A Jehova tanúi tényleg nem hajlandók fegyvert fogni.? Ez igaz lehet, vagy valamit magyon elnéztem? ""Nem engednek vért adni maguknak. Sajnos, a gyerekeiknek sem, pedig néha a gyerek élete múlhat ezen.""
10
Kedves Kommentelő
Nem Jézus isteni mivoltját tagadjuk.
Hiszen ahogy mi is, Jézus is Istentől származik, az életét az Atyjának köszönheti. Azt nem fogadjuk el, hogy Jézus a mindenható Isten, és azonos rang, hatalom birtokosa.
Ezt azok tanítják így, akik a háromságot támogatják, bizonyos Biblia versekbe való belemagyarázásával.
Maga Jézus mindig kiemelte, hogy a hatalmát kapta, nem a sajátja.
Minden tekintetben az Atyja akaratával egységben tevékenykedik, beszél.
Soha nem az egyéni akarata, vagy hatalma érvényesül, tehát alárendeltségi viszonyban van a Teokratikus, hierarchikus elrendezéssel.
Sátán az, aki saját hatalmat alapított, és az egyéni akarata érvényesül most még, amire engedélyt kapott rövid időre. De Ő sem tehet meg mindent.
Az igazságról pedig maga Jézus mondta, hogy az Isten szava a Biblia.
Az tény, hogy Jézus azt mondta, hogy Ő az út, az igazság és az élet.
Ezt pedig azért mondhatta, mert Jézus központi szerpet kapott Atyjának a szándékában, akaratának megvalósulásában.
Ő az, aki az emberiség jövőjének érdekében mindent megtett, amit Isten elhatározott. Róla szólnak az írások, vagy is Isten szava, ami az igazság, általa valósul meg.
Neki köszönheti mindneki aki hisz benne, hogy Isten helyreállítja az Ádám által kis időre meghiúsított szándékát a Földdel, és az emberi gyermekeivel. Ezért mondta, hogy aki benne hisz, vagy is elhiszi, hogy Ő a megváltó, annak a jövője, a halál bekövetkezése ellenére is szavatolva lesz a feltámadás által. Isten mindenképen visszadaja az életét ennek köszönhetően.
Ami pedig a Jézusban hívőket illeti, azért figyelembe kell venni, hogy nem Jézus akaratát kell cselekedni, mert nincs saját akarata.
Ezt maga Jézus is elmondta, amire igen kevesen figyelnek, csak sablon szövegként olvassák fel.
(Máté 7:21,) 21 Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem, hogy »Uram, Uram«, hanem csak az, aki cselekszi égi Atyám akaratát.
Jézust megváltónak, messiásnak elismerni szükséges.
De Az Atyja akarata az, amit tenni kell. Jézus nevére hivatkozva ilyen olyan dolgokat tenni, még nem jelent semmit, ha az nincs összhangban Isten szándékával:
(Máté 7:22, 23) 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, hát nem a te nevedben prófétáltunk, űztünk ki démonokat és tettünk sok csodát?« 23 De én akkor ezt mondom nekik: »Semmi közöm hozzátok! Távozzatok tőlem, ti törvényszegők!«
Nem Jézushoz kell "megtérni", hanem az Atyjához. Jézust sokkal inkább az élete és munkássága példájában kell követni.
Hiszen Ő az aki elmondhatja, hogy mindenben az Atyja akaratát tette, nem a saját akaratát.
Az emberek nagy részének, fogalmuk sincs Isten akaratáról, szándékáról, ezért nem is cselekedhetnek azzal összhangban.
Mi, mint akik hiszünk Jézusban közösséget vállalunk egymással, öszhangban élni Isten szándékával. Aki nem ezzel az akarattal szándékkal, tanítással van egységben, azzal hogyan lehetne egységet, közösséget vállalni, hiszen mást gondol, mást hisz, mást cselekszik.
Ez pedig széthúzáshoz, megosztottsághoz vezet.
A világban élő emberek, és némely hittel rendelkzőknél ezért nincs meg az erösen összetartó egység, aminek a szereteten, és Jézus tanításán, példáján kellene alapulnia.
A világ ezért megosztott, szét húznak, és még ellenségesek is egymással, sőt háborúznak is.
Visszatükrözik ennek a világrendszernek az Uralkodójának a személyiségét, bár Jézusra hivatkoznak.
Ha olyan sokan Jézusra hivatkozva úgy is élnének, a világnak nem is így kellene kinéznie.
Ezért vannak kevesen azok, akikről Jézus beszélt.
Úgy értettem, hogy a szektád vezetői és tagjai nem tudhatják meg mert mindenkit megillet az adatvédelem.
Nagyon súlyos vészhelyzetben pedig marhára nem érdekli az orvost, hogy egy balesetet szenvedett ember, akiből ömlik a vér, milyen jehovas forma nyomtatványokkal rendelkezik. Ott az életmentés az elsődleges feladat.
Amugy ha gyerekkel történik, s a téveszmés szülő próbálja tiltani, akkor egy nagyon gyors bírósági határozattal a szülő döntését is felül tudják bírálni. Egy gyerek élete fontosabb, mint egy szektás szülő agyament hülyesége.
