Az iszlám vallás pontosan hol vél felfedezni a Bibliában Mohamed prófétára utaló kijelentéseket?
"Ha Jézus a messiás, akkor Mohamed miért prófétált másról, mint amiről Jézus beszélt?"
Mohamed próféta és minden korábbi próféta is ugyanazt az alapüzenetet tanította így Jézus is. A keresztények azok akik meghamisították Jézus tanítását. Nem gondolod komolyan hogy Jézus Istennek nevezte magát. Még a Bibliával sem tudod ezt igazolni. Jézus istensége hamisítás ahogy sok keresztény tanítás is.
"A "próféták" ideje lejárt Jézus halálával, tanítványok vannak, Krisztus tanítványai."
Jézus nem ezt mondta. Figyelmeztetett hogyan különböztesd meg a hamis prófétát az igaztól, nyilván mert tudta hogy érkezik még próféta.
"De az utolsó napokban újra éled a Krisztusi szeretet és a prédikáló tanítványképző munka, ahogy a Messiás meghagyta."
Jézus előre megmondta hogy meg fogja tagadni a keresztényeket:
Máté 7:22-23 Sokan mondják majd nekem ama napon: Uram, Uram, nem a te nevedben prófétáltunk-e, nem a te nevedben űztünk-e ki ördögöket, és nem a te nevedben tettünk-e sok csodát? És akkor kijelentem nekik: Sohasem ismertelek titeket, távozzatok tőlem, ti gonosztevők!"
"Nem azt mondhatja, hogy hamisítás, hanem rosszul értelmezés. Igen is a keresztény mondhatja, Jézus is kiigazította a Vallás vezetőktől jövő, írásokat elferdítő magyarázatokat."
Amiket idéztem a Bibliából csak úgy lehet értelmezni ahogy mondtam.
"A Biblia nem meghamisítva van, hanem félre magyarázva, rosszul értelmezve."
Tudományos tény hogy a Bibliát össze vissza hamisították.
"Én keresztényként állítom, hogy a Bibliát félre értelmezik, de nincs meghamisítva."
Hát akkor keresztényként hazudsz mert tudományos tény hogy a Bibliát meghamisították.
"Mohamed teljes más könyvet íratott le, mint ami Jehova akaratával ellentétes."
Te olvastad a Koránt? Mert szerintem fogalmad sincs arról mit ír.
"Azt a Bibliat, amit többször is átírtak az évszázadok során, az egyház,kiralyok és magukat vallás tudósoknak tartók. Hogyan lehet alapul venni egy szent könyvet, amiben halandó emberek, kényük-kedvük szerint meghamisították Isten szavát?"
Erről van szó. Nincs is olyan hogy a Biblia. Minden keresztény irányzat Bibliája eltér, akár többszáz oldallal mert saját kedvük szerint válogatták össze hogy melyik könyvek kerüljenek bele.
"Tehát egy olyan bibliai versre hivatkozol, ami szerinted már eleve hamis. Ha meg van hamisítva és Jezus nem küld senkit, akkor mit keres a listán? Bizonyára te is érzed, hogy ez így sántít. "Nem is az van odaírva ami kéne, de valami hasonló. Higgyetek!" Azért ez nem túl meggyőző érvelés."
Nem sántit semmi. Nyilván az a rész hogy Jézus küldi nem igaz. Egyébként meg ha ez a Pártfogó a Szentlélek Isten, akkor meg az van hogy egyik istenség küldi a másikat. Politeizmus a köbön.
"Pontosan. Ezért nem jutnak arra a következtetésre, hogy Mohamedről szólnak. Miért jutnának? Ahogy írod, ők nem mondhatják, hogy ez vagy az a vers hamis. Szerinted mit kéne csinalniuk azokkal a részekkel, amiket te hamisnak tekintesz?"
Tudományos tény hogy a Bibliát meghamisították. Ha a keresztények ezt elfogadnák, könnyebbe lenne az életük mert nem kellene minden nap hazudni saját maguknak.
"Az általad idézett részeket egy keresztény sem tekinti hamisnak, ahogy a többit sem."
Elmondtam mit jelent ez. Ha ez a Pártfogó a Szentlélek vagyis Isten, akkor a keresztények politeisták akik egy fogyatékos istenségben hisznek aki még beszélni sem tud magától és ide oda küldözgetik. Ha nektek ez megfelel, ti dolgotok.
"Hogyne lenne! Ez nagyon erőltetett érvelés."
