Muszlimok!Felsorolnátok tömören mik a megengedett és tiltott dolgok az iszlám szerint?
A lista végtelen, hiszen ahogy minden vallásban, az iszlámban is minden kerülendő, ami eltávolít, és minden üdvözlendő, ami közelebb visz a jóhoz.
A közismerten kerülendő dolgok a sertés, az alkohol, a szerencsejáték, a kamatszedés, a kutya, a házasságon kívüli szex, az alulöltözöttség.
Szia ! Én mint muszlim lány 21 éves apukám anyukám muszlim az egész család fám muszlim ! 😊😁 Szóval
Alkohol és Kábítószerek: Minden olyan szer fogyasztása tilos, amely bódító hatású, ideértve az alkoholt és a kábítószereket is.
Sertéshús és annak termékei: A sertéshús és minden, ami belőle készül, haram, mivel tisztátalannak tekintik.
Uzsora (Riba): A kamatszedés tilos az iszlámban, mert igazságtalannak és kizsákmányolónak tartják.
Házasságon kívüli szexuális kapcsolat (Zina): Minden nem házassági szexuális kapcsolat tilos, beleértve a házasságtörést és a paráznaságot is.
Hús, amit nem az iszlám szabályai szerint vágtak le: Csak az iszlám előírásai szerint vágott (halal) hús fogyasztható.
Szerencsejáték (Maysir): A szerencsejáték minden formája tilos, mivel a meggazdagodás gyors és igazságtalan módjának tartják.Lopás és csalás: Az iszlám szigorúan tiltja a lopást, csalást és mindenféle tisztességtelen üzleti gyakorlatot.Gyilkosság és erőszak: Az ártatlan emberek megölése és mindenféle erőszakos cselekedet tiltott.
Hazugság és rágalmazás: A hazugság, rágalmazás és más emberek becsületének megsértése tilos.Képmutatás (Nifaq): Az őszintétlenség, a képmutatás és a szándékos megtévesztés tiltott.
Bálványimádás (Shirk): Az iszlámban a legnagyobb bűn a bálványimádás, vagyis bármi más isteni lényként való tisztelete Allah mellett.
Mágia és jövendőmondás: A mágia, boszorkányság és mindenféle jövendőmondás tilos.
Rosszul bánásmód a szülőkkel: Az iszlám nagy hangsúlyt fektet a szülők tiszteletére és velük való megfelelő bánásmódra, és ezek megsértése súlyosan tilos.
Igy most ezek jutottak eszembe (lehet hogy 1-2 kifelejtetem ) remélem tudtam segíteni ! 😊
Vannak muszlim emberek itt gyakorin :D
Köszi kedves 21 éves lány!3 hónap után csak jött a kérdésre is válasz!:D
Illetve azt tudom hogy van olyan is ami kvázi "semleges" tehát nincs belefogalmazva egzaktul hogy nem lehet, de itt az a szabály hogy a semlegestől tartózkodni jobb, mivel a semleges leginkább a tiltott és nem a megengedett irányába visz, ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!