De mint írtam, ezek balesetre, sürgősségi ellátásra vonatkoznak. Ha valaki felnőtt ember vakbél műtétre megy be saját lábán, nyilván kérheti ahogy akarja.
12
Nem az én szektám, és a testvéreim pedig nem szekta vezetők.
A meghatalmazottak pedig akik helyettem döntést hozhatnak, szintén a testvéreim.
13
A vérzést lehet csillapítani, illetve elektrókauterrel megállítani.
Ha valakiből "ömlik a vér", azt nyomókötéssel stabilizálják, ha pedig sok vért is vesztett, akár a 8-as érték alatt sem veszti az életét az vér visszautasítása miatt, annak más oka van.
Vagy gondolod, hogy ebben az esetben hagyják elvérezni, míg beérnek a kórházba?
11
1 Péter 2:25
Mert olyanok valátok, mint tévelygõ juhok; de most megtértetek lelketek pásztorához és felvigyázójához.
A jó Pásztor juhai hallják az Ő hangját....
Ha Krisztus Benned lenne értenéd is, de nincs Benned : ezért nem hajol meg a térdet Jézus neve előtt sem.
Különben miből gondolod, hogy ha Jézust imádjuk az nem kedves az Atyának, hisz Őt is imádjuk.... Hozzá tartozunk.
Tudjuk, hogy az Atya nagyobb nem kell hangoztatnunk...
Jézus Krisztus az Igazság.
Jézus azt mondta, aki vallás tesz Rólam az emberek, arról vallást teszek az Atyám előtt.
Ehhez viszont Jézus neve a mérvadó.
Apostolok 4:12
És nincsen senkiben másban idvesség: mert nem is adatott emberek között az ég alatt más név, mely által kellene nékünk megtartatnunk.
Áldjon meg Tégedet az Úr Jézus Krisztus !
16
Teljesen másról beszélsz, nem erről van szó.
Vallást teszek Jézusról, hogy Ő az emberiság megváltója.
Naponta megvallom az embereknek ezt a szolgálatom során is, nem szégyellem. A minden napi életben is igyekszem az Ő tanításával, példájával összhangban élni, nem csak szavakkal.
Egyetlen ember sem mondhatja, hogy Ő a messiás. Egyetlen más sem válthatta meg az embereket. Soha nem mondtam más nevet ebben az esetben.
Soha nem tagadtam meg Messiási királyomnak a nevét, sem azt, hogy Ő a gyülekezet feje.
A Te vádjaid alaptalanok.
A problémád az, hogy nem Jézust nevezzük a mindenható Istennek, nem támogatjuk a háromságot, nem veszünk részt a világ vallásainak a megosztó tanításaiban, szokásaiban, hagyományaiban.
Ez az amiért ellenséges vagy, nem az amiről beszélsz, mivel azt folyamatosan tesszük.
17
Azt megmondanád, hogy Jézus miért nem Isten és miért nem dicsőited ?
18
Kedves kommentelő.
Jézus, Isten első teremtése, a kezdete Isten teremtési szándékának.
Előtte senki nem volt, csak Isten létezett egyedül, senki más nem volt rajta kívül.
A Bibliában Isten Jézusról elmondja ezeket, sehol nem olvassuk, hogy Jézus egyenlő hatalommal, joggal, képességgel rendelkezik az Atyjával.
A héber iratokban, kizárólag egyetlen, egyedüli Istenről beszél a Szentírás, Jézus és a Tanítványai sem mondtak vagy tanítottak mást.
Az újszövetség szerint, Jézus a viszonylagos hatalmát az Atyjától kapta, saját hatalommal nem rendelkezik. Ezt pedig rendszeresen, és határozottan mindig el is mondta. Az új szövetség megkötése előtt is volt "hatalma", de nem egyenlő hatalommal az Atyjával, hanem a hierarchikus, teokratikus elrendezés alapján az angyalok fejedelme címének volt a birtokosa.
Jézusnak ezért engedelmességgel tartozunk, mivel Ő lett kinevezve a gyülekezet fejének, aki nem csak az angyalait, hanem azokat az embereket is irányítja, akiket kinevezett a juhai vezetésére. Azért is engedelmeskedünk neki, mivel így mutatjuk ki a hálánkat, köszönetünket azért, hogy az életét adta az emberek jövőjének a helyreállításáért.
A dicsőités és az imádat pedig az Atyjának jár, Isten soha semmilyen időben nem osztozkodott ebben senkivel.
(Ézsaiás 44:6) . . .Rajtam kívül nincs Isten.
(5Mózes 4:35) . . .rajta kívül nincs más.
Nincs többes szám. Egy Isten van.
(Ézsaiás 45:21) . . .Nincs ilyen Isten rajtam kívül.
Ezt pedig maga Jézus is kijelentette, amikor megismételte az első parancsolatot.
(Márk 12:32) . . .„Tanító, jól mondtad, az igazságnak megfelelően, hogy »ő egy, és rajta kívül nincs más«.
Jézus az igazságnak megfelelően mondta, hogy "EGY" Isten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!