A vak is látja hogy ez a Pártfogó eredetileg egy ember. Egy prófétáról van szó.
"Zsidó, keresztény mohamedán - egyazon keserű gyümölcsű sivatagi bozót három ága, közös gyökéren. Nem nekünk való, nem a mi fánk.
Sem zsidóval, sem kereszténnyel, sem mohamedánnal nem érdemes hitbéli kérdésekről vitatkozni, mert mindegyik meg van győződve kizárólagos igazáról ezért csak hajtja a magáét."
Őseink véleménye a vallásotokról. :)
"Ha ez a Pártfogó a Szentlélek vagyis Isten, akkor a keresztények politeisták akik egy fogyatékos istenségben hisznek aki még beszélni sem tud magától és ide oda küldözgetik. Ha nektek ez megfelel, ti dolgotok."
Ha ezt te így fogod fel, az meg a te dolgod. Nem sok köze van ahhoz, amit a keresztények gondolnak, de mivel téged az nem érdekel, hogy mit hisznek, értelmetlen folytatni a beszélgetést.
Engem csak az zavar, hogy úgy beszélsz mintha a keresztények a saját szövegeiket se tudnák értelmezni és teljesen felfoghatatlan, hogy miért nem olvassák ki a Bibliából Mohamedet, holott erre az égvilágon semmi okuk nincs. Az hogy neked nem tetszik amit mondanak, még nem azt jelenti, hogy nincs meg a saját magyarázatuk, amivel ők teljesen jól elvannak és igaznak tartanak. Te se olvasod ki a Koranból Baháalláh eljövetelét. Pedig a Bahai hit követői szerint Mohamed megjövendőlte a Báb eljövetelét és a muszlimok rosszul értelmezik azt, hogy Mohamed a Prófeták pecsétje. Ez nem azt jelenti, hogy ő az utolsó próféta. Gondolom most a felismeréstől rögtön megtérsz és beállsz őket követni. Van változatlan, diktált szent iratuk, elismerik Mohamedet prófétának, a Korant isteni kinyilatkoztatásnak tekintik stb. Csak ők egy kicsit korszerűsítik az iszlámot az új prófétajukkal.
“Iszlam az egy erdekes vallas mivel senki nem emliti sem Allahot se senkit belőle”
Azt ugye tudod, hogy az arab keresztények már akkor Allahnak nevezték Istent, amikor Mohamed még meg sem született?
Nos, én egy agnosztikus, amatőr valláskutató vagyok.
Azt gondolom, sokféleképpen lehet az iszlámhoz viszonyulni, de egy bizos: Mohamed egy olyan vallást alapított, ami történelmi jelentőségű.
Szívesen megismerném majd közelebbről, hogy ki volt ez az ember.
Persze nem szeretnék muszlim lenni, csak a vallástörténeti tudásom szeretném bővíteni.
A Bibliát egyébként sokféle módon lehet értelmezni. Szóval nem lepődöm meg azon, hogy egyesek Mohamed prófétára vonatkozó utalásokat vélnek benne felfedezni.
"Pedig a Bahai hit követői szerint Mohamed megjövendőlte a Báb eljövetelét és a muszlimok rosszul értelmezik azt, hogy Mohamed a Prófeták pecsétje."
Hűha! 🥶
Na, ez nekem teljesen új.
Erről én nem tudtam, hát még ilyen értelmezés is van? Wow.
"Mohamed egy olyan vallást alapított, ami történelmi jelentőségű."
Ez igaz. Van még pár ilyen vallás.
"Szívesen megismerném majd közelebbről, hogy ki volt ez az ember."
Ezen én már túl vagyok. Engem is érdekelnek a vallások, így foglalkoztam az iszlámmal elég sokat.
"Szóval nem lepődöm meg azon, hogy egyesek Mohamed prófétára vonatkozó utalásokat vélnek benne felfedezni"
Bármiben fel lehet fedezni bármit, ha kellőképpen szelektíven olvassuk.
"Erről én nem tudtam, hát még ilyen értelmezés is van?"
A Bahai valláson belül. Nekik nyilván meg kellett valahogy magyarázniuk, hogyan lehet a prófétájuk Mohamed utóda, ha egyszer az iszlám azt tanítja, hogy Mohamed után nem jön több próféta.
Egyébként a muszlimok számára is onnan jön a kényszer, hogy valahogy belelássák Mohamedet a Bibliába, hogy a Korán szavait igazolva érezzék.
Szerintem logikátlan az egész, de az ő dolguk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!