezés pontatlan fordítás, a héber

A kifejezés valószinű jelentése: "Hegyisten", ami tulajdonképen a "hatalmas" kifejezés alapjára vezethető vissza. "sá·dhadhʹ

A katolikus fordítás lábjegyzetében is ezt olvassuk.

Egyes szám első személyben.

Jézus pedig isteni, vagy is /Él- gib.bor/

Más hatalommal rendelkezik, nem az Atyja hatalmával.

szept. 24. 10:46
 26/39 anonim ***** válasza:

Tehát szerinted a műtétek során a véradás egy több évezredes beivódott bűnös szokás, ráadásul az őrtorony füzetek szerint 1950-ig hőstett volt volt adni ilyen célra, aztán hirtelen jött valami új kinyilatkoztatás, ami megváltoztatta?

Néha belegondolsz Living (ugye ez volt egykori neved itt), hogy az általad hozott érvek mennyire nevetségesen ostobák?

szept. 24. 11:15
 27/39 anonim ***** válasza:

Nem vagyok Living.

Igen ugyan olyan bűnös szokás mint a többi, amit gyakoroltak. Isten egykalap alá veszi a bűnöket, nincs kisbűn, vagy nagy bűn.

Azt pedig figyelmen kívül hagyod, hogy Isten a "pogányok meghatározott ideje alatt" magára hagyta a nemzeteket "vallásilag" nem volt választott egységes népe.

A tudatlanság pedig nem "hőstett", ezt te nevezed annak.

Evvel az erővel akkor az is "hőstett", hogy Isten, vagy Jézus nevében mészároltak le vallások embereket.

szept. 24. 11:24
 28/39 anonim ***** válasza:

25

János 8:54

Felele Jézus: Ha én dicsõítem magamat, az én dicsõségem semmi: az én Atyám az, a ki dicsõít engem, a kirõl ti azt mondjátok, hogy a ti Istenetek,

János 16:14

Az engem dicsõít majd, mert az enyémbõl vesz, és megjelenti néktek

szept. 24. 12:25
 29/39 anonim ***** válasza:

28

A "dicsőités", nem mindenkinél jelenti ugyan azt.

Isten azzal tisztelte meg a fiát, hogy kapott viszonylagos hatalmat, ettől még az Atyjától függ.

Egy ember is lehet "dicsőitve" mert méltóvá vált egy kinevezésre.

Ez pedig nem egyenlő azzal a dicsőítéssel, dicsőséggel, ami kizárólag az Atyjának jár.

Jézus hatalma viszonylagos, és egy időre szól.

szept. 24. 12:41
 30/39 anonim ***** válasza:

"Igen ugyan olyan bűnös szokás mint a többi, amit gyakoroltak. Isten egykalap alá veszi a bűnöket, nincs kisbűn, vagy nagy bűn."

Értem. Akkor pont ugyanaz a következménye a vallásotokban, ha valaki műtét során elfogadja a vért, mintha fájlmegosztó oldalról letölt illegálisan egy programot, igaz? Hiszen nincs kis vagy nagy bűn, mind a kettő Isten szemében egyforma bűn.

"A tudatlanság pedig nem "hőstett", ezt te nevezed annak."

Nem, ezt az őrtorony egyik magazinja nevezte hőstettnek a 40-es években.

szept. 24. 13:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!